Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 976
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Мами, обясняват някакви разлики, имащи значение при операции. Нищо кой знае какво.
При нас феталната моргофология се прави на 2Д, така и трябва да бъде. Винаги пускат накрая 3Д за да се порадва майката и принтват доволно снимки.

# 421
здравеите от мен,първо да благодаря на мамите които се отзоваха веднага със отговорите благодаря ви Hug
изживях една ужасна нощ защото неможех да легна,като легнех и неможех да дишам от болка,чак към 6.30 вече ми мина и заспах блажено...
дано да сте прави мамита че ще мине,не ми се беше случвало досега и е много гадно.

сега го няма но... Naughty

Hug Hug Hug

# 422
Малко съм встрани от темата ( всъщност много  Embarassed ) , но  ще ми поясните ли коя е петата величина? От 5Д ехографията, че аз до 4 ги знам само.

# 423
Малко съм встрани от темата ( всъщност много  Embarassed ) , но  ще ми поясните ли коя е петата величина? От 5Д ехографията, че аз до 4 ги знам само.

Цитат
A robotic 5D ultrasound system and method, for use in a computer integrated surgical system (100), wherein 3D ultrasonic image data is integrated over time with strain (i.E., elasticity) image data.

Дължина, ширина, дълбочина (височина) са 3-те.
4-тото пространство или пространство-време.
5-тото еластичност/обтягане. А-ха и ще ви покажат холографско изображение на бебето.  Mr. Green

# 424
Вчера отидох на лекар защото от една седмица ми се появиха контракции.Той каза че трябва да ме прегледа на магарето и се оказа че ми е скъсена шийката.Предписа ми магнезий(диаспорал) и нош-па.Като се прибрах и отидох до тоалетна видях кръв по бельото си.Петното беше повече към кафяво.Много се притесних и му се обадих и ми каза да си лежа и че най-вероятно съм получила разкритие.Ако се влоша да отида в някоя болница да ме прегледат.Сега сутринта имах много малко(няколко капки).Незнам какво да правя.Да отида ли днес на преглед или да си остана в къщи и да почивам?Ако отида на преглед пак ще ме бърка,а аз мисля че затова прокървих.Сега съм в края на 32 седмица.

# 425
  • Пловдив
Аз също прокървих на такъв преглед , но бях в 38 седмица .За ден и половина спря кървенето при мен .

# 426
  • София
Със сигурност си прокървила от прегледа, но щом днес нещата са по-добре си лежи и почивай, но ако пак почне задължително отиди на лекар.

# 427
Прокървяването се дължи на прегледа,който лекаря ти е направил.
Пази леглото няколко дни и ако те притеснява нещо посети отново доктора.

# 428
  • Sofia

Опитвах се да разгадая същото  Peace Уж знам английски  Mr. Green За някои операции може наистина да е от голяма полза, но точно за гледането на бебето.... не виждам особена нужда - само гъдел за родителите и по-скъп преглед (то тая машина нали трябва да се избие).

Така и така съм се включила в темата, искам да попитам някоя бъдеща майка има ли повишено слюноотделяне (слюнчене) и как се справя с този проблем.
Аз вече къде ли не питах, какво ли не прочетох, отделна тема пусках - това е един рядък и много неприятен бременски симптом, на който каточели не се обръща особено внимание (само се споменава), а тези, които го има ще потвърдят, че е по-травмиращо от гаденето, повръщането и киселините даже  Cry Поне аз от предишната си бременност помнех само него и се молех да не ме споходи и с тази, но уви...  Cry Ако нещо ще ме доведе до бременска депресия, това е ТО  #Cussing out

# 429
  • Sofia
Случвало ми се и на мен при такъв преглед за разкритие - по няколко капки в продължение на ден - два.

# 430
Със сигурност е от прегледа. Обикновено такива прегледи съветват да се правят в края на бременността, при преносване, за да се прави разкритие и да се стимулира по този начин започването на родилния процес, въпреки че вече е доста отричана практика. Да не говорим по време на бременността. Почивай си, наистина, но ако забележиш усилване на течението, незабавно отиди да те прегледат.

# 431
Със сигурност си прокървила от прегледа.
Почивай си повече и ако нещо те притеснява посети лекар.

# 432
До колко е опасно за плода бялото течение в 30 г.с и може ли да нанесе фатални последствия,на преглед съм на 30-ти след като ме върнаха тази седмица и се притеснявам да не стане нещо на бебо от течението до прегледа тогава.

# 433
При нормално раждане бялото течение би могло да предизвика конюктивит на бебето например. ЗА други последствия не съм сигурна, останалите момичета ще ти кажат.
Аз също имах през цялата бременност бяло течение , но в 31-ва седмица си купих Гинопеварил (май така се казваше) и за седмица спря напълно! Подейства ми много добре! Консултирай се с лекаря си, защото бялото течение би могло да е опасно ако имаш гъбички, а много заиси и какви са точно!
Успех и леко раждане!   bouquet

# 434
  • Тук и сега
Доколкото знам аз бялото течение не е опасно за бебето, защото то е в обвивка и е изолирано от всякакви бактерии. Опасно е, когато по време на раждането то минава през влагалището и въпросното течение може да му полепне по очичките, например. Затова знам, че се предприема лечение в последните седмици преди термина, но само ако течението е вид гъбично, а не е предизвикано и засилено от самата бременност. Докторът ще ти каже най-добре ако има необходимост от лечение.

Общи условия

Активация на акаунт