Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 58 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Не знам дали е напълно безвреден, но аз също го пиех в началото. Опитах се да се ограничавам и да взимам само, когато не издържах. Максимум 1 таблетка на ден... Принципно пише, че трябва да се приема от бременни само ако лекарят прецени, че ползите са повече от вредите. След като са ти го изписали, явно е така....

# 241
  • София
и аз да се запиша при вас, аз от един месец повръщам след като хапна нещо и ми изписаха деган пия го вече 2 седмици и нямам гадне , но се чудя дали е напълно безвреден, много искам някоя майка ако знае да ми каже защото се притеснявам

Щом ти е изписан от лекар, значи няма проблем.
Много от бременните го пият.

# 242
Колко от Вас пият прогестеронов препарат (Дуфастон или Утрогестан)?
Интересно ще ми е и да разбера за какво точно са Ви го назначили?
С първата ми бременност приемах Утрогестан. Сега мисля пак да попитам доктора си за същото.

# 243
и аз да се запиша при вас, аз от един месец повръщам след като хапна нещо и ми изписаха деган пия го вече 2 седмици и нямам гадне , но се чудя дали е напълно безвреден, много искам някоя майка ако знае да ми каже защото се притеснявам

Пий много,много вода !!!Състоянието ти е знак,че си дехидратирана,организмът ти има нужда от вода,за да я достави на плода,това е от ЖИЗНЕНОВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ !
Можеш да прочетеш книгата "Ти не си болен,а просто си жаден",ако не ми вярваш .Аз научих за нея от една съфорумка и съм много благодарна за това  Hug !

# 244
  • Варна
С първата ми бременност приемах Утрогестан. Сега мисля пак да попитам доктора си за същото.

С първата бременност пиех Утрогестан, защото имах зацапване. С втората не съм пила, нямах и проблеми.

# 245

аз стисках зъби. не си позволих да го взема, въпреки че лекар ми го изписа - като отидох в аптеката ме нахокаха и взеха да се тюхкат защо лекарите продължават да го изписват, при положение, че не е напълно безвреден. след като прочетох и листовката реших, че ще оцелея и без него. посъветваха ме ако не е нетърпимо положението и не повръщам повече от 3-4 пъти на ден да не го пия, а да се опитвам по естествени начини да намаля гаденето.
от друга стана една позната го пие като вода вече почти 3 месеца, но нейното положение наистина е много тежко, даже и в болница беше. така че зависи от състоянието ти, но продукта не е напълно безвреден както ни се иска...  Sad ето ти цитат от листовката "Не се препоръчва употребата при бременни, и особено през първите три месеци на бременността, освен в случай след внимателна преценка на риск/полза от страна на лекаря."
лекаря ти явно е преценил риска, но понякога го изписват и на по-леки състояние, което на мен не ми се нрави. все пак имай в предвид че ако много повръщаш, в болницата така или иначе ще те натъпчат с деган, но май няма друг начин, защото в един момент става опасно ако се повръща твърде много. така че понякога се избира по-малкия риск явно  Peace  и последно да вметна, че при много мами, които го пият - не помага особено, но при теб разбира се може да е различно... лека бременност ти желая!

Пия Утрогестан, защото имах зацапване и лекарката ми го изписа.  Peace
при теб ако няма проблем, не виждам защо да искаш да ти го изписват, ако има нещо лекаря сам ще ти го предложи.  newsm78

# 246
Аз пих Дуфастон около месец, защото имах кафеникаво течение! Все си мисля, че ако няма причина, не е нужно да се пият лекарства! Peace

# 247
  • ГО
Благодаря на всички за отговорите!
От снощи съм добре, не съм ходила повече до тоалетна. Нямам и болки, което е най-важното.

За Дегана, ами аз не съм повръщала много, но пих капки Вомитусхил. Те ми помагаха на мен.

# 248
благодаря момичета за отговорите, аз вече го ограничих и пия само по половин сутрин или вечер , а и вече мисля от утре да пробвам без него, тъй като лекарката каза че до две седмици гаденето трябвало да отмине Simple Smile

# 249
Аз пиех Дуфастон до 4 месец.Първата ми бременност завърши ссъс спонтанен аборт и док ме посъветва да го пия за да нямам евентуални проблеми.

# 250
  • малкия йеросалим
Пия Дуфастон от първият преглед.Причината е ,че при мен липсва жълто тяло и ще трябва да компенсираме липсата му с  Дуфастона.А аз имам малко неудобен въпрос  EmbarassedМиналият път лекарят ми каза да внимаваме със секса,защото оргазма можел да причини контракции.Само не разбрах през цялото време ли трябва да се пазим или само първите месеци/по точно ме досрамя да питам/.На някоя от вас препоръчвали са същото.По принцип знам ,че ако бременността е рискова тогава трябва да се пази жената,но при мен всичко е наред по думите на лекаря.

# 251
Само не разбрах през цялото време ли трябва да се пазим или само първите месеци/по точно ме досрамя да питам/.На някоя от вас препоръчвали са същото.По принцип знам ,че ако бременността е рискова тогава трябва да се пази жената,но при мен всичко е наред по думите на лекаря.
само лекарят, който те наблюдава, може да отговори на този въпрос, не виждам защо се смущаваш да го питаш. не мисля че тук е правилното място да питаш, защото не сме лекари и не познаваме състоянието ти, ако ти кажем - прави го спокойно и ти се успокоиш, а ти навреди? всяка бременност е индивидуална и това, което е полезно за едни, вреди на други и обратно  Naughty
на мен също ми беше препоръчано да го ограничим за известно време, на следващия преглед ако всичко е наред ще си питам дали може или не. аз наистина получавам контракции по време на секс и моментално пия но-шпа, но гледам да се ограничавам, защото нямам още т.нар. зелена светлина  Sad
 Peace

# 252
  • Обетованата земя
Пия Дуфастон от първият преглед.Причината е ,че при мен липсва жълто тяло и ще трябва да компенсираме липсата му с  Дуфастона.А аз имам малко неудобен въпрос  EmbarassedМиналият път лекарят ми каза да внимаваме със секса,защото оргазма можел да причини контракции.Само не разбрах през цялото време ли трябва да се пазим или само първите месеци/по точно ме досрамя да питам/.На някоя от вас препоръчвали са същото.По принцип знам ,че ако бременността е рискова тогава трябва да се пази жената,но при мен всичко е наред по думите на лекаря.

Аз също се интересувах от този въпрос, защото майка ми е акушерка и изрично ме предупреди колко много случаи имат на момичета, които идват с проблем след секс точно. Но когато зададох директно въпросът на докторът( срам не срам ) той ми отговори малко заобиколно, но с две думи каза, че ако бебето трябва да се роди, то ще се роди каквото и да правя, даже да стоя с главата надолу. Въпреки това аз съм много внимателна и съм го ограничила, поне до 3я месец, докато е най-рисково.  Tired

Относно докторите при които ходя, не съм се замисляла дали като не са по ЗК мога да взема болничен и също колко ще ми струват тези изследвания, но ще трябва да се позаинтересувам. Мисля, че би трябвало да могат да ми дадат болничен, даже съм почти сигурна. Всеки ден се моля да е наред бебчето  Praynig , до скоро най-важното беше сърдечната дейност, която вече видях  Party, сега следващото ще са тези изследвания, знам че са много важни!

# 253

И аз пих Деган до преди месец може би.Изписа ми го АГ-то.Сега съм в 25 г.с.

# 254
  • Pb
За разтройството - бисквити, варен ориз, както и отварата от него, печени ябълки, картофи, варен морков, препечени филии, сок от дренки, малиби (нишесте с вода). Със смектата се иска постоянство, действа като защитен филм, покриващ стомаха, ако има ранички, помага за възстановяване на комфорта, с 1-2 приема де факто не се постига никакъв резултат. Ентерола също е добре да се пита дали става за бременност - според мен трябва да е ОК, защ. всъщност това са дрожди, помагащи стом.-чревната флора да се възстанови, но все пак не съм обърнала внимание на листовката, какво пише за бременност.

А м/у другото, дори и да е изписано от доктор лекарството, винаги чета листовката и се интересувам в аптеката. На няколко пъти съм ги хващала в крачка.

Общи условия

Активация на акаунт