Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 062
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Таблицата все още не са я взели,но той има желание да я учи и знае до 5.Против съм предварително да се занимава с нея,но на тетрадката по математика я има и сам се е "обучил"!
Не влага смисъл,а просто запаметяване.

# 586
  • област Софийска
Ние свършихме тетрадката по математика №1 и започваме №2.
Все още пишат на тесни и широки редове,а знам,че вече някой са минали само на широки.
При вас как е?
Нашите пишат на широки редове и тесни квадратчета още от първия ден. Мислех, че ще и е трудно, но нямаше проблеми. А иначе тетрадка номер 2 по математика отдавна са я започнали. По български също.
Здравейте! Hug
Вчера бяхме на " Коледното математичско" и моята госпожица се класира на 5-то място...
...Да питам, вашите дечица знаят ли вече таблицата?  Rolling Eyes
Браво на малката математичка  smile3501 Таблицата тепърва я започват. Госпожата май казала, че през зимната ваканция ще трябва да я учат.

# 587
  • Linz
Здравейте. Аз отдавна не съм писала, много ядове имам покрай второкласничката- хич не й се учи. Но днес ме направи изключително горда и щастлива и искам да го споделя- на Коледния турнир по шах на ЦСКА стана шампионка, спечели златен медал, купа и грамота. Много отдавна мечтаеше за този момент и вълнението й е огромно. Аз изобщо не очаквах победа, предвид, че всички партии бяха срещу момчета от 2-ри до 8-ми клас, а тя сърдеше и ме упрекваше, че нямам вяра в нея. Наистина успя да ме изненада и доказа, че е добра шахматистка (за разлика от майка си- за мен шаха е много отегчителна игра) Grinning
 Xylometazolin, честито на твоята госпожица- също много добро постижение Hug
Таблицата не я знае (освен с 2 и 3). Но най-голямата ни мъка е писането- толкова грозно и грешно, че не се чете.
Записах я на художествена гимнастика в НСА миналата седмица (а я отписах от скокове във вода) и в сряда вече ще танцува пред публика. Надявам се да няма големи гафове.

# 588
Браво на малката математичка  smile3501 Таблицата тепърва я започват. Госпожата май казала, че през зимната ваканция ще трябва да я учат.
рина, благодаря! Flutter
 За таблицата и аз мисля да я започнем по време на ваканцията. Тя я знае до 5-6 и е до там.
 Делението въобще не го броя, там нищо не знае. Crazy
 Рени, Hug

# 589
  • София,
Честити постижения и от нас за двете госпожици.
Рина аз просто нямам думи, явно детето си има талант Hug
И ние още не сме почнали таблицата, но моя избирателно си запаметява оттук оттам по малко, пишем на ТШР, по БЕл и на Ш по английски, математика на МК.

# 590
  • София
Рени,честито на Александра smile3501 Когато човек си го влече нещо,виж какви може да ги свърши Laughing

Xylometazolin,отлично постижение,браво на госпожичката Simple Smile

Росен започнаха на ТШР,но когато си свършат тетрадките питат дали могат да продължат на широки.На него му разреши госпожата,но той си е краснописец и се справя доста добре на тях.Тренира и от АВО то, там пише на широки,няма как.По математика са на някакви средни квадратчета,на мен ми се струват малки,но той каза,че имало и по-малки.

# 591
  • Варна
Рени, поздравления за медалистката! Само напред и нагоре!  Hug
Xylometazolin, браво за постижението!  Hug
Аз днес се озорих с Петьо. Имаше доста домашни за писане, а го мързеше ужасно. По английски са на членовете на семейството. Научи ги, но само да ги казва. Да пише на английски не може, ако ще и цяла страница да напише с дадена дума. Иначе устно ги знае, за мен това е по-важно на този етап. Полсле беше Околен свят. Голяма мъка да научи празниците - кой, кога, какво... Никакъв интерес. По Четене имаше да направи един писмен преразказ и да продължи една басня както той желае. Преразказа беше трудна работа, но с вторато се справи по-добре.  Peace
Каза, че не му се учи и мрази училището, защото им давали много домашни.  Confused По моя преценка не са толкова много. Чудя се дали не сгрешихме като го пуснахме в първи клас на 6г. Понякога си мисля, че ако сега беше първи щеше да е по-лесно.  Rolling Eyes
До таблицата не са стигнали. С математиката за сега е добре, стига да не бърза. Продължава да смята с пръсти по някакъв негов си начин, нямам претенции - важното е, да е вярно.  Peace

# 592
  • област Софийска
Браво и на Александра  smile3501

# 593
  • Linz
Благодаря ви Hug Да има купа за нея е сбъдната мечта, направо я сънуваше. Ще ми се да имаше такъв хъс и за ученето.
Напоследък смени анимациите с Нейшънъл джиографик- може да го гледа с часове, особено предаванията за животни. А любимото четиво са детските енциклопедии (въпросът е да не са уроци).

# 594
  • No Line On The Horizon
Поздравления за Александра и от мен!

# 595
Чудя се дали не сгрешихме като го пуснахме в първи клас на 6г. Понякога си мисля, че ако сега беше първи щеше да е по-лесно.  Rolling Eyes
Да, аз също съжалявам, че пуснах Вяра на 6г. Всъщност, сега тя трябваше да е първи.
 Подлъгах се по факта, че можеше да чете, пише и смята, но е мъничка и лесно се уморява.
 Тук не става въпрос за това, че не се справя, напротив! Отличничката на класа е, просто напрежението и невъзможността за концентрация си казват думата.

Рени, снимахте ли заветния момент с връчването на купата?
 Браво на детето. Момче ли беше опонента й?

# 596
  • Linz
fros, мерси.
Xylometazolin, снима фотограф, аз така или иначе не можех да се добера до нея от народ (участваха 84 деца, всяко с поне по 1 придружител). Снимките трябва да излязат в сайта на клуба.
Играха се 6 партии, опонентите на Александра бяха само момчета, като мисля, че само 1 или 2 от тях бяха във втори клас, другите- по-големи. Има 4 победи и 2 загуби, като едно момиче от нея е с по-добър резултат- 4 победи, 1 реми и1 загуба, но тя беше по-голяма и попадна в друга категория и също взе златен медал. Александра играе шах едва от година и има още много какво да учи.
Ако има и други деца с интерес към шаха, могат да идват на турнири- организират се сравнително често. А има и школи, Александра ходи на уроци в училището. Като гледам колко запалени деца има, много им се радвам, макар, че мен никак не ме влече тази игра.

# 597
Учителката на дъщеря ми каза да не учат таблицата вкъщи. Каза" С 1,2 и 3 може, ако те самите искат, но с по-големите цифри нека ние ги въведем, имаме система." Изненадах се приятно.

# 598
Честита радост и от нас на Александра и на дъщеричката на Xylometazolin!
Браво момичета - непременно покажете на децата си, че сте горди с тях!!!
При нас за огромна моя радост засега Лъчи се справя повече от добре в училище, както и с немския и английския. След като миналата година падна голяма борба и на финалния тест по английски се озори и изложи здраво. Тази година е един от най-добрите в групата и повечето му тестове са с почти максималния брой точки - миската много го хвали!
Оххх дано  Praynig Praynig Praynig дано наистина амбицията продължи да го води все по този път  Praynig

# 599
  • Linz

Ето я моята девойка на вчерашния турнир. Днес донесе и една шестичка от диктовка, само дето се оплаквам от писането й Crazy

Малката ми дъщеря ще тръгне на 6 на училище (сега е в предучилищна група в училището на кака си), аз също тръгнах на 6. Това си има своите предимства и недостатъци, но разликата със 7-годишните не е драстична, така че не го мислете Peace

Общи условия

Активация на акаунт