Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 973
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
И още нещо, според вас мога ли да пропусна феталната морфология в 11-13 седмица и направо да си направя такава към 19та седмица, така ме посъветва докторът.
Xelita, Честито! Да ти е живо и здраво бебенцето   bouquet !!!

Здравей, без да съм специалист, само от личен опит ще ти кажа това, което знам. При ранната фетална морфология, един от важните показатели е размерът на нухалната транслуценция. Спрямо големината й се оценява рискът от аномалии на плода. В по-късен период, след 14 г.с., размерът на НТ не може да покаже тази възможнсот. Естествено, това не е единствен показател за проблем, гледат се и други неща, но според мен е важно изследване. В много от сайтовете на медицинските центрове, които предлагат тези изследвания има подробна информация точно за ранната ФМ. При мен само размерът на НТ, измерен при ранната ФМ, ме отведе до два БХС, Втора ФМ, Амниоцентеза и Пренатална ехакардиография...........при двама специалиста, всичко естествено по мой избор и за мое успокоение, и сега се надявам всичко да е наред........Поздрави на всички и успешно бременеене Simple Smile

# 406
  • Mediterraneo
и аз да питам нещо - задължително ли е да с епият витамини за бременни и от кога, защото гледам нито гинеколожката, нито гинеколога ми предписват нещо подобно.... newsm78

по време на тази бременност не съм пила и не смятам да пия никакви витамини. С каката пих Матерна, но от нея ми се гадеше и така и не довърших курса.

# 407
  • Пловдив
Tuly - според мен особено за зимните месеци е добре да си набавяш допълнително витамини, аз сменях матерна и супле маман.

# 408
  • София
Аз също не съм пила нищо друго освен Фолиева киселина  през първите 4-5 месеца.
По същия начин и при мен, не ми казаха нищо конкретно да пия.Ама да чукна на дърво сме си О.К. с бебока.

# 409
абе,зачудих се, защото с първата бременост пих, лекаря ми  изписа...с втората нищо не пих / и всичко си  е о.к./....та се чудех сега

# 410
аз до 3 пиех фолиевата киселина. После към 5 питах доктора за витамини и той ми изписа Матерната. Да ама за нея ми казаха, че се качват допълнителни килограми и минах на едни витамини във формата на сокчета на Хип и сега продължавам с тях

# 411
  • София
Ако се храниш с достатъчно плодове и зеленчуци няма никаква нужда от допълнителни изкуствени витамини.

# 412
Това е така. Аз си пия витамините и пак си ям поне по един плод на ден- задължително

# 413
Не е толкова важно дали е 4D или 5D, по-важно е този коѝто работи с него да знае какво прави. Добрия лекар и на 3D се справя. А това, че е следващо поколение ехограф ще е повод за по-висока цена според мен.    Simple Smile

Относно феталната морфология, доколкото съм запозната се извършва в определени седмици и лекаря би трябвало да знае това по добре. Доколкото си спомням 11-13 , 21-23  и някъде към 26-28 мисля беше.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 17:28 от AnMary

# 414
Не е толкова важно дали е 4D или 5D, по-важно е този коѝто работи с него да знае какво прави. Добрия лекар и на 3D се справя. А това, че е следващо поколение ехограф ще е повод за по-висока цена според мен.    Simple Smile

подкрепям Peace
 моят гинеколог има 3Д и 4Д и на прегледа ми обясняваше, че това просто са подобрения на техниката и нищо повече...всичко, което трябва да се види и е важно, ще се види и на обикновения ехограф, стига да знаеш какво гледаш...И самият той също изказа мнение,че в големите градове "замазват" очите с тези ехографи и прибират повече пари за прегледите.... в смисъл, че за някои неща си трябват изследвания и не ехографа ти показва това,което изследванията ще покажат

# 415
  • Mediterraneo
Не е толкова важно дали е 4D или 5D, по-важно е този коѝто работи с него да знае какво прави. Добрия лекар и на 3D се справя. А това, че е следващо поколение ехограф ще е повод за по-висока цена според мен.    Simple Smile

Не, добрите лекари виждат това, което им трябва, на обикновен двуизмерен ехограф. Не случайно ФМ се прави на такъв.

# 416
Вчера научих новина: в болница Вита са закупили 5D ехограф, който в момента се настройва и тества. Известно време д-р Марков ще го изучава, след което ако му допадне ще си вземе и той за неговата болница. В най-скоро време бременните ще мога да си гледат бебетата и на това Чудо на техниката от Дженерал Илектрик. Честито!

Раче, Осмокраче  bouquet........Точно си мислех тук да питам мамите дали знаят Що е то 5Д Ултразвук......И ти ме изпревари с дадената информация......

Но....това не отменя въпроса ми - някой може ли да обясни просто що е то 5Д? Че мен ме гризе любопитството

Още един начин да ви взимат парите е това. Никаква разлика няма да разберете между 3, 4 и 5Д. Ама си е друго да се каже "На 5Д ме гледаха..."  ooooh!
Хората го ползват по предназначение в нормалните страни, а не за правене на пари.

Цитат
A robotic 5D ultrasound system and method, for use in a computer integrated surgical system (100), wherein 3D ultrasonic image data is integrated over time with strain (i.E., elasticity) image data. By integrating the ultrasound image data and the strain image data, the present invention is capable of accurately identifying a target tissue in surrounding tissue; segmenting, monitoring and tracking the target tissue during the surgical procedure; and facilitating proper planning and execution of the surgical procedure, even where the surgical environment is noisy and the target tissue is isoechoic.

• Utilizes new algorithms for ultrasound strain imaging to help identify the targeted lesion and surrounding critical structures and plan optimized therapy patterns.
• Utilizes elastography imaging to enhance segmentation and real-time volume rendering of ultrasound data to accommodate for possible motion artifact and organ deformation.
• Ensures that the planned therapeutic intervention has in fact been performed before the patient leaves the operating room (OR).
• A consistent tool for generating five-dimensional (5D) ultrasound (US) data to help monitor the delivered therapy, i.e. biopsy procedures based on isoechoic lesions appearance, or ablation procedure to a liver tumor.

Тарталета, именно!  Peace

# 417
Кюбит, не владея английски и нищо не мога да разбера Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed.....

Не, на мен ми е ясно,че това е още един начин да се вземат парите на бременните, но просто ей така.....да питам...да не си ходя неука....Благодаря!

# 418
аз не бих се гледала на подобно нещо  Peace стига ми веднъж на ФМ че ми показаха на 3D (или 4D не знам каква е точно разликата) бебчо и честно казано предпочитам да си го гледам на нормалния 2D ехограф, не ми хареса, въпреки че е вълнуващо за първи път, но даже не си ги пускам тези клипчета вкъщи, а само от 2D-то  Blush  Peace

# 419
  • Обетованата земя
rika, на мен и това ми е интересно, записвате ли си прегледите, на какъв ехограф, в коя седмица, колко диска си записвате и колко струва.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт