Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 160 210
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
След кризата тръгвам на йога и плуване - смятам да оправя мусксулатурата и дано това ме предпази .

Не бързай с йогата и плуването.  Hug
След кризата отиди на физиотерапия и там ще ти покажат лечебна физкултура.

# 166
Всичко зависи от това как се чувствам ... ако ме боли ще почивам , ако ли не - лек спорт е препоръчителен .
Сега имам проблеми , но ако се обездвижа и мускулатурата отпадне ще имам още по големи проблеми - това съм на 100 % сигурна .

# 167
  • София
Всичко зависи от това как се чувствам ... ако ме боли ще почивам , ако ли не - лек спорт е препоръчителен .
Сега имам проблеми , но ако се обездвижа и мускулатурата отпадне ще имам още по големи проблеми - това съм на 100 % сигурна .

Виждам, че си още във фазата на отричане на проблема, както и те
разбирам напълно. Всички сме минали през нея, индивидуалното е
кой колко го държи.

Ти поиска съвети от хора, които са минали вече по този път. Получи ги,
а как ще постъпиш, си е право на твой избор.

# 168
  • София
Цитат
Преди две години в кабинета на ул. Поп Богомил отидох заради силните болки във врата и световъртежи (сега ми доказаха три дх там с ЯМР). Правиха ми едни жестоки изтегляния на гръбнака и врата за да се намества отново, и оттогава ми остана постоянна болка между плешките.
Аз също ходих преди време в подобен център. Там ми правиха сухи екстензии на врата и целия гръбнак ето с тези уреди, които в послдствие открих къде се продават и си ги купих, но въобще не ги ползвам.

jocco, при тебе с подобни уреди ли правиха екстензиите?

# 169
Непукистка,  да ти кажа честно ти си избрала засега по-добрия вариант. Правилното движение и натоварване са много важни. През лятото едвам ходех след лоша криза и дълго време при най-малкото движение много ме болеше. Но пробвах гимнастика в басейн и се чувствах страхотно. След 1-2 тренировки се отпуснах много и не ме беше страх, че ще ме заболи. Не мога да ви опиша как съм се радвала на всички нови неща, които почвах да правя. Сега редовно правя гимнастика дори сутрин и вечер. Много съм благодарна на кинезитерапевтката Гери Стойкова, че ме научи на правилни упражнения.
Лек ден!

# 170
Не отричам проблема , осъзнала съм го .
Но не смятам , че съм от тежките случаи , защото зная как се движа , как се възстановявам към момента и т.н.
Осъзнах единствено , че от тук нататък трябва да се посветя на това да си подобря състоянието .
И да , смятам , че спорта е от полза , а лежането влошава нещата .

Водната гимнастика е страхотна .

И нещо друго - проблемите с кръста не са само на физ основа , трябва да се търси от къде идват .
При мен от известно време има цялостен срив в здравето , което дължа на много стрес , натовареност и негативни емоции .
Сега съм се заела именно с това да оправя енергията си - колкото и смешно да звучи на някого .
Защо иначе две седмици 4 ма невролози с различни лечения не можаха да ме вдигнат на крака , а три сеанса с игли и аз ходя изправена , мога да вървя продължително и т.н.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 13:17 от Непукистка

# 171
sandrella , тези уреди не съм ползвала. При мен изтеглянето беше с  ръце хванати за врата ми и със запънат крак в кушетката

# 172
  • София
И да , смятам , че спорта е от полза , а лежането влошава нещата .

Определено същото смятам и аз. Имах предвид да си по-предпазлива,
тъй като не всеки спорт е подходящ. Кинезитерапевт би ти бил от голяма полза
в този случай.

Сега съм се заела именно с това да оправя енергията си - колкото и смешно да звучи на някого .

За енергията - не смятам, че звучи смешно. Поне на мен не ми звучи.
Тук също съм съгласна с теб.

# 173
Цитат
Преди две години в кабинета на ул. Поп Богомил отидох заради силните болки във врата и световъртежи (сега ми доказаха три дх там с ЯМР). Правиха ми едни жестоки изтегляния на гръбнака и врата за да се намества отново, и оттогава ми остана постоянна болка между плешките.
Аз също ходих преди време в подобен център. Там ми правиха сухи екстензии на врата и целия гръбнак ето с тези уреди, които в послдствие открих къде се продават и си ги купих, но въобще не ги ползвам.

jocco, при тебе с подобни уреди ли правиха екстензиите?

не си играй с тези неща, че може да съжаляваш някой ден  ooooh!

# 174
  • София
Тишо, при големия уред просто се виси надолу с главата като има различни наклони. Това не е насилствено опъване, а само под собствената тежест. Уреда е на известна марка и е създаден специално за хора с гръбначни проблеми. В немски форум като се рових, четох че е помогнал на някой хора. Когато висях на него в центъра където ходих нямах никакви проблеми, после в къщи обаче много рязко се обърнах надолу с главата и получих разтройство на вестибуларния апарат, пих 2 месеца Бетасерк, забраниха ми да вися....и се оправих. От тогава обаче не припарвам до него.
А яката за суха екстензия се използва много предпазливо за кратко време, то си има дълго упътване. Като ходих навремето на консултация при Бусарски, ми каза че няма проблем да я ползвам. Но не всички лекари препоръчват, все пак е нож с две остриета........

# 175
Тишо, при големия уред просто се виси надолу с главата като има различни наклони. Това не е насилствено опъване, а само под собствената тежест. Уреда е на известна марка и е създаден специално за хора с гръбначни проблеми. В немски форум като се рових, четох че е помогнал на някой хора. Когато висях на него в центъра където ходих нямах никакви проблеми, после в къщи обаче много рязко се обърнах надолу с главата и получих разтройство на вестибуларния апарат, пих 2 месеца Бетасерк, забраниха ми да вися....и се оправих. От тогава обаче не припарвам до него.
А яката за суха екстензия се използва много предпазливо за кратко време, то си има дълго упътване. Като ходих навремето на консултация при Бусарски, ми каза че няма проблем да я ползвам. Но не всички лекари препоръчват, все пак е нож с две остриета........

Разбирам, но внимавай все пак, найстина е нож с две остриета.  Peace

Би ли ми казала в какво се изразяваше проблема ти с вестибуларния апарат?
Че аз в Петък получих една криза с повръщане и не можех да пазя равновесие, та и на мен ми исписаха Бетасерк, и най вероятно е от вестибуларния ми апарат, защотто се чуствах сякаш съм в автобус и ми е лошо обаче той не спира и това около 6 часа след което ми биха инжекции и се освехтих, но сега ми е замаяно на главата и ми тежи , без болки  newsm78 За колко време ти мина? На мен ми казаха да ги пия 2 месеца, а от Петък съм в болнични.

# 176
  • София
Получавах виене на свят при всяко по-рязко движение, най-вече при лягане, накланяне главата на ляво. Започваше да ми се върти всичко сякаш ще загубя съзнание. Много е неприятно това състояние, дори да се наведеш да си обуеш обувките и се започва. Трябваше да ходя като робот без много много да си мърдам главата. Та подобрението дойде чак на 2 месец след пиене на Бетасерк, постепенно. Бетасерк се пие минимум 2-3 месеца за да има ефект.

# 177
Получавах виене на свят при всяко по-рязко движение, най-вече при лягане, накланяне главата на ляво. Започваше да ми се върти всичко сякаш ще загубя съзнание. Много е неприятно това състояние, дори да се наведеш да си обуеш обувките и се започва. Трябваше да ходя като робот без много много да си мърдам главата. Та подобрението дойде чак на 2 месец след пиене на Бетасерк, постепенно. Бетасерк се пие минимум 2-3 месеца за да има ефект.

Много ти благодаря, при мен е същото само дето не ми се вие свят а за момент не знам къде се намирам то може и същото да е но не се върти нищо  newsm78 А на теб прилошаваше ли ти?

# 178
  • София
Понякога ми се гадеше.

# 179
Понякога ми се гадеше.
Много ти благодаря  Hug Същото е и при мен за 3 седмици само миналия Петък ми се повдигаше  Sick, обаче беше за 5-6 часа нон-стоп  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт