Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 053
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Защо пък да не е обективно? Все пак не става дума за вдигане на тежести. И математиката, и шахът са спортове на мисълта, а не на силата. Преди време Юдит Полгар участваше в мъжки турнири и я класираха наравно с мъжете, а не отделно.  newsm78

# 616
  • Linz
Защо пък да не е обективно?
Вече няколко пъти пиша, че се състезават деца от втори до осми клас на общо основание.

# 617
  • На черешата
 Няма занчение колко ние мислим, че е обективно. Рени, честито на Сани.   Hug

# 618
  • Linz
Мерси, Фантич Hug Бързо оздравяване на Дари!
Ясно, че момичетата печелят медали по-лесно от момчетата, но такива са правилата. Аз също бях изненада от тях на първия турнир. Скоро даже имаше турнир, на който едно по-голямо момиче спечели златен медал без нито една победа, просто защото беше единствена Crazy

# 619
  • Хасково
Получихме си единия коледен подарък (служебен)- оказа се много интересна игра не само за второкласника- отдавна не бяхме играли всички заедно...та става въпрос за Rumicub   http://www.eontoys.com/Products_Brand_Rumikub_Product_RUMMIKUB, нашата е мини модел- една идейка за Коледа Wink
Утре ще ходи да му връчват грамота от състезанието Иван Салабашев, много се вълнува, макар че резултата можеше да бъде и по-добър

# 620
Привет, мами на второкласници,

влизам с въпрос към вас. Интересува ме как се преподава на второкласниците в България събирането и изваждането на двуцифрени числа. Пишат ли ги едно под друго, както ние едно време или си играят на разлагане до по-лесни числа? Защото с изненада установявам, че в немските училища, поне по нашия учебник, не е предвидено въобще писането на цифри една под друга. Тоест ако имат да изваждат 54-39, те първо трябва да направят от 39 34+5, после 54-34 и накрая с много писане и сметки достигат до заветния резултат. Много са ми тъпи тези уж улесняващи трансформации, които вървят с двуцифрени числа, но с по-големи можеш да си трансформираш от Коледа до Великден. Оказва се, че тук имало даже 15-16годишни ученици, които само по този начин могат да смятат.

И накрая да ви дам един линк към няколко игри с таблицата за умножение:
http://www.arcademicskillbuilders.com/
Аз го имам отдавна, досега не ни беше актуален, но вчера доста се забавлявахме с него, все пак помага за някаква автоматизация.

# 621
  • Linz
Babina pitka, много странно. Но не знам дали така не е по-добре. Моята щерка много се бърка- или ще забрави да прибави едно наум, или при изваждане да махне една десетица... 54-39 спокойно ще го изкара 25.
Аз когато смятам наум така си редуцирам до по-прости числа, обаче на лист е много дълго и широко...

# 622
Rumito , при нас положението е по- лошо, защото госпожата не желае да говори с нас, ако й се обади някой случайно, после коментира че сме й се "блещели насреща"
Иначе и нашата има афинитет към момичетата, но не всички, само кротките
А аз съм на мнение, че децата не са роботи и че училището не е само за послушните деца, а за всички, и по тази причина педагогика се учи доста време...
Съвет не мога да ти дам, защото за точно тази ситуация не съм намерила решение
Говорих с директорката, но нашата е по- зле и от учителката, така че не очаквам съдействие от там

# 623
Ние отново сме болни - гърло, хрема, кашлица, надявам се да се разминем само с хапчета за смучене и сиропче. Преди два дни имали учебна евакуация и стояли в двора на училището само по блузи и резултата е налице. Има ли смисъл да се разправям с някой и ще постигна ли нещо с това? Випроса ми е по-скоро риторичен. Сега е в къщи и разучава коледния си подарък, който ме изнуди да му дам още сега - интерактивен робот. Дала съм му малко почивка от училище, ще наваксваме в събота и неделя. Напоследък го виждах, че е изморен, направо скапан от училище. Нашата госпожа няма специално отношение към някои деца, явно имаме късмет - случили сме на учител. Има обаче едно дете от класа, което е супер активно, за да не използвам някоя по груба дума. Непрекъсното цели цялото внимание да е в него - и на децата и на госпожата. Щурее, беснее, агресивен е, има отговор на всичко, бърка се на всякъде. За наш "късмет" точно до него стои моя хубостник. А той е самата противоположност - добър, кротък, на мравката път прави. Чудя се да говоря ли с госпожата да го размества, или да го оставя да се справя със ситуацията. Все пак няма да мога винаги да му помагам и да го предпазвам от трудности.

# 624
Ако детето просто говори и ги разсейва, не бих го местила, ако обаче има инциденти като физически тормоз, псувни и подобни, и са насочени към синът ти и го притесняват, тогава може би да  Rolling Eyes

# 625
Физически тормоз има, но не е насочен към сина ми. Ако и това го имаше не бих се чудила и веднага щях да искам разместване. Просто това дете е супер активно, агресивно, на моменти злобно. Всички деца се оплакват от него. Иначе е отличник, активността си я изявява и в ученето - това поне е добре. Дори вчера на родителската един от родителите се е изказал, че ще иска разговор и с директора ако това поведение продължава. За сега нищо няма да правя, но всеки ден след училище разпитвам Дани как е минал деня му и по-конкретно дали е имал проблеми с това дете. Напрегнато ми е докато не чуя, че не е имало проблеми.

# 626
tony_nm, браво на момченцето ти!  Peace
Ако детето просто говори и ги разсейва, не бих го местила, ако обаче има инциденти като физически тормоз, псувни и подобни, и са насочени към синът ти и го притесняват, тогава може би да  Rolling Eyes
В началото на учебната година имахме подобен проблем. Момченцето до дъщеря ми постоянно я тормозеше, като си позволяваше и да я удря.
 Поговорих с класната/изключително разбран човек/ и я премести. Сега седи с едно момиченце, което е много добро дете, но "изостава" в учебен план. Дъщеря ми й помага. Често се случва детенцето да има идентичен преразказ с работата на щерката.  Rolling Eyes
 В началото дъщеря ми се ядосваше, но явно госпожата е поговорила с нея и сега помага на детенцето с още по-голям ентусиазъм.
 Някой знае ли, дали в събота ще се учи? Rolling Eyes

# 627
  • sf
Аз доколкото разбрах няма да се учи,защото отработваме 31ви,а те тогава по принцип са във ваканция.

# 628
Ако има възможност бих говорила да го преместят. Нали се казва, че с какъвто се събереш, такъв ставаш.
Да не окаже влияние на детето ти.

Ние всички сме болни. Даже и Макси през нощта започна да повръща.
Така, че ще ви почерпя с виртуални бонбони.
За да отпразнуваме рождения ден ще трябва да оздравеем. А идват празници и не мога да реша на коя дата да е.

# 629
  • На точното място
Честит ти рожденик  Tada , и бързо оздравяване!!

Общи условия

Активация на акаунт