Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Коя храна трябва да се въведе първа - глутен или жълтък?
Кога е най-подходящото време да се въведе жълтък?
Какво да правя, ако бебето не иска да яде определена храна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Коя храна трябва да се въведе първа - глутен или жълтък?
Според дискусиите във форумите, повечето опитни майки препоръчват първо да се въведе глутен. Обикновено това става около 7-мия месец, тъй като глутеновите каши предлагат повече варианти за хранене, включително възможността за приготвяне на попара. Много потребители споделят, че жълтъкът може да се въведе по-късно, обикновено след 10-тия месец.
-
Кога е най-подходящото време да се въведе жълтък?
-
Какво да правя, ако бебето не иска да яде определена храна?
Ако детето отказва определена храна, като например глутенови каши, важно е да не го насилвате. Много майки във форумите споделят, че различните деца имат различни вкусове и предпочитания. Помага да се експериментира с комбинации от храни или да се дава храната в различни форми, за да се увеличи вероятността детето да приеме новите вкусове.
-
Какви са препоръките относно въвеждането на месо в диетата?
-
Трябва ли да се спре плодовото пюре след въвеждането на зеленчуково?
И месо още не съм му давала. Мисля да го захраня първо с местните пюрета (средата на другия месец), а средата на седмия месец да му дам глутен. Жълтъкът ще чака май.
Мисля, че има нужда от месо.