За Кортезите и етническите традиции.

• 12 850
  • 312
  •   1
Отговори
# 300
Хексе, възможно е разбира се, че се случват такива неща, но с години човек е работил и си е плащал на държавата, и тя е длъжна да се грижи за него след като се е разболял.
Но кажи ми какво е длъжна на циганин, нямал и един ден трудов стаж.Значи ли, че той трябва да получава същото качество лечение като на този, който е внасял с години осигуровки?
Затова казвам, че трябва да има 2 вида болници - едните за неусигурени и такива за осигурени.Който иска качествено лечение - да си плаща за него.
Не може болниците да са претъпкани с циганчета(каквито и да са причините за това), а на моето дете един път му се наложи и няма място за него.Получи обструкция на белите дробове, заради забавено лечение.
За сведение - работя на трудов договор от преди да родя, до ден днешен.

# 301
na_ga, всички деца до 18-годишна възраст са осигурени от държавата. И твоето, и моите, и споменатите от теб.  Предполагам, че няма само една болница във вашия град.  Peace

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 09:39 от luna

# 302
luna, а държавата откъде взима пари за децата? Не е ли от нашите осигуровки?

Две са болниците - няма разлика м/у тях.Даже тая, в която бяхме се счита за по-добра.Незнам защо-нямам опит с тях за щастие.
Наложи ми се един път да  вляза в болница след усложнения от шарка(заразих се от детето), но отказах точно поради факта, че преобладаващите болни бяха циганки.Всъщност аз други не видях в отделението.Подписах се и си излязох.
Еми това е-14 години внасям осигуровки и не мога да получа едно лечение като хората.Едно единствено-нито за мен, нито за детето ми.
Да не говорим, че колкото пъти отида за направление при личната, то все няма.Защото много от парите от осигуровките ни се харчат за социално слаби и направленията са ограничени.

# 303
Разбира се, че от нашите данъци и осигуровки се покриват тия разходи. И така трябва да бъде.
Що се отнася до направленията за деца - те са без лимит. За направленията за възрастни, да, и на мен ми се е налагало да плащам.  
Не си поискала да влезеш в болница заради твоето отношение или предубеждение към другите болни, не затова, че е нямало места / в случая с шарката ти/. Направила си своя избор. В случая със заболяването на детето ти, така се  е случило просто. Имало е много други болни деца, приети преди вас. Ако бяха от друг етнос, по-малко ли щеше да те боли!? Не те съдя за думите ти, пиша го за да е ясно.
Ако системата е неефективна, то всички страдат, не само тия, които са плащали, а и тия, които не са.

П.П. Грубо ми звучи и не си позволявам да отсъждам, че ако аз, като майка съм имала пари и съм плащала осигуровки, то моето дете има право на лечение, а децата, чиито родители не са плащали, нямат това право... Децата имат правото да бъдат лекувани, да бъдат образовани, да се развиват, да имат детството си, а в случаите, когато родителите имат проблеми с отглеждането им, би трябвало да се намесва държавата в лицето на всички институции, които имат правомощия и да бъдат коректор за родителите, и закрилник на децата. Защото, инак, от този кръг няма как да се излезе. - Лично виждане.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 11:04 от luna

# 304
...П.П. Грубо ми звучи и не си позволявам да отсъждам, че ако аз, като майка съм имала пари и съм плащала осигуровки, то моето дете има право на лечение, а децата, чиито родители не са плащали, нямат това право... Децата имат правото да бъдат лекувани, да бъдат образовани, да се развиват, да имат детството си, а в случаите, когато родителите имат проблеми с отглеждането им, би трябвало да се намесва държавата в лицето на всички институции, които имат правомощия и да бъдат коректор за родителите, и закрилник на децата. Защото, инак, от този кръг няма как да се излезе. - Лично виждане.
                                 PeaceHug 

# 305
  • София/Горна Оряховица
Децата имат правото да бъдат лекувани, да бъдат образовани, да се развиват, да имат детството си, а в случаите, когато родителите имат проблеми с отглеждането им, би трябвало да се намесва държавата в лицето на всички институции, които имат правомощия и да бъдат коректор за родителите, и закрилник на децата. Защото, инак, от този кръг няма как да се излезе. - Лично виждане.

bouquet
Проблемът в случая се явява държавата.
Противно на очакванията ви, аз съм ЗА да се помогне - защото в много случаи децата от малцинствата са надарени - в областта на изкуствата, спорта, науката - те могат да бъдат много по-пълноценни, пълноправни и ценни единици на обществото от един необразован човек, без значение култура, пол, етнос. Но процеса е двустранен - едните трябва да бъдат заинтересовани да помогнат, а другите трябва да искат да им се помогне. 

# 306
Аз си мисля,че и на дьржавата и на циганите им е много добре така.Сегашното положение е изгодно за всички.Взимат си помощите и си траят.Ако сте забелязали циганите вдигат врява само когато парите им закьсняват иначе глас не им се чува.99% от жените им получават помощи като самотни майки ,защото нямат граждански брак.Това нещо се знае от всички ,но се правят ,че не забелязват.На мен като родител на болно дете не ми дават много неща, които се полагат на детето само защото имам брак.Това го казвам сьвсем сериозно .Когато ме питаха в социалните дали сьм омьжена щяха да паднат когато разбраха ,че сьм.

# 307
....99% от жените им получават помощи като самотни майки ,защото нямат граждански брак.Това нещо се знае от всички ,но се правят ,че не забелязват.На мен като родител на болно дете не ми дават много неща, които се полагат на детето само защото имам брак.Това го казвам сьвсем сериозно .Когато ме питаха в социалните дали сьм омьжена щяха да паднат когато разбраха ,че сьм.
Има нужда от осъвременяване на законите и правилата и по-стриктно прилагане на същестувващите такива.
swan_heart, мисля, че всички сме заинтересовани от една промяна с положителна насока.   bouquet

# 308
  • София
Извинете ме, че възстановявам стара тема.

Някой знае ли все пак, какво стана с Кортеза и бебето???

Интересно ми е кое надделя.... традициите или закона?!
Почти съм сигурна в развоя на събитията ...

# 309
Нищо не се е чуло повече, Мина.
Убедена съм, че традициите са надделели.

# 310
                               И за мен е любопитно.

# 311
  • гр. Шумен
Надделя добрата стара поговорка "Всяко чудо за три дни".

# 312
Надделя добрата стара поговорка "Всяко чудо за три дни".
                                Разлика няма в медииното разкъсване. Дали свински, кози или космически грип, дали Кортеза... Но тъй като много се раздуха случая, нека е ясно поне какъв е резултата.

Общи условия

Активация на акаунт