Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 889
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А филийка, препечна с мед и масло? Много е вкусна. Като в приказката за Неродена мома, дето от една чешма текло мед и масло и ходели момците да си наливат в стомни  Grinning Разказвате и мажете.  Може да се изкуши. Или мекички с мед. Ако е по-голямо детето, де и вече си яде.

Да, писах, на водна баня захаросан мед се втечнява.

Голяма магарица е, бре.. на 6 и половина.. Тя затова така се дърпа.. като беше малка и насила съм пробутвала какво ли не като се налага. Ама сега.. права имали децата...  Twisted Evil

Минзухар...стискам палци. Пращай дребното, ама пък бабата да не лепне... Rolling Eyes

# 601
То дребното е здраво, та затова мисля да го екстрадирам.. голямото се е тръшнало  Sad

# 602
То дребното е здраво, та затова мисля да го екстрадирам.. голямото се е тръшнало  Sad

Пращайте, щом има възможност. Не мисля, че е късно.

Бързо оздравяване!

# 603
Макар да се твърди, че вирусът се предава и преди да се е проявил, евакуирай дребното.
Ние като че ли успяхме да опазим Мони като евакуирахме Ади при майка ми, а преди това бяха разделени в отделни стаи.
Докато Ади беше тук бяхме с маски, непрекъснато проветрявах и карах всички непрекъснато да си мият ръцете.
Когато майка я взе, минах всички брави, кранчета, стълбата на леглото им в детската, масата и т.н. с антибактериални кърпи за дезинфекция. Проветрих много добре и чак тогава допуснах Мони в детската стая.

Минзухар, стискам палци бързо да се оправи детето! Пазете се и останалите. Консултирай се с лекар възможно най-бързо.

# 604
Благодаря за добрите думи.  М..а му (аз пак да си кажа)
Маме, и на теб стискам палци.

# 605
  • София
И ние сме с грип, въпреки, че симптомите
не бяха толкова силно изразени, както ги
беше описала Мамма, но аз го отдавам на това,
че вече месец малкия е на Есберитокс и малко
от малко сме вдигнали имунитета.
Сега е на антибиотик, Рематадин, Есберитокс,
сироп за кашлица и капки за нос.
Днес когато отидохме при лекаря, направо се втрещих.
Аз толкова болни деца накуп не бях виждала.
Чакахме близо 3 часа за да влезнем  Shocked
След нас чакаха още толкова  ooooh!
От днес във фирмата ни, маските са задължителни.
Изобщо си мисля, че този път медиите ни най-малко
не преувеличават, а напротив.
Положението никак не е розово  Sad
Аз дето толкова трудно се паникьосвам, този път
съм наистина притеснена  Thinking

# 606
Дечурлигата задължително на лекар, то се знае, но аз за себе си не отидох, просто знам какво е пред кабинета по това време на годината и се отказах. Та моята кашлица я оправих с инхалации, греяно вино и много чай с мед, инфлуцид през два часа. Греяното вино с черен пипер вечер еднократно, инхалациите - поне десет пъти на ден, тенджерата си стои на печката, хавлиена кърпа на главата. Но нямах температура или поне не е била висока.

Сега за профилактика гризем чесън, китайски, който според мен е кръстоска с кайенски пипер. Огън и жупел! Вирусите не знам дали ще прогоним, но гостите -със сигурност.

# 607
  • София
Аз за чая го пропуснах - всеки ден правя по един чайник
горски чай с много мед и лимони. Веднага го прецеждам и го наливам в кана.
До вечерта се изпива всичкия  Hug Като е със стайна температура
е много приятен  Hug

Калин@, аз затова ли чух, че препоръчват българския чесън - не лютял толкова  Wink

# 608
Аз си подгрях ракийка преди малко, след малко и кафе ще си правя.. Така му се накарах на горкото, че го мързеше нещо днеска, сега ще дежуря да си го гледкам..  Sad
Всички казват, че в поликлиниките е лудница.  

# 609
......... но аз за себе си не отидох, просто знам какво е пред кабинета по това време на годината и се отказах.

По тази причина не дочаках педиатър да разчете резултатите от повторните изследвания.
В болницата пред спешния, където единствено имаше дежурен педиатър, беше като на Тянанмън по време на манифестация...

Абе мисля си, че нещата са си сериозни, като при всяко заболяване, но все пак сякаш има лека психоза, която би могла да се овладее.

# 610
  • София
И грип има, и психоза. Забелязвам, че хората вече намират общия знаменател помежду си. Грипа ни събра. Вижте разнородния състав в тази тема, толерантността и добротата. защо трябва да става само по такива поводи? /простете отклонението/

# 611
julianna, аз обичам люто и хич не се оплаквам  Simple Smile

За инхалациите да допълня. Във водата слагам джоджен и няколко пакетчета смесен билков чай. Аз съм със синузит и като ме натисне хрема ми е много зле. Джодженът ми действа като мехлем.

п.п. минзухарче, спокойна нощ ви желая.

# 612
И грип има, и психоза. Забелязвам, че хората вече намират общия знаменател помежду си. Грипа ни събра. Вижте разнородния състав в тази тема, толерантността и добротата. защо трябва да става само по такива поводи? /простете отклонението/

Пред Тамифлуто всички сме равни. /простете леката ирония в тази тема/

# 613
Бояна, може би ББ е пуснал вируса, за да сплоти народа и да отвлече вниманието от кризата. (И аз простете за отклонението)

# 614
  • София
Бояна, може би ББ е пуснал вируса, за да сплоти народа и да отвлече вниманието от кризата. (И аз простете за отклонението)
Ако го е пуснал той, то е за да го спре с голи ръце. Joy

И аз не вярвах, че ще се психирам, но в понеделник по обед за два часа малкия вдигна 38.5, кашляше като стар пушач, от хремата му течаха сълзи и получи разстройство. Е, психирах се. Добрата новина е, че до вечерта вече беше доста по- добре, а в следващите дни си подкашля, но няма и помен от свинските работи. Лекуваме го с изопринозин, защото в неделя кашляше и педиатърката се опасяваше от усложнения от обикновен вирус, а не свински. С таткото не сме болни, а и свинската хипотеза остана на заден план. Всъщност, все ми е едно от какъв грип е болен- важното е да не се повтаря понеделника. Голямо  Hug на всички. Без минзухар, разбира се. Wink

Общи условия

Активация на акаунт