Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Може ли да се забременее на третият ден по време на цикъл,с мъжът ми бяхме на дискотека,почерпихме се в повече,и той реши,че щом съм в цикъл не може да забременея и си позволи това удоволствие, да усетел какво е чувството fertilization,и кога най рано мога да си направя тест за бременност,и да съм бременна не е проблем,просто няма да е планувано  bouquet

# 646
  • област Софийска
Може да се забременее на третия ден от цикъла. Тест за бременност се прави около 14 дена след овулацията, но, доколкото разбирам, едва ли имаш представа кога приблизително е твоята овулация. Всъщност тя всеки месец се мени.
Относно теста за бременност моят съвет е да се направи около датата на следващата менструация.

# 647
  • София
Може ли да се забременее на третият ден по време на цикъл,с мъжът ми бяхме на дискотека,почерпихме се в повече,и той реши,че щом съм в цикъл не може да забременея и си позволи това удоволствие, да усетел какво е чувството fertilization,и кога най рано мога да си направя тест за бременност,и да съм бременна не е проблем,просто няма да е планувано  bouquet

Може, но е малко вероятно. Все пак си направи тест.

# 648
Момичета,може ли да споделите за това прословуто течение през бременността....
имали ли сте,кога е притеснително?Аз от четвъртия месец си го имам постоянно,слабо е но си е като белтък,а наскоро усетих лек дискомфорт,но с промивки със соден разтвор мина веднага и сега периодично си ги правя.Споделете опит

# 649
Ани, течението може да е от бактериална или гъбична вагинална инфекция. При бременните и двете може да се появят, не едновременно де. Лекуват се различно, точно с обратните медикаменти или бабини лекове, така че е добре да си пуснеш една микробиология, за да се установи коя точно е причината.
CarePlan® VpH тест ръкавица за определяне на вагиналната pH стойност

Само да обърна внимание, че бактериалната инфекция (bacterial vaginitis) в напреднала бременност е особено опасна, защото може да доведе до преждевременно раждане, ако не се лекува своевременно.

# 650
Кюбит,благодаря за съдействието.Да,ще трябва да пусна микробиологично изследване.Успокоява ме единствено това, че няма неприятни усещания и не е обилно.Но трябва да съм сигурна че няма инфекции.Знам, че средата е с повишена киселинност през бременността

# 651
Здравейте, бременна съм в 19-та седмица и вчера паднах по едни стълби, но за щастие по-скоро се пързулнах с един шперплат под гъба ми един етаж на долу. Имам малко натъртвания, но единсвеното място на което се ударих силно е главата, та въпросът ми е има ли опасност за бебето, корема не съм си го удряла, само се уплаших? Моята лекарка щяла да бъде на работа след обяд и се налага да изчакам, та за това се обръщам към вас.

# 652
  • София
Здравейте, бременна съм в 19-та седмица и вчера паднах по едни стълби, но за щастие по-скоро се пързулнах с един шперплат под гъба ми един етаж на долу. Имам малко натъртвания, но единсвеното място на което се ударих силно е главата, та въпросът ми е има ли опасност за бебето, корема не съм си го удряла, само се уплаших? Моята лекарка щяла да бъде на работа след обяд и се налага да изчакам, та за това се обръщам към вас.

Едва ли му има нещо на бебето, защото то е добре защитено от матка, околоплодни води и т.н
Но е добре да отидеш да те прегледат теб за нараняванията.

# 653
  • Перник
Не мисля че може да му е станало нещо на бебето спокойно  Hug Знам че е много неприятно и според мен повече си се изплащила, а и ако нямаш болки и кървене няма никакъв проблем.

# 654
Нямам болки и кървене, малко ме наболява главата само, мерси, наистина ме успокоихте   bouquet

# 655
мамчета ходих на лекар бебчо е на 2 месеца и половина и добре се развива,много е мъничко,не ми дадоха снимка на бебека защото нямали хартия за видеозона. newsm45 passifier jedi

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 15:46 от AnGeLcHeTyYy

# 656
Момичета, днес бях на първи преглед за установяване на бременността. Според доки / и според показанията на ехографа/ съм в 5 г.с. и 3 дни, а според всички калкулатори в интернет трябва да съм 7 г.с. Гледа ме с коремен ехограф, въпреки че има и вагинален, съответно не установи и сърдечна дейност. Каза само че има жълто тяло и засега всичко се развива нормално. Попитаме дали ми е първа бременност. Сега се притесних да не би да изостава плода и в един момент да спре да се развива, защо още няма и сърдечна дейност..    SadНа снимката която ми даде доки от ехографа размерите на плода са 13.6мм и се вижда наистина нещо като запетая. Следващия ми преглед е на 15.12, как ще изкарам до тогава не знам. За уточнение цикъла ми беше на 11.10. и винаги ми е с продължителност 28-30 дни.

# 657
alena_ не се притесняваѝ предварително, вярваѝ че всичко ще е на ред ! Peace  Не знаеш кога е била овулацията ти, а също така ехографа пресмята възрастта спрямо зададените от доктора размери, а когато е малка запетаѝчица и доки може да не го е измерил точно.
Аз живея във Франция и тук преди 12 седмица, ако нямаш болки и кървене не те пращат на ехограф, смятат че не е достатачно голям ембриона за нужните измервания.
От сърце ти желая успешна и лека бременност с възможно по малко притеснения  Hug

# 658
  • София
Момичета, днес бях на първи преглед за установяване на бременността. Според доки / и според показанията на ехографа/ съм в 5 г.с. и 3 дни, а според всички калкулатори в интернет трябва да съм 7 г.с. Гледа ме с коремен ехограф, въпреки че има и вагинален, съответно не установи и сърдечна дейност. Каза само че има жълто тяло и засега всичко се развива нормално. Попитаме дали ми е първа бременност. Сега се притесних да не би да изостава плода и в един момент да спре да се развива, защо още няма и сърдечна дейност..    SadНа снимката която ми даде доки от ехографа размерите на плода са 13.6мм и се вижда наистина нещо като запетая. Следващия ми преглед е на 15.12, как ще изкарам до тогава не знам. За уточнение цикъла ми беше на 11.10. и винаги ми е с продължителност 28-30 дни.

Ехографът показва размера на самия ембрион.
Калкулаторите изчисляват според първия ден на последния цикъл.
Бебето ти обаче не е заченато тогава, а най-малко 14 дни след това.
Така че всичко си е абсолютно нормално.
Дишай спокойно и се радвай на бременността.
Следващият път ще чуеш и сърце.

# 659
alena, не се притеснявай. Само положителни мисли, всичко ще е наред с теб и бебето ти. Няма изоставане не се безпокой. Hug

Общи условия

Активация на акаунт