Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 931
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 540

Mamma Ако меда не е домашен е по- добре да го избягваш, защото обикновено е фрашкан с антибиотици и не е подходящ за бременни. Чая от лайка също не е препоръчителен. можеш, обяче да правиш инхалации с лайка- това ме спаси при едно боледуване по време на бременността. Стискам палци бързо да се оправиш. Praynig

Благодаря ти!
Лайката по принцип я избягвам, тъй като е много силен алерген за мен.
А медът е някакъв супер-био-пречистен испански и му вярвам донякъде, но и не го поглъщам в големи количества - само в чая слагам.

Mamma , Виброцила не е  ли противопоказен при бременни ?

И двете ми лекарки ми казаха Виброцил да капя  Rolling Eyes

# 541
дъмбълдор, никога не се е случвало да им влезе оцет в очите, но пък за сметка на това е бивало безотказно. Лично аз предпочитам по възможност да не давам синтетика, а когато се налага го правя, разбира се, когато ни изпишат конкретното нещо в конкретната доза. Иначе оцетни чорапки не съм слагала никога, нито кърпи по тялото, само сме обтривали. А тялото сме потапяли във вода, в която има оцет, за около 5 минути. Свали температурата изключително бързо. Много рядко ни се случва, слава Богу, висока температура.

# 542
Какво е мнението ви относно Фервекса?
...
за бременна в 20 - 21 г. с. вече било възможно приложението му.

От вчера поддържам 37.2-37.4 температура, с хрема и дразнещо гърло съм.
Още вчера се консултирах с личната лекарка, днес и с гинеколога си.
Докато температурата е под 38 градуса ще карам на чайове, лимони и мед, прополки, капки за нос (виброцил). Пия и зелена енергия и коластра.
При повишаване на температурата ми казаха, че мога да пия до 3 фервекса или 4 панадола (от 500) на ден (в 22 г.с. съм).
Тъй като правя бронхопневмонии от нищото, лекарката ми е категорична, че ако вдигна по-висока температура и кашлицата слезне надолу, незабавно трябва да започна антибиотик (изписа ми Аугментин).

Аз съм на същия хал, само където моето дете не е сигурно дали е грипа, даже по-скоро е сигурно, че не е, в 27 седмица съм и засега удържам фронта.
На мен при бременност много ми помага осцилококциум - и профилактичната доза и ударната, въпреки че нито разбирам от хомеопатия, нито съм се консултирала с хомеопат. Пробвала ли си го това и действа ли ти?
За него е сигурно, че не е противопоказно за бременни.

# 543
Сега ми се обади малкия че му е замаяно и го боли главата.Температура няма само кашля. Говорих с личната лекарка понеже в момента не е на смяна .Каза ми да дойдем утре следобеда за преглед и щом няма температура само сироп за кашлица да му давам. Предполагам ,че може да вдигне температура през нощта и затова ще купя за всеки случаи антибиотик . Направо съм в паника.
Ще му даваш АБ по собствена преценка?!Колко пъти лекарите тръбяха по телевизията,че не бива да се предприема самолечение,още повече с АБ.
не би трябвало да може да купи АБ без рецепта Rolling Eyes
Не би, но се купува.
Свекърва ми почти винаги се самолекува с АБ  Tired

# 544
  • София
Мамма в листовката на Виброцила пише, че не става за бременни. http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=03000481&change_q … %EE%EB.+15+%EC%EB. Вероятно лекарите ти знаят по- добре- все пак, листоката е за пациента. Сина ми в момента се лекува с капки Макситрол които са за очи, а не за нос, но положението с хремата му беше критично и педиатърката прецени, че е по- добре това, отколкото да влезе в болница. Вероятно и при теб са преценили, че ако не вземеш мерки с хремата ще стане по- лошо и ще се пият по- тежки лекарства. Виброцил се дава и на малки бебета, така че не вярвам да е толкова страшен.

# 545
  • Русе
Свекърва ми почти винаги се самолекува с АБ  Tired

На свеки бих дала и аз, ама на детето си АБ току така, в никакъв случай

# 546
Не знам има лекарство, на което да не пише, че при бременност трябва да се приема с повишено внимание. По други поводи, не заради свински грип, ми се наложи да пия лекарства, изписани от АГ, на чиито листовки има предупреждения да не се прилагат при бременност.

# 547
  • София
Мамма в листовката на Виброцила пише, че не става за бременни.
Е то на много лекарства така пише, включително и на тези, дето редовно ги изписват срещу повръщане при бременни.
Споко, добрите лекари си знаят!
Mamma, стискам палци бързо да разминава!

# 548
  • София
И двете ми лекарки ми казаха Виброцил да капя  Rolling Eyes

не, Mamma, на мен не ми разрешиха Виброцил, а имах зверска хрема. д-р Виолета Димитрова ми беше разрешила еднократно приложение на бебешкия Олинт (0.05%) вечер преди заспиване и то за не повече от 10 дни.

# 549
  • София
Мамма в листовката на Виброцила пише, че не става за бременни.
Е то на много лекарства така пише, включително и на тези, дето редовно ги изписват срещу повръщане при бременни.
Споко, добрите лекари си знаят!
Mamma, стискам палци бързо да разминава!
Това казвах и аз в изреченията, които следват цитираното от теб. Wink

# 550
д-р Виолета Димитрова ми беше разрешила еднократно приложение на бебешкия Олинт (0.05%) вечер преди заспиване и то за не повече от 10 дни.

Това ползвам и аз, а на него си пише, че няма данни как се отразява на плода, но понеже с предната бременност го ползвах също, сега съм спокойна с приложението му.

# 551
  • София
Да, вярно Бояна, не дочетох  Grinning

# 552
И аз знам,че Виброцила не става за бременни.

Мамма,когато бях бременна пресичах хремите и настинките с таблетите за смучене на др.Тайс- има за нос и за възпалено гърло.
В листовката пише,че са подходящи за бременни Peace

# 553
Предполагам, че има значение и срокът на бременността. Това, което намерих за основната съставка е, че е противопоказна през първия триместър.
Аз капя детска доза - 2 капки два пъти дневно. Ще огранича само вечер, преди лягане.

Ще потърся и тези на д-р Тайс.

Благодаря ви!  Hug

# 554
за изопринозина: големият ми син в понеделник следобед изненадващо вдигна 38.6, от нищото просто...никакви други симптоми, само тази висока температура... във вторник сутринта веднага беше на преглед и лекарят му изписа Изопринозин, като каза да не давам нищо за понижаване на температура до 38.5 градуса... ако в четвъртък (като броим от вторник) продължи да прави температура, минава на антибиотик... слава богу, днес вече няма никаква температура...

зачетох се насам-натам, тъй като няма време да се установи какъв тип е вирусът, А или Б, се изписва препарат, който действа и на двата вида (изопринозин)... ако въпреки това, организмът не се повлияе, за три дни вирусната инфекция се развива и вече трябва да се лекува с антибиотик...

и аз си задавам въпроса "толкова ли е страшен свинският грип?", всяка година има грип, защо тази година е по-различно... и не мога да си отговоря...

Общи условия

Активация на акаунт