Кое да въведа първо - жълтък или глутен?

• 6 195
  • 53
  •   1
Отговори
Здравейте!

Надявам се да ми помогнете със съвет. Синът ми е на 7месеца, яде плодови и месни пюрета. Категорично отказа да яде беэглутенови каши. Пробвах какви ли не варианти, с плод, без плод, но се цупи и спрях да го насилвам. Другата седмица ще въведа нова храна и се чудя кое да е първо - глутен или жълтък? Ако дам глутенова каша ще може скоро на закуска да папка попари и менюто да му стане по-разнообразно. Или пък да дам жълтък? Объркана съм..... Как сте постъпилли с вашите деца и кое ме съветвате да дам първо? Мерси  Simple Smile

# 1
  • Монтана
Аз първо съм въвела глутена а доста по-късно жълтък. Глутена от началото на 7-мия месец а жълтъка от 10-тия месец.

# 2
  • София
На възрастта на твоето бебе-глутен.  Peace

# 3
  • Sofia
Аз жълтък дадох на 4 мес, а глутен на 7. То за жълтъка малко сте закъснели вече. Идеята на жълтъка да има източник на желязо докато не яде месо (въпреки, че доста се спори напоследък дали изобщо има ефект това). Щом ядете месни пюрета жълтъкът не е спешен, така че давай си глутен спокойно.

# 4
# 5
Глутен!

# 6
Глутен въведох на 7 месеца, за да може да правя попара и заради по-големия избор от глутенови каши. Жълтъкът го бях позабравила честно казано и го дадох на 11 месеца. Blush Mr. Green

# 7
Аз въведох първо глутена на 7м и 10 д. Жълтък давам от една седмица.

# 8
И аз мисля,че е по-добре глутена да е пръв.
В овесените ядки е в по-малко количество глутена.Съветвам те да започнеш с тях вместо с попара. Wink

# 9
Синът ми е на почти 6 мес. и в момента съм в същата дилема. newsm78 И месо още не съм му давала. Мисля да го захраня първо с местните пюрета (средата на другия месец), а средата на седмия месец да му дам глутен. Жълтъкът ще чака май.  newsm78
Някоя от по-опитните мами ако може да ми каже дали е правилно така?   bouquet

# 10
v_d,мисля,че е правилно.Аз захраних първо с месо и след това с глутен.
Аз започнах с плодови(отчитам го като грешка),после зеленчукови,каша,месо,глутен,жълтък.

# 11
Синът ми е на почти 6 мес. и в момента съм в същата дилема. newsm78 И месо още не съм му давала. Мисля да го захраня първо с местните пюрета (средата на другия месец), а средата на седмия месец да му дам глутен. Жълтъкът ще чака май.  newsm78

Не е правилно. Месо и глутен - след 8-ми месец. Навършен!

# 12
v_d,мисля,че е правилно.Аз захраних първо с месо и след това с глутен.
Аз започнах с плодови(отчитам го като грешка),после зеленчукови,каша,месо,глутен,жълтък.

Благодаря ти.   bouquet
btw не съжалявай за плодовите пюрета. Аз захраних първо с оризова каша, после плодови и след това зеленчукови пюрета. Така или иначе не е фен на плодовите пюрета - предпочита зеленчуковите. Оризова каша и плодово пюре пробутвам само в комбинация от двете заедно, поотделно нямам шанс. Така, че мисля че си е до дете и до вкус.  Peace

# 13

Не е правилно. Месо и глутен - след 8-ми месец. Навършен!

Е да, но той отказва мляко. Има само три хранения с мляко на ден. Така или иначе го захраних по-рано (навършени 4 мес.), защото не иска мляко. При това положение не виждам как ще изкараме още два месеца, само на три пъти мляко + зеленчуково пюре на обяд и каша за преди сън  ooooh! Мисля, че има нужда от месо.  newsm78

# 14
Глутен дадох на 9 месеца, а жълтък още не съм.

Общи условия

Активация на акаунт