Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 058
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Малеее, единствената дама! Браво на куклата! Колко гордо е вдигнала купата само! Браво и за шестицата!  Hug
Осъзнавам плюсовете за тръгване на 6 г. на училище, но зависи в голяма степен от детето.  Peace В случая разликата е доста осезаема.  Peace
Лени, Венера, благодаря!  Hug

# 601
Рени, чудна е!! Страхотно е, че е запечатан този момент.  Hug

mar4ela5, върнах се да видя за какво ти честитят...мислих, че е свързано нещо с ученикът. Embarassed
 Честито, желая ти лека бременност и спокойно бебе!  bouquet

# 602
  • нейде там, където ....
Браво на дечицата и на техните майки!  Hug

Наистина си зависи от детето за възрастта, на която трябва да тръгне на училище. Но след като сме преценили да го направят на 6 години, във втори клас е малко късно да се отказваме. Обикновено с всяка следваща година разликата между децата става все по-малка. Аз приемам, че има предмети, които не са толкова любими и там трябва побутване от моя страна. Други са трудни и имат нужда от допълнителни занимания (или аз настоявам за повече, от колкото в клас). Като всички деца си имат моментите на умора, наближават празници ... може да е нещо временно ....  Hug
И нашия второкласник "откри" научно-популярните канали и сега няма отлепяне. Не дава да се гледа Джетикс. Чете си сам субтитрите, после ходи след мен да ми разказва. Готвим се за Коледа, но не искам да свързва празника само с подаръци. Толкова много неща пита, не знам дали запомня и половината, но все по-рядко отклонявам въпроси за после и като порасне още малко. И двамата са ми едни Защотковци  ooooh!

Ние си чакаме резултата от Коледното състезание в събота. Ако някой има инфо и пусне линк, ще съм много-много благодарна.

# 603
Рени, честито на умното ти момиченце, страхотна е, можеш да се гордееш с пълно право. Щом се справя с тази трудна игра, значи и математиката много й върви!

Xylometazolin, браво и на твоето умно момиченце, щом се оправя с математиката ще се оправя и  с всичко останало и едва ли нещо ще й се опре! Съгласна съм с детето, че грамотата трябва да се сложи в рамка, все пак не е малка работа да си 5-ти в олимпиада по математика!

Мойта малката също ще тръгва на 6 годинки на училище. Не ми се искаше, но няма начин. Дано се справя с уроците, че на мен все мъничка ми изглежда. Госпожите от подготвителната обаче, твърдят, че се справя отлично с материала и нямам причини за притеснение. Дано да си запази ентусиазма за учене!

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 21:19 от Писана

# 604
Здравейте майчета и от мен,отдавна не съм писала,но чета
темата винаги когато имам време,  Crazy
Рени ,Александра е страхотна  Hug

# 605
  • Linz
Благодаря ви Hug Лошото е, че наистина мислех, че й върви математиката, но напоследък направо ме отчайва с елементарните грешки, които прави при смятане дори до 20 ooooh!
Предпочатам да й вървеше математиката, вместо шаха, но явно няма "тръпка" при решаването на задачи Thinking

# 606
  • На черешата
 Дарина е болна  Cry , доста е уморена напоследък милата.Раничко им е това започване в 7:30..., но като се замисля и ние в толкова започвахме.  newsm78
 Миналата седмица имахме родителска среща, госпожата ни каза, че добре се справя детето, няма забележки към работата и , но била мнооооого разсеяна.  Sad

# 607
  • На точното място
Да се запиша и при вас, да не ви изпусна Wink
jd , резултатите от състезанието се коментират в тази тема

# 608
Здравейте!Нахлувам в темата с молба за съвет.Ситуацията е следната:
Марти снощи ми забоде въпроса: Мамо, вие обичате ли ме?-разбира се- отговорих аз."Ами питам, защото класната ми каза, че не се интересувате от мен"-при което аз се облещих .Склонна съм да вярвам на тези думи, защото мъжа ми в понеделник разговаря с нея и му е казала, че изостава в сравнение с миналата година, че трябва повече внимание да му се обръща и т.н.ОК, доколкото е възможно (след 9 часа прекарани в у-ще да учи и вкъщи)Всяка вечер устно правиме домашните за следващия ден, чете и т.н.Виждам, че му е трудно, но се старае детето.В началото на годината имахме разговор по тел. с г-жата и преди известно време му беше казала на малкия, че съм й се била озъбила.Е, питам аз кое й дава право да говори така на 8 годишно лапе?! И тя като негова учителка какви мерки предприе след като вижда, че той изостава с материала?
В понеделник пък ми звъни г-жата по хореография и ми казва, че само Мартин не се бил облякал и не бил готов за танците.Било го мързяло, само гледал да хапне нещо(напоследък малко напълни бузите и е леко пухкав), да се скътае...Е, аз ли да дойда да го облека и да го стимулирам по някакъв начин да танцува?!
Децата пък му се смеели, че молива му бил женски, защото бил с цветенца...
Еми и аз да съм и аз няма да ходя с желание на училище- класната отправя хапливи забележки, хареографката му казва, че е дебел, а децата му се подиграват.
Имам чувството, че те очакват да им пратиме послушни роботчета, които изпълняват команди, а не деца с чувства и настроения.Аз ли нещо съм в грешка?
Много мъчно ми стана, не съм спала почти цялата нощ, а мъжа ми (който е мн спокоен по принцип) направо избесня.
Сега се чудя как да разговарям с нея така че да не рефлектира всичко върху Мартин.

Кажете, моля ви, какво да предприема, за да не изглеждам като наранена орлица закриляща малкото си.

П.П.искам също да кажа, че г-жата ни си има афинитет към момичетата в класа, има си любими деца, чиито родители ходят всеки ден да питат как се справят възпитаниците им.Още на първата родителска среща в 1-ви клас го разбрах, защото видиш ли Иванка и Драганка се прекрасни деца, справящи се чудесно, а пък Иванчо и Петканчо колко били немирни, колко трябва да работят и т.н.

П.П.2 още тогава ми направи впечатление, че относно поведение и дисциплина се изказа негативно само за моето дете.Затова по телефона я питах само с Мартин ли има проблеми, защото аз съм ставала свидетел как момичетата се бият или момчетата се обиждат.Може би тогава съм й се "озъбила"

И последно да споделя, след разговора ни по телефона в началото на тази година, имахме още един в който похвали Мартин.Бил се държал коренно различно, чудесно, прекрасно и т.н.И сега в един момент ново 20се.

# 609
румисякаш аз съм го написала ние имаме същия проблем понеже сме разсеяни и хоп той вече не ни е симпатичен малко е по муден ако не го побутнеш няма да се сети какво предприех първо с сина ми си поговорих поставих условия да се стегне за всяко провинение наказание лишаване от любимите неща после ходих да поговоря с госпожата питам я ако е палав и ви създава проблем по добре ли ще бъде да знам че е разсеян ами ,,чукни ,,го да се събуди при нас веднъж седмично имаме извънреден час за деца изоставащи в ученето и аз реших да отиде на този час макарче ми беше малко кофти да го пратя отивам да го взема и тя ми казва всичко което го попитах знае защо тогава допуска такива грешки май е доста разсеян аз и казах че това е така но се опитваме да го преодолеем но ще стане ако и тя поеме някаква инициатива засега виждам напредък опитай и с нея да поговорите но и с детето защото те трябва да поемат някаква отговорност сега мога да му помагам но като започна работа няма да има кой Hug Hug Hug Hug Hugуспех

# 610
  • Варна
Дарина е болна  Cry , доста е уморена напоследък милата.Раничко им е това започване в 7:30..., но като се замисля и ние в толкова започвахме.  newsm78
 Миналата седмица имахме родителска среща, госпожата ни каза, че добре се справя детето, няма забележки към работата и , но била мнооооого разсеяна.  Sad
Защо почват толкова рано,нямат ли по пет часа?В нашето училище втори клас започват от 8,20 с втория час.

# 611
Защо почват толкова рано,нямат ли по пет часа?В нашето училище втори клас започват от 8,20 с втория час.

Почват в 7:30, като часовете им са по 35 минути - всеки час имат по 10 мин, в които седят в стаята и чакат звънеца да бие.

Рени, учуди ме, че дъщеря ти е с златен медал с 4 победи и 2 загуби, като се е състезавала срещу момчетата. Представям си колко е щастлива и се радвам за вас. Но това не може да е реален златен медал.
Макси редовно е с 4 победи и 2 загуби и досега не е носил и бронзов медал. Получи един заради точките, които събират в школата. Би трябвало да се състезават момичета с момичета в такъв случай. А не да играят срещу момчетата и накрая да са в отделно класиране.

# 612
  • Linz
Рени, учуди ме, че дъщеря ти е с златен медал с 4 победи и 2 загуби, като се е състезавала срещу момчетата. Представям си колко е щастлива и се радвам за вас. Но това не може да е реален златен медал.
Макси редовно е с 4 победи и 2 загуби и досега не е носил и бронзов медал. Получи един заради точките, които събират в школата. Би трябвало да се състезават момичета с момичета в такъв случай. А не да играят срещу момчетата и накрая да са в отделно класиране.
Златния медал е съвсем реален, просто конкуренцията при момичетата е по-малка.
На мен пък не ми допадна това, че тя игра срещу доста по-големи и опитни деца. Нали се сещаш какъв е шанса второкласник да бие осмокласник... обаче условията са такива. Но разделянето по пол и възраст би затруднило много разпределянето на участниците в различни категории, защото няма как винаги да са четен брой (съответно едно дете няма да има срещу кого да играе). Пък в крайна сметка няма голямо значение кой срещу кого е играл, защото при класирането ги разделят и резултатът пак е обективен. Просто при момичетата има по-голям шанс.

# 613
Просто си мисля, че правилата не са нормални.
В състезанието по математика всички решават задачите и после ги класират според спечелените точки.
Тук играят при едни и същи условия с едни и същи деца и накрая с 4 победи момче от 2-ри клас е някъде накрая, а момиче е със златен медал.

Баща ми смята, че в състезанията Макси е придобил хъс за победа. И 4 победи е много добър резултат.
Но наистина не мисля, че тези правила са честни. Защото се състезават помежду си.
Абсурдно е.

Попитах го - в последните 2 състезания има  4 победи и 2 загуби.

# 614
  • Linz
Наистина при момчетата златният медалист има 5 победи и е с повече точки. Но общото класиране не е обективно, за това се раздават медали в няколко категории. Традиционно шахът е мъжки спорт и предполагам, че това е някакъв вид реверанс към момиченцата.
п.п. Предполагам, че разликата при състезанието по математика е, че там няма игра по двойки и се състезават деца само от втори клас, и съответно крайното класиране е на друг принцип.

Общи условия

Активация на акаунт