Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 5

• 161 702
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Мисля,че това в България не се прави.Във всички клиники по неврохирургия пише ,че имат ендоскоп.Явно се използва за други цели|при мозъчните|.На мен за София ми казаха за перкутаната нуклеотомия,но се оказа,че и това не ползват при дх.Досега не съм видяла разрез по малък от 4см-за 1дх и всички са на кръста.Дори операциите в нашия град са още по големи. Вие познавате ли някой който да има 2,3 дупки ?

# 346
Моля помогнете!Какво знаете за д-р Христо Кехайов от Варна?Иска ми 1200 лв за 3 седмици иглотерапия, масаж, лечение с ток и инжекции?Някой има ли наблюдения?Имам заклещен прешлен вече сраснал с др прешлен и така пречат на нерва и мн боли кръста и крака ми!Днес ходих при Кехайов и се чудя какво да правя?! #Crazy

# 347

Моля помогнете!Какво знаете за д-р Христо Кехайов от Варна?Иска ми 1200 лв за 3 седмици иглотерапия, масаж, лечение с ток и инжекции?Някой има ли наблюдения?Имам заклещен прешлен вече сраснал с др прешлен и така пречат на нерва и мн боли кръста и крака ми!Днес ходих при Кехайов и се чудя какво да правя?! #Crazy

А какво ти обещава този доктор срещу исканата скромна сума, излекуване? Защото това са много пари, дори да има временно облекчение.

# 348

Здравей  Hug
Едва ли ще ти помогне само с ток и инжекции.
Някой да ти е предлагал операция?

Peace

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 16:27 от tishoo

# 349

Извинявай, че вместо отговор, ти задавам въпроси. Откъде е видно, че имаш заклещен прешлен вече сраснал с др прешлен? От рентгенова снимка ли?

А ЯМР правиха ли ти? За да се види точно какво е?

И още: какви инжекции каза, че ще ти прави?

ПС: Дано по-скоро се включат и колежките от Варна, не може да не са чували за тоя доктор.

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 17:12 от Леля Ваня

# 350
Мисля,че това в България не се прави.Във всички клиники по неврохирургия пише ,че имат ендоскоп.Явно се използва за други цели|при мозъчните|.На мен за София ми казаха за перкутаната нуклеотомия,но се оказа,че и това не ползват при дх.Досега не съм видяла разрез по малък от 4см-за 1дх и всички са на кръста.Дори операциите в нашия град са още по големи. Вие познавате ли някой който да има 2,3 дупки ?

Аха, какво знаеш ти за перкутана нуклеотомия? Аз за пръв път чувам. Търсих в нета, но единственото, което намерих е:

http://www.jbjs.org.uk/cgi/content/abstract/83-B/4/501
"We conclude that percutaneous nucleotomy is most likely to be successful when the central area of the disc is preserved."  - Че вероятността за успех при този метод е по-голяма при случаите на запазена централна част на диска.
Но никъде не намерих нищо за същността на този вид лечение на дискова херния.    smile3506

# 351

Не съм чувала за извършени чудеса от този лечител. Булке, ти живееш в него вилает, намира се в МК"Младост", до "Явор", дето е нашия боулинг. Чувала ли си за него?
Аз не бих дала толкова пари за нещо, дето е неизвестно. Ако си от Варна отивай при неврохирурзите от Военна болница или направо в София. Щом имаш сраснали прешлени не е добре работата и според мен си за непрохирургията. Не се занимавай с такива обиржии. Ако имаше ефект от тези работи щях поне аз да знам. Не съм от вчера с такива оплаквания.

# 352
това не било дискова херния, а ротация на прешлените на дясно!така се притиска нерва и от възпалението двата съседни прешлена се допират и боли. това ми каза като ми видя скенера, който правих вчера!и ми опипа кръста и ми е изписал и инжекции!незнам какво да правя?ако знам, че ще се излекувам да ама иначе:( преди този лекар ходих при Новаков!Тоя лекар е луд!изписа ми абсолютно всичко на инжекции!лекарства, витамини!по 3 вида инжекции наведнъж!:(страх меее ееее!

# 353
Писах преди време при вас , доста се потръшках , а някой дори ми каза да се примиря , че това ме чака от тук на сетне . ooooh!
Е не се оправих за два дни както ми се искаше , но за това заслуга има мотаенето по лекари и неадекватно медикаментозно лечение .
Оказа се радикулит , леко увреждане на нерва долу при стъпалото .
Шест дни хоспитализация , от днес рехабилитация .
Смятам скоро всичко да е само лош спомен .
Това не означава , че от тук насетне няма да си обърна внимание - смятам да си правя гимнастика за кръста , рехабилитация поне веднъж годишно  и каквото още намеря за полезно .

Излекуване има , трябва търпение и да намериш достатъчно адекватно лечение .  Hug

# 354
това не било дискова херния, а ротация на прешлените на дясно!така се притиска нерва и от възпалението двата съседни прешлена се допират и боли. това ми каза като ми видя скенера, който правих вчера!и ми опипа кръста и ми е изписал и инжекции!незнам какво да правя?ако знам, че ще се излекувам да ама иначе:( преди този лекар ходих при Новаков!Тоя лекар е луд!изписа ми абсолютно всичко на инжекции!лекарства, витамини!по 3 вида инжекции наведнъж!:(страх меее ееее!

Не му се сърди на човека-на инжекции е по-добре-не се поразява стомаха. Всички лекарства за тази болест съсипват стомаха за отрицателно време. А и коктейлът сигулно е с витамини. Червената ампула е Милгама-витамин В за подхранване на нерва и действа добре. Според мен ти трябва да се заемше сериозно с проблема, и мисля, че не е за невролог. А Новаков си е добър, въпреки, че не изписва нещо по-различно от другите.

# 355
Добро утро!  Hug

Я, се стегни,  newsm29 знаеш ли колко по страшни неща има  ooooh!
Аз пак не разбрах имаш ли срастнали прешлени или не, и ако е да, къде е диска между тях?  newsm78
По този начин с едно боцкане и с по голяма спринцовка ти вкарват и трите неща едновремено Wink Ако бяха по отделно щяха да те боцкат 3 пъти. Ти на колко години си?

Писах преди време при вас , доста се потръшках , а някой дори ми каза да се примиря , че това ме чака от тук на сетне . ooooh!
Е не се оправих за два дни както ми се искаше , но за това заслуга има мотаенето по лекари и неадекватно медикаментозно лечение .
Оказа се радикулит , леко увреждане на нерва долу при стъпалото .
Шест дни хоспитализация , от днес рехабилитация .
Смятам скоро всичко да е само лош спомен .
Това не означава , че от тук насетне няма да си обърна внимание - смятам да си правя гимнастика за кръста , рехабилитация поне веднъж годишно  и каквото още намеря за полезно .

Излекуване има , трябва търпение и да намериш достатъчно адекватно лечение .  Hug

Аз бях тоя лошия  Blush, но се съмнявахме за ДХ.
Това има лечение, няма страшно ще ти мине Wink

п.с. ФБ не ми се отваря тук  Cry

# 356
Лельо Ваня и аз не намерих никаква информация за това.Един нашенски неврохирург ми каза,че го ползвали вав ВМА.
модел4о ,защо ми се струва,че това е някакво преплъзване|листеза|Моля по-компетентните колеги да коментират мнението ми.Я отиди при свестен лекар|ако намериш такъв|и добре да е неврохирург.Може и на ортопед -ако познаваш някой лично, да не те будалнат нещо.

# 357

спокойно, аз съм имала и по 5 наведнъж, и 10 да са, няма нищо страшно, всичко се търпи, стига да има ефект. Присъединявам се към другите, че е доста малко вероятно тоя лекар да помогне, а парите които иска са просто...прекалено много според мен. А и освен това, като изключим иглотерапията, всичко друго си е стандартно лечение, което изписват всички невролози без да искат луди пари за това.

# 358
  • София
nikoletas, как ти върви следоперативното възстановяване?  Hug

# 359

Модел4о, ако ходиш на училище или на работа, искай да ти дадат поне 10 дни болнични, и си постой в къщи мирно и кротко. Седни си на д-то, по-точно легни, и дай пълна почивка на тялото си. Само при нужда - обезболяващи, и то колкото може по-безбредни - като аспирин, парацетамол например. Тъй както описваш какво показва скенерът, излиза, че нямаш нито срастване, нито херния.
Щом като става въпрос за силно възпаление, значи имаш нужда от пълна почивка. Намали храната, за да дадеш възможност на организма да извършва оздравителните си процеси, даже гледай да е по-лека храна - повече зеленчуци и плодове отколкото хляб и месо. По-скоро риба отколкото друг вид месо.

Ананасът е едно от най-мощните противовъзпалителни средства.

Наблегни също на грейпфрутите, суровия кромид, подправката куркума, и отвара от начукано ленено семе - всички тези неща борят възпалението.
Ето за лененото семе:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4287
http://www.moetobebe.net/novforumm/index.php?topic=2539.0

Препоръчвам ти да се мажеш с крем Неокс (Neox) - продават го по аптеките, на билкова основа е, аз го ползвам, помага. Също компреси ленено семе (потърси повече инфо как и колко време се държи).

Докторите ти всъщност предлагат ли ти нещо да оправят ротацията на прешлените? Или само възпалението ще лекуват с тия инжекции? Което всъщност можеш и сам да лекуваш, но по много по-безвреден начин...

Твоят организъм е по-силен от всичките лекарства, които ти изписват. Само трябва малко да му помогнеш - дай му почивка + храната, от която се нуждае в момента.  Peace
Знаем, че лекарствата помагат, но и вредят.

И като оздравееш, да ни пишеш, чу ли?  Naughty

newsm78  Абе, не съм сигурна дали не греша, но все ми се струва, че съм чела за иглотерапията, че не трябва да се прилага по време на силна криза, когато има силно възпаление... а след като отшуми кризата.  Аха ако се включи, тя най-добре знае това, защото са и правили иглотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт