Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 752
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Кюбит,много добре обяснено и полезно за анемични майки thumbsup
Аз знаех,че не се усвоява толкова добре желязото от спанака,но не знаех и че го възпрепятства.

# 91
момичета да се вкл и аз в тази темичка,много полез\ни неща има.в началото имаше една мама която питаше дали да отиде на док.
аз ще си изкажа моето мнение без разбира се да го налагам на никои.на мен мопита бременност ми я откриха в 4 седмица и док веднага ми изписа фолиевата киселина и тем подобни,които колкото по рано се започнат толкова по добре.а и когато разбрах още същата вечер прокървих и минах на прегнил също 3 месеца.и сте прави като казвате че дори кафявко да е не е безопасно,не винаги означава че е отлепяне на плодния сак или че не се е закрепил хубаво,винаги може и друго да е.така че когато имаш съмнения за бременност според мен не е нужно да чакаш,та дори и да те извикат пак на скедващата седмица,то вкраина сметка е и за свое успокоение.
това е от мен-и пак повтарям това е моето мнение и съвсем не пренебрегвам и останалите мнения Hug

# 92
Фолиевата киселина само по рецепта ли мога да я пия или е задължително след като се разбере за беменноста

# 93
  • Варна
Фолиевата киселина само по рецепта ли мога да я пия или е задължително след като се разбере за беменноста

задължително

# 94
Искам и аз да запитам нещо тук,просто забравих да попитам моята лекарка:
Аз ще раждам с планово секцио,но съм в 9-тия месец и се чудя какво ще стане,ако раждането започне
по-рано.Секцио по спешност ли се прави в такъв случай?
Разгледах си всичките документи,но още не ми е издаден документ с какви мед. показания съм за секцио;
На последната консултация само ми даде един лист ,на който пише :"подготовка за секцио цезарея".
След десетина дни съм на запис на тонове и датата на самото секцио съвсем наближи,така,че се замислих..

# 95
  • Варна
Искам и аз да запитам нещо тук,просто забравих да попитам моята лекарка:
Аз ще раждам с планово секцио,но съм в 9-тия месец и се чудя какво ще стане,ако раждането започне
по-рано.Секцио по спешност ли се прави в такъв случай?
Разгледах си всичките документи,но още не ми е издаден документ с какви мед. показания съм за секцио;
На последната консултация само ми даде един лист ,на който пише :"подготовка за секцио цезарея".
След десетина дни съм на запис на тонове и датата на самото секцио съвсем наближи,така,че се замислих..

Ако секциото е по медицински причини - тесен таз, проблеми с очите и т.н. ще се направи секцио по спешност. Ако е по твое желание, зависи колко бързо ще реагира екипа, имам познати, които все пак са родили естествено въпреки, че са искали секцио. Peace

# 96
Ако първото раждане е нормално , ти не си настоявала за секцио, значи си има причина, достататъчно основателна за да се предприеме тази стъпка. Ако започне спонтанна родова дейност преди датат ще те резнат по спешност. Стиснати палци и леко раждане от мен.

# 97
Благодаря ви  bouquet
Първото ми раждане е естествено,но имам усложнения,плацента превиа,а и бебето ми все още седалищно-в смисъл не е по мое желание,затова се чудех как се процедира Hug

# 98
Аз съм в същото чудене за процедурата при секцио,защото и мойто бебе е седалищно.Записвам се да следя вашите отговори. Peace

# 99
  • Пловдив
Имам приятелка, която започна да ражда 3 дни преди определената и за секцио дата. Просто отиде в болницата и се свика секцио по спешност.

# 100
  • Обетованата земя
Здравейте, момичета! Simple Smile Искам да попитам какво ви е мнението за секса по време на бременност.  И още нещо-някой може ли да ми препоръча гинеколог в Стара Загора, който да ми следи бременността. Отскоро се преместих и вече ходих при д-р Николай Христов в Ниа Мед, беше много внимателен, ако някой има поглед върху нещата, моля да ми даде съвет.

# 101
Здравейте, момичета! Simple Smile Искам да попитам какво ви е мнението за секса по време на бременност. 

Положително.  Mr. Green

Ако имаш нормално протичаща бременност, няма причини да не правиш секс. Просто имай едно наум, че някои пози не са удачни.

# 102
  • Обетованата земя
Извинявам се за многото въпроси, но пропуснах да питам в коя г.с. е нормално да се види на коремен ехограф туптенето на сърчицето на бебето? Аз по-скоро съм в 7 г.с., а не в 8ма както ми я изчисляват, заради късната овулация, която съм имала и следващата седмица мисля да отида, за да ми кажат вече дали не се вижда.  Praynig

# 103
Обикновено между 5-та и 9-та седмица за първи път се вижда сърдечна дейност, зависи от различни фактори - килограми на жената, къде е имплантиран ембриона, какъв е ехографа, колко е опитен ехографиста и др.
При мен с вагинален видяхме сърдечна дейност в 6-тата седмица, а с коремен я чухме в 8-мата.

Ето тук още малко инфо. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411817.msg11989486#msg11989486

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 17:03 от Кюбит

# 104
  • Обетованата земя
Кюбит, благодаря ти много за отговорите  Simple Smile Ще ида другата седмица на ехограф, предпочитам на коремен и силно се надявам да се види вече туптенето   Praynig !

Общи условия

Активация на акаунт