Февруарчето посреща с песен свойта първа златна есен

• 25 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Честит РД на майката на Фокси!
Оф, как ще свикваме с това гърне не знам. Тя нашата вече не се събужда с рев, а ръмжи Joy Днес викам на баща и, ставам, че детето ме вика. Нищо не чувал, ама аз нали и знам сигналите Laughing Ръмжи като мече и е голям непукист. Дай и само да се шили и плези. Не иска ни боц, ни здрасти, няма комуникация. Само като иска нещо да докопа, а не го стига....рев
Много я е страх от това гърне. Позатоплих го с/у духалката и я слагам.  Тя се разтреперва, хваща ме за ръцете, набира се и става Thinking
Голяма калпазанка е станала, снощи докато пазарихме в Кауфланд си е изхвърлила хапката някъде, а аз разбрах чак като бях на касата и се гласях да плащам Crazy Кротка е иначе в количката, разглежда, разтоварва я  Whistling и си  мълчи  детето Mr. Green
Проби дупка и на преносимата си кошара, отстрани където имам цип на Бертони Twisted Evil Сега трябва да мисля как да го зашия, че да не го разшие целият и кошарата и да остане отворена  Whistling
Снощи си сразях мн лошо пръстта и не мога са си измия чиниите. Като спя като правя сандвичи на моя, ако имах като Мария някоя баклава в хладилника щеше да ми се размине Laughing Само аз липсвам в мивката в кухнята Rolling Eyes Ще вървя да търся гумени ръкавици и да я почвам Whistling

Много на всички, отивам да шетам....

# 76
Добро утро Hug
Вержи страхотна си  love001  love001  love001
Приятен ден на всички

# 77
  • Варна
Добро утроооооо,
Ей, не мога да сваря да ви прочета. Вчера цял ден стоя отворена страницата и тъкмо почна да чета, нещо става и спирам. А и повечко бяхме навън, че беше доста приятно временцето. А днес е май доста хладно.
Аз от няколко дни успявам да се понаспивам, но не защото Поли се събужда по-къснко, а защото когато стане, тати я взема в другата стая и оставят мама да понанка още  Blush Голяма ми е душица....
За гърнето, да чукна някъде, засега се справяма повече от добре. Доста "нужди" сме направили там. Но аз както съм казвала, я слагам доста от рано и тя свикна да седи там. Сега само като я чуя да почне напъване и сме на гърнето.  Peace
Ето с такъв кеф горе долу стоим:

И да не забравя да поздравя Фокси, за невороятната първа страничка, която ни е измайсторила   bouquet

# 78
Цитат
А в редките случаи,когато Ралица се опъва нещо при яденето,веднага спонтанната ми збележка започва с "Бояне!"...
Joy Joy Joy
Уф,че гадно без кола - все едно съм без  newsm78 незнам какво ,ама е кофти....

# 79
  • пак там
Добро утро!

Еййй, много са готини всички бебоци, а така събрани - са като за изложба Simple Smile
Фоксуно, страхотна си!  Hug

Ние гърнето още го ползваме да си играем с него и да седим по малко, ама без свалени гащи Simple Smile

А за навиците... Ох, в началото, когато бяха 24-часовите ревове от коликите, се бях хванала, че дори когато бебето е в другата стая с майка ми и ревне, аз започвам да се поклащам, все едно го люшкам. Това беше малката излагация, защото го виждаха само близките ми Simple Smile После имаше период, в който ако излизам без количката, не можех да ходя - така си бях променила стойката, че без количка ми беше неудобно да стоя права даже... Сега от време на време приспивам магазинската количка или посягам към чуждата, ако някое дете на позната ревне и аз съм наблизо...
На котката викам Енчо, на Енчо - Цони (така се казва котката), онзи ден мъжът ми сънува кошмари, а аз го галя в просъница и викам - Няма, мамо, няма, успокой се... Е, човекът половин час цвили после от смях...

# 80
Зъбче дано се оправите по-бързо,милата Таничка Hug
Гея как са днес дяцата?
Маринче какво стана,отговориха ли ви застрахователите?
Ей разбихте ме  Joyаз  не мамосвам,но пък като излезна някъде без Мая,и по 100 пъти изпадам в паника за около 2 секунди че съм я забравила някъде Crazy

# 81
Добро утро, мами!!!

Фокси, нямам думи  Shocked, 1-вата ни страничка е повече от разкошна, страшна си, кога успяваш направо незнам  Hug ЧРД на мама, да е жива и здрава и оттук нататък само да ви се радва и да ви помага  Hug

Гея, много са сладки малките, а букетът е разкошен, браво на твоя съпруг  Peace

Цвети, МамаЗ, много се смях с вас, ама май всички сме така  Joy

Вени, дано по-бързо се оправи Танчето, както и всички болни бебчета!!!

Относно гърнето
- аз съм го слагала няколко пъти ама с памперса, но Гого напоследък ака по 5-6 пъти на ден, дори някой път и не го разбирам кога е свършил работата, но ще почна по-често да го слагам, определено се забавлява на него, мисли си че е играчка  hahaha

Хубав ден на всички   bouquet

# 82
Божее, каква слънчева тема Hug
Фоксиии, страшна си Hug Hug Hug Hug Hug. Сърдечно ти благодаря, за старанието и за радостите, които ни доставяш!
Честит рожден ден на майка ти, да ти е жива и здрава и да те слуша повече Heart Eyes.

Маминки, не ми се сърдете, само си изказвам мнението.
Не е ли рано да учите бебоците на гърне. Те още не си контролират позивите. По-скоро вие ги контролирате. Четох доста статии по въпроса. Имам и книжка, но в момента е при съседката, та ще ви кажа по-късно заглавието и автора. В нея също пише че децата не трябва да се държат и да се учат на гърне, преди да е дошъл момента, защото в по-късна възраст 4-5 години, започват да се напикават. Не си спомням точните доводи но, като си взема книжката ще препиша статията тук.

Аз до сега не съм мамосвала никого, но пък редовно тръскам и бутам пазарските колички, или като седна се подрусвам на стола....

Аз пак не виждам снимките от постовете, сега ще се мъча, да видя на Гея дребосите и букета. Браво на таткото!!!!

# 83
Добро утро и от мен!!!   bouquet
При нас нищо ново, освен, че Гого тръгна на градина в понеделник и вече е със сополи  #2gunfire

Първа страничка е страхотна!!! Колко са ни пораснали бебоците  Heart Eyes
Фокси, специално за теб малко релакс след толкова труд  Hug

Хубав ден на всички!!!
П.С. Посмях се малко на ваш гръб  Joy

# 84
И аз смятам като Йоли, че е рано за гърне. Статията е от книгата - "Изкуството да бъдеш родител" и след като я прочетох се отказах от ранното слагане на гърне.
Алхимиче, рано е за застраховката-казаха да се обадя след две седмици.
Фокси, честит рожден ден на майка ти!  bouquet

# 85
Фокси, страхотна първа страничка, както винаги  bouquet newsm20
Мерси на всички мами, които ме разсмяха, нали денят се познава от сутринта, значи днес ще е хубав и усмихнат ден Simple Smile

Ками, имах съученик, роден на 22.2, голям беладжия, като я гледам моята Симона отсега какви ги измисля, направо ми се изправя косата, вече имаме счупена ютия, добре че не е в нейната глава, опита се да счупи и приемника на цифровата, но го хванах във въздуха, аз на гърне още не съм я пробвала, но и това скоро ще стане.

И да попитам мамите с деца на кухня, как им разпределяте през деня ястията, че от другата седмица вероятно ще се записваме, ако успея днес да взема бележка от доктора.

# 86
Фокси вълшебница си ЧРД и на мама и да те слушка и да не те ядосва вече, да е жива и здрава.
 А за гърнето ние сме така:

Голям купон и забава е, но до сега имаме само 2-3 попадения по голямата нужда и малко повече по течната  ooooh!, а повече от месец сме с гърне. Но аз съм за бой, не го слагам редовно. Като го видя да се напъва докато сваля дрехите вече е отекла работата, опитвам се да дейставам след ставане от сън , но признавам си не съм много редовна. А до сега не е ревал от гърнето, само един път като падна от него  Embarassed. а аз седях точно до него  ooooh!. Малко приключение е обаче желанието му да си играе с гърнето като реши да слезе. Хваща го и го размахва като знаме  hahaha , лошо няма ако е празно ама ако ме издебне преди да успея да го хвана и е с творения вътре ще стане весело  #Crazy .
 За слагането на гърне аз така знам или на 8 месеца или ако не става сега чак на 2 годинки. Едногодишно дете според мен поне е почти невъзможно да се задържи тепърва на гърнето, просто те вече са проходили и едва ли ще можем да ги накараме да седят ако не са свикнали от малкопо-рано. Просто при някой дечица се получава сега, не знаех че може да има проблем. Имам няколко познати чийто деца от рано свикнаха на гърне, махнаха памперсите на годинка и за сега нямат проблем, а са вече предучилищна или училищна възраст. А така съм чела че ако детето реве, и отказва на гърне сега да не се насилва в никакъв случай защото найстина може да доведе до неоправдан стрес и аз не знам с какви последици. В тази ситуация било хубаво около 2 годинки да се пробва с махането на памперса.
 Приспиването на пазарските колички явно е епидемия  Crazy ,може да е бонус към добре платеното и дългогодишно майчинство осигурено ни от държавата майка  Joy, дано да не ни искат данък.
 И не че не се повтарям ама болните да оздравяват да не потретвам  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 10:13 от PIS74f

# 87
А  да питам: замеряте ли децата в количките с разни продукти в магазина  Embarassed Аз веднъж уцелих Руси с пакет захар  ooooh!  Joy hahaha жестоко се засрамих  Embarassed
МАмоЗ, вашите бисери са просто страхотни за събуждане  Laughing Никога няма да забравя една изцепка на каката по темата какво работят мама и тате май в клюкарника беше Joy hahaha

Фокси, поздравявам те за труда, който хвърляш тук   bouquet ПОздравявам и майка ти  Simple Smile Нека бъде жива и здрава и дано повече се сеща да отменя дъщеря си  Wink

Бобси, защо издишаш  Confused кажи какво точно ти тежи най-много в ежедневието, дали не можем да ти дадем някоя идея  Heart Eyes

Ками, проблемът не е в това, че спиш, а в това, че правиш сандвичи на мъжо  Mr. Green

Аз гърнето дори не съм му предлагала на Руси  Rolling Eyes Въобще съм далеч от мисълта, че бебето до годинката може да се контролира и да върши нещо в гърнето. Тук Яна сигурно ще ме обори, но аз тази техника с ЕБХ не съм я пробвала, признава си  Simple Smile

Аз също продължавам да се боря с хремата на Руси. Милия, като ме види с помпата и мисля, че ме мрази  Sad

Миме, недей така с тая баклава, че пак започвам с лиги сутрин  ooooh!  Имам чувстрото, че и на мен (като в една доста тъпа реклама) ми е виснал един миниклонинг на работо и ми пили "Гладна съм, гладна съъъм"  Joy hahaha

Ето я моята рецепта за баклава:
Плънка: 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. накълцани орехи, 1 бакпулвер, канела, кора от лимон (по желание)
1 пакет точени кори.

В подмазана тава се редят половината кори (като между тях се подмазва с олио). Изсипва се цялата плънка, разпределя се хубаво навсякъде и отгоре се редят останалите кори по същия начин. Накрая се нарязва на парчета, върху всяко парче се слага парченце масло и се пече на 180 гр. Проверява се дали е готова с клечка за зъби, трябва плънката да е суха.   КАто се извади, се залива със сиропа. Важно. Едното трябва да е горещо, а другото студено. Например аз чакам да изстине баклавата и заливам с горещ сироп, но може и обратното  Wink

Сироп: вода и захар 1:1. (Може да се капне лимон и да се добави ванилия (по желание).

# 88
Фокси,шапка ти свалям!Незнам от къде намираш сили и време и за Наско,Гошко,мъжа ти и нас.Оценявам всичко което правиш,защото знам колко е натоварен нашия ден с по едно дете,а си представям как се оправяш ти сама и с двамата.

Момичета,и аз мнго се смях с вашите весели разказчета с изцепки  Laughing Но Боянчо ми води класацията  Peace

За свинския грип - ще напиша едни мои може и тъпи да са разсъжденията,но на мен това със свинския грип нещо не ми е ясно.Имам предвид,че всички лекари казват,че няма нужда всички със симптоми да се изследват точно за свински грип.А лечението му е специфично.Толкова много хора минават на ден през джи питата с кашлица,температура,болки в тялото,гърлото и т.н. симптоми,както и на обикновения грип,така и на свинския и как решават какво лечение да им приложат?Имам болни близки,приятели,на които са им предписали антибиотици,сиропи за кашлица,но различни от онова Тамифлу (или както там се казва за свинския грип) и не са изследвани  Т.е.изчакват да видят дали се повлияват от лечението или какво?Аз си мислех,че на всички болни им изписват лекарствата за свински грип и така решават проблема.

За гърнето - мисля,че е още рано.За сега мисля да сложа на гърне Белослава към 18-я месец.

Честито на празнуващите днес дечица и на майката на Фокси!

# 89
Като видях рецептата на Гал за баклава, аз да кажа моята - вчера правих нещо средно между тиквеник и баклава и стана разкошно, и е много лесно:

ТИКВИНИК С КАРАМЕЛИЗИРАН СИРОП
400 гр готови кори „Белла”
900 гр настъргана тиква
80 мл олио
1/2 пакетче канела
100 гр бели стафиди
1 ч.ч. захар
орехи

За сиропа:

1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

Карамелизирам захарта за сиропа, добавям водата и оставям да се охлади. Тиквата слагам да се запържи в загрятата мазнина. Добавям захарта и стафидите. От захарта тиквата пуска сока си. Пържа, докато изври и остане гъста кремообразна смес., прибавям канелата и орехите. Нареждам кора, смес, кора , смес в тавичка, намазана с олио. Последната кора също намзвам с малко мазнина. Нарязвам на триъгълници като баклава. Печа на предварително загрята до 180 градуса фурна, средна скара, 40- 45 мин. Трябва и вътрешните кори леко да започнат да кафенеят. Изваждам леко да се охлади (да е топла, а не гореща). Заливам със студения сироп. Сервирам  при окончателното и изстиване.

Общи условия

Активация на акаунт