Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 819
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 360
е , как , колкото повече ''заболели'' , толкова по-добре - ще обявят и епидемия скоро ...

# 361
  • София
Голямата ми дъщеря започна да повръща.Няма температура.Панирала съм се не ами не знам.Личната не си вдига телефона,сега през нощта да го мъкна ли детето на спешен какво да правя не знам.Тя по принцип си повръща буквално от нищо,просто си е с такава .определено в друга ситуация не бих се панирала.

# 362
При нас ситуацията е овладяна. През нощта отново вдигна 39 градуса температура, но поне се повлиява от лекарства. През деня поддържа около 38 градуса, даже следобяд падна до 37.4 градуса.
Кашлицата е овладяна също. Надявам се, че пикът е отминал и от тук нататък ще се подобрява.
За да ме пазят мен да не се заразя, майка ми си взе отпуск и взе Ади при нея. Ако нямаше подобрение щях да се притеснявам да не е при мен, но тъй като определено е по-добре детето (а и са на една крачка от нас) съм спокойна сега.

Не се панирайте и плашете. Важното е, когато са налице симптомите да се вземат незабавно мерки. При други вирусчета съм си позволявала ден-два-три да се ослушвам и да не водя децата на лекар, а да давам само антипиретици и капки за нос, но при този вирус се развиха много бързо нещата и се радвам, че на третия час вече детето беше прегледано и с назначено лечение.
Абсолютно убедена съм, че бързата реакция на докторката и лечението бяха от значение и че ако се бяхме забавили можеше да се задълбочат усложненията.

Вале, не мисля, че заради повръщане трябва да мъкнеш детето по спешни кабинети, освен ако не успееш да овладееш повръщането и има опасност от обезводняване. Грипът обикновено започва рязко със силна отпадналост и много висока температура.

Стискам палци на всички да успеят да се опазят здрави, а болните - бързо да оздравяват!  Hug

# 363
  • София
Радвям се за детето, бързата и адекватна реакция е най-важна, точно както си го казала.

# 364
  • Варна
Чудесно, много се радвам, че малката е по-добре, явно организмът и е силен и с подходящото лечение бързо се е преборил Hug Ето такива новини трябва да се пускат по-често.

# 365
Вале, дай деган за повръщане. За смъкване на Т -нурофен.

# 366
  • София
И моят болничен лист го краси такава диагноза - J11, но съм склонна да твърдя, че паниката не е добър съветник. Детето не пи н и щ о. Но е с Превенар. (аз обаче да видим как ще го изкарам...)

# 367

(аз обаче да видим как ще го изкарам...)

Дръж се! Стискаме палци !

# 368
  • София
Ако четат от bTV, да ги помолим да се вземат в ръце и да спрат да се държат като лешояди - достатъчно паника насадиха, заслугата им е неоспорима! Егати и гнусната телевизия!

# 369
  • София
ivonska Бързо да се оправяш, витамини, калциев глюконат, парацетамол и аспирин срещу болките в мускулите. Това Бяха изписали на съпруга ми, освен че му дадоха и тимуфлу и то безплатно. Аз бях противник - не исках да го пие, все пак вече беше добре, но той като добър пациент си го изпи.
Какво ти изписаха?

# 370
Новините на bTV вече изобщо не гледам. Специалисти са в правенето на слон от муха и обратното. Пуснаха ли вече страховита заставка преди новините за грипа?

Ivonska, бързо оздравяване!

# 371
  • София
...
Какво ти изписаха?

Нищо. Ако се появят усложнения - тогава ще мисля. Аз не пия конвенционални медикаменти. Стане ли лошо, ще скимтя на хомеопата, тръгна ли да мра - все ще ми е едно.  Grinning

ПП. Болничният е за детето, но то е вече ОК, а аз лекинко усещам, че ще го заместя у дома...

# 372
  • Насред хаоса
Не само БТВ, всички медии са луднали на тая тема и вече нито слушам, нито чета новини. Айде нема нужда от толкоз паника, мисля аз. То ако ги слушаш, и от камък да си, ще луднеш.
Мамма, радвам се, че детето е добре. Дано останалите се разминете само с уплахата.
Аз спрях малката от градина. Ослушвам се за заболели в училището на голямата. Ако подуша, че има такива със симптомите на тоя грип, веднага ще я спра и нея. Кой може да ме съди?! След като отговорните органи изпуснаха ситуацията от контрол, имам право да действам, както намеря за добре, за да предпазя децата си. Не е ли така?

# 373
Дреблата ми е болна от една седмица- температура, хрема, кашлица, водихме я три пъти на лекар, единият път в Пирогов, че ужасно се свиваше от болки в корема, но досега никой не е изразил съмнения за новия грип. Чух, че изследването било много скъпо, затова го правели само в краен случай, затова искам да попитам майките, които с аминали през това какви са другите сигурни признаци, че грипът е " свински " ? Желая на всички бързо оздравяване.

# 374
  • София
дъмбълдор, това е, но всеки организъм различно реагира. Грип като всеки друг, но тук се създаде психоза.

Общи условия

Активация на акаунт