Толкова ли е страшен свинският грип?

• 84 917
  • 1 315
  •   1
Отговори
# 765
Естествено, че не е нормално положението. И не е грип като грип, много по-бързо се разпространява, в България никога не е имало такава епидемия през ноември.
Някой беше пуснал едни много поучителни графики на разпространението на грип в различните държави по-напред в темата. При всички, които разгледах, епидемията се развива нормално, според прогнозите, като кривата плавно върви нагоре и пикът е през януари-февруари. Кривата за Бълтгария обаче няма нищо общо с прогнозната - както е около минимума, така изведнъж в края на октоври рязко се казва до някакви ненормални нива. Никой никакви мерки не взе - МЗ, РИОКОЗ и и зобщо отговорните в случая - за ограничаване на епидецията.

# 766
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ето в този сайт твърдят същото за маските:  newsm78

http://svinski-grip.sprigripa.info/2009/09/blog-post_5569.html

Предавам какво каза зама, може би сте го гледали, но за тези които са го изпуснали: категорично да не се пие Тамуфлу превантивно, защото два дни след приема можеш да се разболееш, а действието на препарата вече няма да е толкова силно; подчерта да се пият имуностимулатори; смъртните случаи са на хора с много съпътстващи заболявания и самолечение /напр. вторият починал от Самоков е бил 10 дни с пневмония/; най- рискови са хората до 35 год., бременните и хората с други заболявания /напр. бронхити, астма/; пикът ще настъпи до две седмици, но януари и февруари се очаква втора, по- опасна вълна от този грип; тогава ще настъпи и сезонният грип, така че ваксинацията срещу сезонния е повече от препоръчителна; януари се очаква да ни доставят ваксините за свинския грип, засега не се знае какви странични ефекти има и хубавото е, че дотогава ще има по- голяма яснота /в тази връзка Полша е декларирала, че няма да ползва ваксината в момента/.      

Ето направо линка към предаването:

http://www.novatv.bg/bg/videos/view/1595/

# 767
ако наистина това, което си написала за трамвая и возенето на болно дете в него е истина или просто нарочно дразниш майки, които биха се притеснили от кашлящо и болно дете до тяхното?  

Ами не, няма как по друг начин да стигна до п-ка или болница, при положение, че не карам кола. Е, бих могла да взема такси, но откъде да знам дали шофьорът няма да се зарази и после да занесе вируса на жена си и децата си? Простете, но моето дете все някой някъде го е заразил, грипът не тръгва от него, така че няма да го изолирам!

Янечек, ако нямаш възможност да ограничиш контактите на болните и носителите, може да се разбере. Но ако преднамерено демонстрираш нежелание да не се съобразиш със ситуацията е най-меко казано инат.

# 768
И между джипитата шетаха "емисари" на фармацевтични доставчици, рекламирайки стоката си, стегнати в черните си костюми и вратовръзки, като на погребални агенти.

Скапаняци. Как ги мразя, ако знаеш.. Направо ги изяждам като ги видя, чукат веднъж, отваря им се веднага и кибичат по час в кабинетите, докато коридорите са пълни с бебета и деца. И джи-пито го отнесе веднъх покрай един такъв нахалитет.

Боянке, аз боря температурата трети ден, точно на 39-кибичи и не мърда, хлапето не е отлепяло от леглото.
Взима Ремантадин, някой взимал ли го е, не видях да се споменава тук.    

# 769
  • Насред хаоса
Боянке, аз боря температурата трети ден, точно на 39-кибичи и не мърда, хлапето не е отлепяло от леглото.
Взима Ремантадин, някой взимал ли го е, не видях да се споменава тук.    
Аз го давам на мъжа си профилактично след консултация с личната. Кожухарова каза, че свинският вирус бил резистентен към него, но пък ремантадинът по принцип е за вируси от тип А, така че може да предпази поне от друг грип ...

# 770
Не знам дали съм права, ама от няколко дни вечер мушкам по една чашка греяна ракия, надявам се това да ми отърве кожата. 

# 771
Не знам дали съм права, ама от няколко дни вечер мушкам по една чашка греяна ракия, надявам се това да ми отърве кожата. 

Аз пък тъпча и мен и малкия с таратор с много настърган чесън вътре всяка вечер, че иначе няма как да го накарам да го яде!  Mr. Green

# 772
  • Насред хаоса
Аз пък си сръбвам по две чашки винце.

Ха, току-що ми казаха, че бъзливата шефка е напъдила болната да се лекува вкъщи.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 16:03 от Бадемов цвят

# 773
Станала национална, от другата седмица е за цялата страна. Значи ние подкарваме втора седмица у нас.
Някой има ли информация кои ВУЗ-ове затварят? Понеже МЗ е решило за училищата на този етап.

# 774
Не, има и по-опасни Flutter

# 775
......
Някой има ли информация кои ВУЗ-ове затварят? Понеже МЗ е решило за училищата на този етап.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/06/811762_povecheto_unive … gripna_vakanciia/

# 776
Хм, а дали има опасност да затворят и детските градини

# 777
Хм, а дали има опасност да затворят и детските градини
.....Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво... - от тук http://dnes.dir.bg/2009/11/06/news5339108.html

# 778
Благодаря!
Какво ще правите по време на ваканцията, не върви да изляза в болничен със здрави деца, а не могат и сами да седят  Thinking

# 779
Ерика,доволна ли си от "Реленца"?Има ли вече ефект при мъжът ти?

Общи условия

Активация на акаунт