Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 161 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Бубе,не знам дали става въпрос за същото,но и моят неврохирург ми каза нещо подобно|за стабилноста|.Трябвало да се направят динамични снимки  и от там да се разбере колко е стабилен гръбнака.За тоава ще правим гимнастика като луди.За да си осигурим поне стабилна мускулатера ,която да държи гръбнака.
Кой беше писал ,че стабилизацията не е проблем?Не ми се връща да го намеря.javascript:void(0);Тук става въпрос за съвем различни неща от операцията на дх и смяната на дискове .Слагат се пластини ,които фиксират гръбнака и нямаш подвижност.Понякога обхващат и няколко нива или цели отдели.

# 466
Бубе,не знам дали става въпрос за същото,но и моят неврохирург ми каза нещо подобно|за стабилноста|.Трябвало да се направят динамични снимки  и от там да се разбере колко е стабилен гръбнака.За тоава ще правим гимнастика като луди.За да си осигурим поне стабилна мускулатера ,която да държи гръбнака.
Кой беше писал ,че стабилизацията не е проблем?Не ми се връща да го намеря.javascript:void(0);Тук става въпрос за съвем различни неща от операцията на дх и смяната на дискове .Слагат се пластини ,които фиксират гръбнака и нямаш подвижност.Понякога обхващат и няколко нива или цели отдели.
Привет aha-за стабилизацията писах аз.Днес ми махнаха конците и мога да се похваля че дишам малко по добре.Моята операция освен отстраняване на ДХ е и със стабилизация на 3-ри нива с 12 винта.Вярно възстановителния период ще е около 3 месеца /с шийната яка/ но за сега слава богу подвижността на гръбнака е добре.Освен това за да се избягнат сраствония и обездвижване се прави и присадка от собствена кост /за изграждане на костна тъкан/.Все още са затруднени гълтателните ми способности, но и този страничен ефект ще мине.
За рехабилитация за укрепване на гръбнака  ще му мисля след 3 месеца а да тогава -варденето му е майката.
Буболина- не губи кураж-стискам ти палци.
Приятна вечер на всички и добро настроение

# 467
Здравейте.....поставиха ми диагноза дикова херния преди два дни. Много съм уплашена. Поставиха ми диагнозата след ядрено магнитен резонанс, по думите на лекарите са две малки хернии на ел 5 и ел 4. Намерих клиниката на Михаил Илиев /той е лекар на националният отбор по футбол/ и ще правя от утре там физиотерапия. Лошото е, че никой не ми обърна достатъчно внимание да ми каже какво мога да правя и какво не, например мога ли да плувам, какъв стил, какво физическо натоварване изобщо е допустимо. Трябва да отслабна. Не знам какво друго да кажа за себе си, в страшна паника съм, седя с един колян у нас и си се представям...да не ви казам как Sad

# 468
Здравейте.....поставиха ми диагноза дикова херния преди два дни. Много съм уплашена. Поставиха ми диагнозата след ядрено магнитен резонанс, по думите на лекарите са две малки хернии на ел 5 и ел 4. Намерих клиниката на Михаил Илиев /той е лекар на националният отбор по футбол/ и ще правя от утре там физиотерапия. Лошото е, че никой не ми обърна достатъчно внимание да ми каже какво мога да правя и какво не, например мога ли да плувам, какъв стил, какво физическо натоварване изобщо е допустимо. Трябва да отслабна. Не знам какво друго да кажа за себе си, в страшна паника съм, седя с един колян у нас и си се представям...да не ви казам как Sad
Здравей Петъчна -Кой ти препоръча тази физиотерапия с ДХ?А за отслабването си права -особенно ако си над нормата ще трябва да ги смъкнеш тези килограми....казвам ти го от опит.От спорта -може да плуваш .
Успех

# 469
Кой ти препоръча тази физиотерапия с ДХ?
Ами никой, нписаха ми физиотерапия и лечебна физкултура и аз сама се насочих там, Акоимате по-добри идеи....посъветвайте ме, почти нямам информация.

# 470
Най -добре е да се посъветваш с д-р-неврохирург или ортопед  преди да започнеш каквото и да било.

# 471

петъчна,освен физиотерапия нещо друго препоръчаха ли ти?Пиеш ли лекарства инжекции?Имаш ли изтръпвания?Ако оплакванията ти не са  сериозни това ще помогне.Дай повече информация ,как се чувстваш?

# 472
  • Burgas, Bulgaria
аз да се от4ета срам не срам-никъде не ходих.....взех Волтарен и Алулин и така....не става-взеха 4е от 200души кандидати за една прекрсна работа избраха мен и е голямо тър4ане  Crazy-поне пари4ки за лекарства ще има че иначе  Sick

# 473
[цитат автор = М = ARIQ връзка тема = 440438.msg13443337 # msg13443337 дата = 1260561015]
аз да се от4ета срам не срам-никъде не ходих ..... взех Волтарен и Алулин и така .... не става-взеха 4е от 200души кандидати за една прекрсна работа избраха мен и е голямо тър4ане: луд:-поне пари4ки за лекарства ще има че иначе: болен:
[/ Цитат] newsm10 newsm10 newsm10

# 474
Искам да дам линк към една интересна тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.0

Четете подред, на шеста страница става дума и за нас.

smile3501   newsm10       newsm53

# 475
аз да се от4ета срам не срам-никъде не ходих.....взех Волтарен и Алулин и така....не става-взеха 4е от 200души кандидати за една прекрсна работа избраха мен и е голямо тър4ане  Crazy-поне пари4ки за лекарства ще има че иначе  Sick

smile3501   newsm10      newsm03

# 476

ХРАНИ  И  СЪСТАВКИ  ПОЛЕЗНИ  ПРИ  ДИСКОВА  ХЕРНИЯ

Dr. Silbert explains that there are four key supplements in nature’s arsenal of inflammation fighters that may help sciatica—bromelain, the bioflavonoid quercetin, essential fatty acids, and the herb turmeric. They inhibit the production of bad prostaglandins that start inflammation, and they promote the production of good prostaglandins that fight it. In other words, they stop the bad guys and help the good guys.

Bromelain, an enzyme found in pineapple, is the jack-of-all-trades when it comes to fighting inflammation.
...
http://www.mothernature.com/Library/Bookshelf/Books/23/128.cfm

------------------

1.   bromelain,
2.   the bioflavonoid quercetin,
3.   essential fatty acids,
4.   and the herb turmeric.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 02:29 от Леля Ваня

# 477

ХРАНИ  И  СЪСТАВКИ  ПОЛЕЗНИ  ПРИ  ДИСКОВА  ХЕРНИЯ

И така:

1.//
Bromelain
– най-доброто противовъзпалително средство, има го в ананаса.

2.//
Quercetin
- има го в цитрусовите плодове, в черно брашно от елда, и в кромида.

Quercetin … found in citrus fruit, buckwheat and onions
http://en.wikipedia.org/wiki/Quercetin

3.//
Еssential fatty acids (ненаситени мазнини):

Omega-3
: ленено масло, конопено масло, орехи, тиквено семе, бразилски орехи, сусамово семе, авокадо, спанак, рапично масло, соево масло, риба (сьомга, скумрия, аншуа, риба тон и други).

Flaxseed oil (flaxseed oil has the highest linolenic content of any food), flaxseeds, flaxseed meal, hempseed oil, hempseeds, walnuts, pumpkin seeds, Brazil nuts, sesame seeds, avocados, some dark leafy green vegetables (kale, spinach, purslane, mustard greens, collards, etc.), canola oil (cold-pressed and unrefined), soybean oil, wheat germ oil, salmon, mackerel, sardines, anchovies, albacore tuna, and others.

Omega-6: ленено масло, ленено семе, конопено масло, конопено семе, олио от семки от грозде, тиквено семе, семена от шишарки, шам фъстък, слънчогледово семе, зехтин, маслини, масло от Пореч (Borago officinalis -"лечебна краставица"), масло от вечерна иглика,  масло от семена касис, кестеново масло, пилешко месо, и много други.
•  Flaxseed oil, flaxseeds, flaxseed meal, hempseed oil, hempseeds, grapeseed oil, pumpkin seeds, pine nuts, pistachio nuts, sunflower seeds (raw), olive oil, olives, borage oil, evening primrose oil, black currant seed oil, chestnut oil, chicken, among many others.
•  Avoid refined and hydrogenated versions of these foods.
•  Corn, safflower, sunflower, soybean, and cottonseed oils are also sources of linoleic acid, but are refined and may be nutrient-deficient as sold in stores.

Omega-9  - организмът сам може да си ги произвежда, ако му се доставят Omega-3 и Omega-6.

http://goodfats.pamrotella.com/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/6661/
http://ecovege.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=116

4.//
Turmeric – КУРКУМА

ИШИАС
Няколко клинични опита показват, че куркумин има противовъзпалително действие…
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440438.msg12965829#msg12965829

PS: За повечето от тези продукти говори PinkPanther доста подробно, увлекателнои убедително– в темите, за които Софи е дала линковете. Той дава напътствия за хранителни добавки, не знам дали някъде е споменал храните, които съдържат тези ценни съставки, понеже темите му са дълги. и не мога да изчета и смеля всичко наведнъж.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 02:30 от Леля Ваня

# 478

Нямам добро мнение за него, макар че е много известен. Преди години водих сина при него за коленете. Добре че го заведох и при Шойлев на консултация, че тоя прехвален лекар искаше да му бие инжекции в коленете. Но Шойлев каза - в никакъв случай, и ни обясни защо не бива. Послушахме Шойлев.  Simple Smile

Ти ако си в криза, да знаеш, че не е добре да правиш физиотерапия. Като отмине кризата, тогава физиотерапии, гимнастики и минерални бани. Сега - почивка. Най-доброто нещо, което можеш да направиш в момента за себе си, е да си почиваш и да лежиш - докато отмине кризата. И лекарствата, които са ти изписали.

Петъчна, шокът в началото е голям. Всички го знаем.
Не се поддавай на лоши чувства и не си представяй лоши неща   Naughty    Нещата не са толкова лоши, колкото ти се струват в момента.  newsm03  

И пиши, и питай тук, винаги има някой да отговори. Ако имаш време, почети темата назад (и 1ва страница!) - ще научиш много неща, които те интересуват.

# 479
Аз пак прописах посред нощите  newsm62   ама какво да правя - старост нерадост  Weary

Та сега да попитам: някой да е пробвал или да е чувал за ябълков оцет (обаче домашен, не от магазина) като лек срещу артрит?   newsm12

Общи условия

Активация на акаунт