За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Казала съм и да не го издава докато не и дам сигнал,иначе платих 25 евро такси...
Аз говоря  говоря за беба тук в къщи,как е какво е,ама кой ли ме чува....било нормално,на едната бебето веднъж не ходило 5 дена по голяма нужда...аз пак обяснявам че това не е ведъж а е ВСЕКИ ПЪТ...и пак -  не се притеснявай не е само твойто бебе така....бебтата реват и без да им има нещо...оххх айде да не продължавам  newsm25

# 556
Много ми е приятно, че се появи, Мактуб! И аз знам за Дуфалак, може да се дава на бебета, но дали ще намериш там, може и отвара от сини сливи, но става малко кисела и бебетата много не я искат. Обаче на мен ми е чудно как така кърмено бебе има такива проблеми и му се втвърдява коремчето. По правило кърмата се усвоява много добре и дори е нормално да се изхожда по-рядко, но пък това втвърдяване не би трябвало да го има. Тук много майки се похвалиха преди като беше бебе Анита, че затоплят леко коремчето със сешоар и дали от топлото, дали от шума, бебето се успокоявало, но не знам аз дали е правилно това. Моите само със Саб симплекс и Еспумизан съм ги облекчавала и то повече сина ми, защото малката май нямаше колики, поне никога не е плакала. А и те по принцип ми бяха изключително спокойни бебета и не са ми създавали проблеми, да се чудя защо ми плачкат. Пожелавам на всички такива бебета! И се наспивах, и работа си свършвах из къщи, направо ми завиждаха всички около мен. А за връзването - стига бе, какви са тия инквизиции, ми те бебетата най-често спинкат с разтворени крачета и ръчички над главата отпуснати, как така ще се връзват. А и моите имаха лека дисплазия и трябваше да носят ортопедични гащи, знаете ли те пък колко разтворени държат крачетата. В никакъв случай крачетата не връзвай, защото такава луксация можеш да и докараш, че после цял живот да страда. Аз искам снимки, да, ще ти пратя мейла на лични. Дали ви казах, че моят мъж се отказа да пътува преди Нова година? Ако искаш, Мактуб, заповядай у нас, докато го няма  Simple Smile Или вие само ще минете през Бг на път към таткото?

Обаче наистина е в реда на нещата кърмено бебе да се изхожда по-рядко, да знаеш. Освен ако не я дохранваш с адаптирани млека. Моята племенничка беше на адаптирано мляко и имаше голям проблем.

# 557
Мактубче, радвам се, че всичко се е разрешило най-накрая! Малко още ти е останало и ще бъдеш с любимия. Само едно не можах да разбера, нали уж за Белгия бяхте тръгнали? Защо говориш за България сега? Сори, ако съм пропуснала нещо.
Между другото, за малката, непременно я заведи на лекар. Не ги слушай какво ти говорят свекитата. Помоли някоя близка жена да те придружи. Не може така да се мъчи милото, трябва да я види специалист.

И аз предпочитам книгите пред филмите. Е, то и няма как да не е така, при положение, че съм филоложче:)) Фрашкана съм с книги и у нас, и в България. Сега мисля да си купувам Kindle  от Амазон, че можеш да носиш много книги със себе си по всяко време в едно електронно устройство. Супер е. Но и филми обичам, стига да са направени с много творческа замисъл, а не някакви комерсиални. Всъщност, може би единствените комерсиални филми, на които бих простила, са индийските, ама те си имат друг чар. Вчера гледахме Life in a... Metro с Шълпа Шети, Дарвиндър и т.н. Страхотен филм. Много ми хареса. В никакъв случай не е комерсиален, дори нямаше песни и танци (еехеей, голямо постижение в индийското кино). Не е нов, но така и не ми се беше случило да го гледам, докато Зак не ме задължи вчера Naughty .
Други инд. филми, които горещо препоръчвам са Black (любимият ми за всички времена, просто няма как!) и Fashion. Моля, добавате и други, може и да не съм ги гледала.

Днес съм на лекар, стискайте ми палци.

# 558
Само едно не можах да разбера, нали уж за Белгия бяхте тръгнали? Защо говориш за България сега? Сори, ако съм пропуснала нещо.

Малката няма как да влезе в Белгия без паспорт, затова...иначе предполагам Мактубича няма търпение да се телепортира там, колкото може по-скоро...

Относно филмите, при всички филмирани книги, филмите просто бледнеят пред книгата, поне аз не съм срещала обратния случай. Искаш да препоръчваме индийски филми, аз наскоро гледах в тюба филм за Пулан Деви, в една от старите теми бях направила презентацийка на книгата, истинска история е, за индийка от най-низшата каста, оженват я на 11 г, тя бяга от мъжа си и се присъединява към разбойническа банда, с времето става главатар на своя банда и един вид Робин Худ, напада злодеите от висшите касти и защитава бедните...Филмът е с английски субтитри.    
http://www.youtube.com/watch?v=jTgzsrgaxoY

Мактуб, радвам се на дългия ти постинг и на това, че не са ви мотали излишно с документите, нито са ти дръпнали лекция на тема как може да се омъжиш за паки...Явно това е същата жена, на която и мъжът ми е попаднал миналата година, и той каза че е доста любезна. Моето бебе, въпреки че имаше остри колики, не е пропускало да се изхожда и ако това се случеше бих се притеснила много, така че заведи я на лекар, ако ти се опъват много, кажи на мъжа ти да ги инструктира, едва ли на него ще се опънат.

Може ли и на мен да пратиш снимки, дала съм си имейл в личното съобщение.

За Делта, питаше някой, ами той нейния Батку май се върна и тя сега припка щастливо около него, нека да и дадем почивка...

за думатити щях дъ съ изказвъм...моят мъж изпада в потрес като ме види да ям сурови домати...брат му така ял и му правили операция от апендицит...аз му казвам в БГ всеки ден  ядем салатка с домати, отделно мойто поколение сме закърмени с домати откъснати от градината на село с малко солчица...ама не ми вярва, продължава да се възмущава, че ям неготвени домати.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 19:02 от летяща.филия.с.лютеница

# 559
Лю, мерси за линка, ще го гледам, като се прибера вкъщи.

С този филм ме подсети и за другите 3 филма на режисьорката Deepa Mehta:

* Fire (разказва се за една индийка, която осъзнава, че е лезбийка и се влюбва в роднина на мъжа си, но го гледах мнооого отдавна и нямам много подробни спомени за сюжета)

* Water (малко момиченце, мисля, че беше на 7 годинки го оженват за един старец, който малко след сватбата умира и нея я изпращат в дом за вдовици, където са изцяло откъснати от света, без право на нормален живот, обречени на бедност и мизерия. Както знаете, вдовиците в Индия носят бяло, бръснат си главата, изтриват си синдура и не си слагат точката на челото повече. Много от тях са били изгаряни наред с телата на мъжете си, а ако не са били дадени в жертва, са изпращани в такъв дом за вдовици. Филмът е с Джон Ейбрахам.)

* Earth (развитието на този филм е в Лахор по времето на борбата за независимост от Великобритания, тогава все още е нямало Пакистан и Лахор се е падал в Индия. В този филм участва Амир Кхан. Разказва се за размириците между индуси (или по-скоро в него район има повече сикхи) и мюсюлмани и най-вече се фокусира върху група приятели от двете религии, които са се обичали като кръвни братя, но след започването на тези проблеми, вярата ги застава да се опълчат едни срещу други.)

И трите филма са много тежки, но са класика просто.

# 560
И последно, и спирам да говоря за филми!  Laughing

Lagaan ми е друг любим филм!

# 561
Аз пък се сетих за един филм, който гледах в самолета, а после не можах да го намеря. Казва се Before the Rains, англичанин на служба в Индия започва афера с прислужничката си - красива, но омъжена индийка. После жена му обаче пристига и той отблъсква индийката и тя се самоубива, и стават големи бъркотии . Името и беше Саджани, много ми харесва това име...  

# 562
  • Varna
Тука съм момичета Hug
Не съм ви забравила но днеска сутринта като станах и метнах манджата и малко поошетах и след това съм чакала със часове във болницата заради крака ми. Май ви бях казала, че се нахиндрих във една дупка. Уж ми мина ама не ми мина и мъжът ми снощи ме хвана за ушите и ме накара да обещая, че ще ходя на лекар. Аз иначе много се грижа за себе си но тоя път все мислех, че ще ми мине от мазилото и от разтривките. Прибрах се към 2.30. Обаче Бате ми беше легнал а ПС-то ми е във спалнята. Лап топа му е във хола но там неговата кирилица не е като хората и аз и се нервя. Не обичам да пиша грешно а и аз печатам много бързо и като немога да намеря дадената буква побеснявам. Там немога да пиша на десатопръстната а аз съм със тази система на писане. А Бате като откъртил и спа до 18 часа. Нека спи, че много е уморен а и със очите има проблеми, и той по болници ходи днеска заради това. Та затова идвам по това никакво време да ви видя.
ЛЮ- правилно си казала, на мацуранките, че съм около Бате Joy Но няма да ви забравям и вас. Просто днеска повечето време беше за мене а и написах по горе какво е било.
МАКТУБ-
никакво яко повиване. Знаеш ли какви луксации на ставите стават. И тука навремето беше така. Ама аз хич не ги слушах и си го оставях детенце да маха като паяче само на ръчичките си имаше ръкавички от тензух да не си бръкне във очичките със ноктенцата си. Имаше и такъв момент. Моето детенце имаше такъв проблем като твоето момиченце за съвсем кратко време. И мила всеки ден трябва да се изаква бебенцето, как така на 4 дена Shocked  Питай лекарите какво да му дадете на детенце да не се мъчи така. Незнам какво може да се дължи този запек при положение, че детенце е на кърма newsm78
Сви ми се душата като разбрах за този атентат и за невинните загинали- мир на душата им- милите хорица Sad А днеска и във Багдад отново и много хорица са си отишли Sad Защо е всичко това, защо..... Толкова мъка.......

# 563
Момичета изпратих ви снимките.
Марина
Това със сешоара и аз го правя но главата ми гръмва някой път от шума...и наистина има ефект успокоява се докато слуша шума,но като го изключа и не е заспала дълбоко пак започва да реве..
Благодаря за гостоприемството,но ние ще отседнем за около седмица в един приятел - мъжа ми ще направи всичко възможно да дойде,че да направим нейния паспорт бързо и лесно и след това се изтегляме към Белгия.Така че срещата с мъжо май ще е на българска земя отново  newsm44 txtloves
 Шахзади
В България отиваме защото трябва да  направя паспотра на бебата там,от тук тръгвам само с пасаван който ми върши работа до БГ.
И аз съм го гледала този филм Фешън - добър е  Peace
Лю
И този филм съм гледала Before the rains,мисля даже че го пуснаха тук по HBO,или пък аз го бях изтеглила,сега не мога да се сетя точно,но много ми хареса  Simple Smile

Сега съм се приготвила да ходиме на лекар - днеска е 5ти ден,а малката  все още не е акала и съм се видяла в чудо.КАкво е това нещо не знам,изцяло е на кърма  - аз не консумирам твърди храни,нито телешко,въобще съм почти на супи,ако случайно да е нещо от кърмата...знам ли вече.Добре айде аз като се прибера ще намина да кажа какво е казал доки.
До скоро   bouquet

# 564
Аз не съм получила снимки още, да не сме объркали нещо? Ще чакам да кажеш какво са казали лекарите.

# 565
  • Varna
МАКТУБЧЕ Hug
Чакам те и аз със новини от Док, че много ми е притеснено от това неакане на бебораната Rolling Eyes

# 566
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте, пакитки!
Малко по-късничко, но да ви почерпя-днес имам имен ден!

# 567
  • Varna
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН АЛВЕРЧЕ!!! ИМАШ ПРЕКРАСНО ИМЕ, ДА СИ ГО НОСИШ СЪС ЗДРАВЕ!!!

# 568
 newsm44 newsm44 newsm44  имаме си пълен памперс.
Така и не стигнах до доктора..те свекитата излязоха уж да запишат номер преди това,но са се консултирали там със специалист и той е казал,че няма проблем - някои бебета по рядко се изхождали,усвоявали кърмата по дълго време и дебелеели  Rolling Eyes А за коликите пак казал че при много бебета се получават - няма място за притеснение,като стане малко по голяма сама ще се оправи.Сега и е изписал един сироп който пречиства корема да и го давам няколко дена и беше дал едно лекарство за да може да се изака,но тя реши че и е време да си свърши тази работа сама и така не и го дадох.Това от нас за сега,ама това с нередовното изхождане на мен много не ми харесва би трябвало поне веднъж на ден да ака....ако пак се повтори ще ходя с някоя от сестрите на мъжа ми,няма да се занимавам със свекитата.
Марина
изпратила съм ти снимките още на обяд,не може вече да не си ги получила.Провери да не си ми дала грешен имейл и да съм ги пратила на някой друг  Laughing
Честит имен ден Алвера - много много щастие и усмивки  baloni

# 569
newsm44 newsm44 newsm44  имаме си пълен памперс.
Той е казал,че няма проблем - някои бебета по рядко се изхождали,усвоявали кърмата по дълго време и дебелеели  Rolling Eyes
Марина
изпратила съм ти снимките още на обяд,не може вече да не си ги получила.Провери да не си ми дала грешен имейл и да съм ги пратила на някой друг  Laughing

Наистина е така с кърмените бебета, дори ще ти потърся някоя статия на български, за да се увериш. Обаче, също може да не и достига кърмата, затова да не пълни памперса редовно. Моите деца, докато бяха на по няколко месеца, след всяко кърмене го пълнеха задължително и наддаваха с по 1 кг всеки месец. Вие ходите ли на консултации, следите ли теглото?
Снимки не съм получила, а си проверих, дала съм ти точно и-мейла, провери ти да не си го сбъркала и ако може да опиташ отново.

Честит имен ден, Алвера! Много здраве и късмет ти пожелавам! Днес и на Анита честитиха, а аз дори не свързвам името и с този празник.

Общи условия

Активация на акаунт