Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 907
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Десет дена, Ерика, десет.
Упорит, нагъл вирус.
Първите седем са фазата на острото заболяване.
В останалите 3 просто се наблюдава, да не би след краткотрайно затихване, да се появят усложнения.
При дъщеря ми днес е ден 7.
И аз съм тотално гроги от цялата работа.

# 721
  • София
Ами страшен е.
Аз чакам от 10 дена и ужасът ескалира.

Влача гърло и някаква странна задна хрема от събота, двама лекаря подред се почесват, засега тъпча коластра, витамини и правя промивки.
От днес мъжът ми се тръшна, засега без Т,  носи се из дома като призрак, което за 5 години сигурно за втори път му се случва.
Ако не беше масовата психоза, най-вероятно нямаше да иде дори на лекар.

А аз чакам апокалипсиса Rolling Eyes. Даже в тая тема ме е страх да чета. Надявам се да разминем без усложнения и всичко да е ок Praynig.
Знам, че всеки с времето и дните си, ама на всички ни се живее, мамка му!
И се пукам междувременно от яд, че сме под тривалентен обстрел - депопулационистите, дето пуснаха тая гад, чистак биологично оръжие,
фармацевтичните компании, които сега ще се оядат като свине (да им преседне дано!) и отвратителните медии-лешояди! #Cussing out

# 722
  • София
Erica Чакай да мине и запази присъствие на духа.  Hug 38.5 не е толкова много. Много лекари препоръчват под 38 да не се дават антипиретици, а и вечер е най- висока температурата. Давай и локални средства за кашлици, хреми и прочее. И не го завивай  и претопляй външно. Щом го е преслушал лекар значи дробовете са му добре, а това е важното.

# 723
  • out of space
Десет дена, Ерика, десет.
Упорит, нагъл вирус.
Първите седем са фазата на острото заболяване.
В останалите 3 просто се наблюдава, да не би след краткотрайно затихване, да се появят усложнения.
При дъщеря ми днес е ден 7.
И аз съм тотално гроги от цялата работа.

Благодаря ти, Ред....
Мъж ми пие Реленца, поради тоталната липса на Т-флу. Но ей, на...
Абе как аз се разминах само с хрема, как малкия син не го хвана....
Ех, 10 дни и ще се изтърпи....  Confused

# 724
  • out of space
Erica Чакай да мине и запази присъствие на духа.  Hug 38.5 не е толкова много. Много лекари препоръчват под 38 да не се дават антипиретици, а и вечер е най- висока температурата. Давай и локални средства за кашлици, хреми и прочее. И не го завивай  и претопляй външно. Щом го е преслушал лекар значи дробовете са му добре, а това е важното.

Благодаря и на теб! Явно съм се шашнала вече адски....  Миналата нощ имаше 39,1...ако и тая е така- не знам.

# 725
Благодаря ви момичета.  Hug

Права си Red, грип, ама пусти страх.

А чухте ли, че ябълките помагали много при този вид грип. Не знам до колко е вярно, но... Сега ще потърся /трябва да го пише в нет-а/.

http://www.standartnews.com/news/details/id/48426/%D0%9E%D0%A2%D … D0%A0%D0%98%D0%9F

Бояна знаеш ли, че сме почти адашки.  Wink

# 726
Док. на мъжа ми каза така:Миналата година имаше 50 и колко смъртни случея в Бълг. от грип а тази са 5,миналогодишния е бил с по голям период на лекуване 7-10 дена а този 3-5 някой ще си пълнят джобовете яко.

# 727
  • София
извинявам се, но за пореден път да кажа - дозата на изопринозина е 50 мг/кг. една таблетка съдържа 500 мг. 2х1 за възрастен е много малко.

Профилактично е изписано в тази доза. Не е болна жената. Гледах, че за моята щерка е дозата 2х1 лечебната. Примерно за 20 кг дете.

Бояна, наистина не пише за профилактика, но е изписано от двама лекари, на които имаме огромно доверие. Свекърва ми е с доста съпътстващи заболявания и просто не бива да се разболява не от свински, ами от никакъв грип. А между другото на ремантадина за пациенти над 64 г. дозата е много сериозно намалена, дори по-ниска от тази за деца м/у 11 и 14 г. Не правя аналогия между двата препарата, просто ми направи впечетление едното предписание и предписанието от лекар. Аз лично в тоя случай изобщо не бих си позволила на своя глава да препоръчвам който и да било от тия препарати.
А понеже го даваш на детето... та си проучила.. наистина ли се проявяват толкова често страничните ефекти. Защото аз за себе си съм го обмисляла по друг повод, ама накрая не го пих, щото се изплаших, при това не конкретно от нещо, а от общото мнение, че е тежък препарат Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 23:49 от Vache

# 728
  • в страната на чудесата
дозата на ремантадина и амантадина при възрастни се намалява, защото има специфични за тази възраст странични ефекти, свързани с част от нервната система...

# 729
  • I want it all and I want it now.
За температура помага също в едно легенче се слага морска сол с оцет и топла вода.Накисват  се краката. Така вчера успях на 2 пъти да сваля температурата на сина поне за 2 часа.

# 730
В аптеките продават и едни охлаждащи лепенки с гел, Kool Patch се казват, които също са ефикасни като помощно средство за сваляне на температура. Слагат се на челото и охлаждат, действат и против главоболие.

# 731
  • I want it all and I want it now.
В аптеките продават и едни охлаждащи лепенки с гел, Kool Patch се казват, които също са ефикасни като помощно средство за сваляне на температура. Слагат се на челото и охлаждат, действат и против главоболие.
За деца може ли да се ползват?

# 732
  • София
За деца може ли да се ползват?
Може!
Могат освен на челото, да се лепят на крачетата, вратлето...
Нещо като по-добре миришеща версия на оцета.

# 733
Какво ми гарантира сега, че тази не е със свински или друг грип, той няма да се прехвърли на мъжа ми и съответно - вкъщи?

Щом обявяват епидемия, това означава, че има вирусна вълна. А като има вирусна вълна, ако ще да се зазидаш - не можеш да се изолираш, дори нито една колежка на мъжа ти да не кашля наоколо. И спрете да обвинявате всички останали заради слабия си имунитет!
Моето дете е болно от грип в момента - всички симптоми са налице - висока Т няколко дни, силна кашлица и повръщане, мъжът ми сигурно е носител, понеже му бърше и сополите, и повръщаното, и му сменя мокрите кърпи от челото - да спре да ходи на работа може би, защото някой колега може да има параноична съпруга?
А, и ако реша да водя детето на лекар - ще се качим в трамвай, където ще си пръсне вирусите.

# 734
  • София
Бояна, наистина не пише за профилактика, но е изписано от двама лекари, на които имаме огромно доверие. Свекърва ми е с доста съпътстващи заболявания и просто не бива да се разболява не от свински, ами от никакъв грип. А между другото на ремантадина за пациенти над 64 г. дозата е много сериозно намалена, дори по-ниска от тази за деца м/у 11 и 14 г. Не правя аналогия между двата препарата, просто ми направи впечетление едното предписание и предписанието от лекар. Аз лично в тоя случай изобщо не бих си позволила на своя глава да препоръчвам който и да било от тия препарати.
А понеже го даваш на детето... та си проучила.. наистина ли се проявяват толкова често страничните ефекти. Защото аз за себе си съм го обмисляла по друг повод, ама накрая не го пих, щото се изплаших, при това не конкретно от нещо, а от общото мнение, че е тежък препарат Rolling Eyes

Тежък е, а и на мен не ми харесва да се гъбаркам с имунната система на детето, но предпочитам това пред усложнения от вируса и антибиотик. Това ще продължи и лечението във времето, а младежа ми е недоносен и много му треперя и на килограмите. Лекарството му го изписва една изключителна лекарка, която го наблюдава от раждането и рядко дава каквито и да е лекарства, да не говорим да поема риск без причина. И тя смята, че това е тежката артилерия, но реално не съм чела за тежки странични ефекти освен за хора, на които реално не влияе. При детето няма странични реакции от какъвто и да е вид и се повлиява много добре- не прави усложнения, високи температури, разбира се, засега.
Знам, че изопринозина, твърдо трябва да се изпише от лекар и не се препоръчва самолечение или профилактика, особено при деца. Дано съм ти била полезна, макар тази областта да ми е много далечна.

Общи условия

Активация на акаунт