Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 981
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
ма,мчета извинявам се че пиша в тази тема но незнаех каде другаде да пиша.на някоя мама дали се е случвало-значи както си лежах и се обърнах да седна изведнъж ме прониза болка около под сърцето по точно ама много остра болка,неможех да си поема въздух,легнах уж за да ми стане по добре а то още по зле стана задушавах се чак и от болка салзи ми бликнаха,за миг си мислех че става наи лошото.надигнах се малко и беше малко по добре,но вече 1 час като дишам ме боли и немога да дишам свободно от болка.обадои се на док и ми каза че може би е цирвикална невралгия което за мен разбира се е непонятно какво е,но ми каза да пиина един парацетамол,да затопля мястото и да и се обадя.а все още не ми минава,сложила съм си една електрическа възглавница,но много ми е притеснено.усещам го бебо от време навреме но много ме е страх да не му се случи нещо.

съжалявам ако съм ви досадила и ако неможете да ми отговорите,поне дали има тема към която да ме насочите.блкагодаря предварително

Така описано това си е междуребрена невралгия.И аз понякога съм така,даже доста често.Не е опасно,но е много неприятно,докато болката отмине.Внимавай с ел.възглавницата-изобщо не трябва да се претопляш.За болката каквото и да вземеш тя ще мине от самосебе си,а не от лекарствата.

# 391
Аз също не бих пила, но се наложи. Сигурна съм, че има и други алтернативни методи за лечение при настинка, но в моя случай ми беше препоръчан именно този.

А това, че много лекари отговарят механично без да се замислят ми прозвуча малко грубичко. Според мен никой уважаващ себе си лекар не би препоръчал някое лекарство на бременна жена, ако не е сигурен относно приложението му.

Не е грубо, а е истинско и жалко.  Tired Както и да е.  Stop

# 392
  • Пловдив
Момичета аз само да ви кажа, че вече родих, но ще следя темата и аз ще се опитвам да помагам с моя макар и скромен опит.   bouquet

# 393
Момичета аз само да ви кажа, че вече родих, но ще следя темата и аз ще се опитвам да помагам с моя макар и скромен опит.   bouquet

Кселита,честита ти рожба,миличка.Да ти е живо и здраво чедото и много да те радва.

# 394
много ти благодаря миличка Hug,иначе все още ме боли но док каза че нямало смисъл да влизам в болницата само да се стресирам,наистина е много неприятно,но взе по малко да отшумява.и благодаря че казая за възглавницата че аз досега си я държах и като прочетох моментално  я изкл и махнах.

още веднъж благодарности  bouquet

и честито бебче на кселита-много здраве и да те радва  bouquet

# 395
  • Обетованата земя
Здравейте мами! Искам да ви попитам, дали някой може да ми даде логично обяснение. Днес ходих на ехограф, за да видя дали всичко е наред, докторът каза че е така - сърчицето се виждаше, даже бебо леко мърдаше, беше много сладичко Simple Smile. Но като се прибрах и с таткото забелязахме че на старата снимка от ехографа бебето се вижда отгоре, а сега се вижда точно в противоположна посока-най-отдолу, все едно е паднало. Звъннах по телефона, но докторът не ми вдигна, и реших да не питам, но ме гложди отвътре защо е така. Дали е снимано под друг ъгъл, или заради растежа на матката. А предната снимка беше при друг доктор. И още нещо, според вас мога ли да пропусна феталната морфология в 11-13 седмица и направо да си направя такава към 19та седмица, така ме посъветва докторът.
Xelita, Честито! Да ти е живо и здраво бебенцето   bouquet !!!

# 396
  • Пловдив
Момичета благодаря ви.  Hug

Диди24
- аз не я пропуснах, защото правех и ранното БХС, за което това изследване е важно, а точно на него се виждат 2та белега на Даун. Аз те съветвам ако можеш да си го позволиш да отидеш за твое спокойствие.

# 397
Диди, може да я пропуснеш, решението е твое. Положението на бебето на ранни ехографски снимки е относително. Зависи от каква позиция е пуснат ултразвука и как е мръднал и т.н... Не сравнявай 2 снимки, особено направени от различни лекари на различни ехографи.  Peace

Сега видях новината.  Blush Кселита, честито!   bouquet Да е здраво и усмихнато бебчето! Гушкай го много!  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 23:35 от Кюбит

# 398
честит бебок на xelita  Hug  Hug

Диди, не се втилясвай толкова, нали бебчето е живо и здраво, ако е имало нещо притеснително докторът е щял да ти каже. моят съвет е да не си търсиш поводи за притеснение сама, защото с времето става още по-лошо и ще си прекалено тревожна (минах по този път). така че щом доки казва, че всичко е наред, значи е така, не го мисли  Wink
аз лично пропуснах феталната в 11-13г.с. не знам как така се случи, ама докато се ориентирам къде да се запиша на ЖК в София и покрай някои други вълнения, това съвсем ми остана на заден план. но xelita е права де, по принцип първата фетална е за установяване дали има белези за синдром на Даун. аз си знаех, че няма да има и затова си направих втората в 20г.с. ти ако се тревожиш - иди  Hug  Hug

А това, че много лекари отговарят механично без да се замислят ми прозвуча малко грубичко. Според мен никой уважаващ себе си лекар не би препоръчал някое лекарство на бременна жена, ако не е сигурен относно приложението му.

мила, не бъди наивна, особено що се отнася до лекари.  Naughty за съжаление Кюбит е права - много лекари понякога говорят наизуст (и на мен ми е трудно да го проумея, но е така). затова аз винаги, ама винаги си имам едно наум, искам второ / трето мнение и накрая пак сама преценявам (според случая разбира се) дали все пак да се доверя или по-добре да не рискувам. така беше и с Дегана - убеждаваха ме че нямало проблеми, толкоз бременни го били пиели, но на листовката ясно си пишеше че не трябва да се ползва от бременни, освен ако лекаря не прецени риска (който очевидно не е толкова малък, щом така натъртваха). еми повръщах си пък.  Crossing Arms
аз лично също не бих пила Фервекс, особено при наличието на толкова действащи хомеопатични и "народни" лекове, които въздействат по-добре и ефективно от това прахче  Peace оздравявай бързо!  Hug

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 23:36 от AnMary

# 399
  • София
АБсолютно съм съгласна с последните мнения, аз Фервекс не бих пила и като небременна  Crazy Имах позната медицинска сестра, която ми каза, че Фервекса е такава отрова, че изобщо да не ми минава през ума да го пия, а последния доктор, който попитах изрично за Фервекс ми каза да го пия с повишено внимание и задължително с Антистенокардин  Shocked АЗ лично, като бях болна и бременна в 5-я месец не пих Фервекс, не бих пила и в момента, а съм много болна.  Crossing Arms
narcis толкова ли е зле положението, за да неможеш да го замениш?
eniq и аз имах такъв проблем, неможех да спя по гръб изобщо, защото много ме болеше, а и така ме пронизваше, че неможех да дишам. Нищо конкретно не съм правила, просто като родиш ще мине  Heart Eyes

# 400
Момичета аз само да ви кажа, че вече родих, но ще следя темата и аз ще се опитвам да помагам с моя макар и скромен опит.   bouquet

честито да ви  е живо и здраво бебето   ylinfant

Кюбит да ще отида на лекар ама още не мога да си избера при кого да отида,ама сега за да съм спокойна ще намеря някой лекар и ще платя прегледа ако трябва,а вече ми минаха болките  Hug

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 10:09 от AnGeLcHeTyYy

# 401
честито бебече на Кселита, много хубаво име...да е жив и здрав бебока и д ав ирасте умен и палав Laughing

и аз да питам нещо - задължително ли е да с епият витамини за бременни и от кога, защото гледам нито гинеколожката, нито гинеколога ми предписват нещо подобно.... newsm78

# 402
Аз също не съм пила. Не се  ми и предписвали, пък и аз не си падам по синтетиката. Хапвах повече сурови зеленчуци, много плодове и пих до края само фолиевата киселина. А в началото и вит Е.
Кселитке, да  ти жив и здрав малкия бонбон. Hug

# 403
  • София
tuly не съм пила нито сега нито при предната бременност и то по съвет на следящите ме лекари. Единят дори ми обясни, че витамини се изписват само на социално слаби майки, които не могат да си позволят разнообразно хранене. Предозирането става лесно и затова той съветва да се придържаме към пресните салати и плодове повече отколкото към химиите. Сега сутрин съпругът ми прави фреш от моркови + цитруси (към литър), а вечер заради грипа набляга на цитрусите. Пресните зеленчуци са задължителни всеки ден в нас.
Диди24, ако ФМ беше задължителна щяха да я направят безплатна. Знаеш ли колко много момичета нямат достъп до такова изследване - в малките населени места не са и чували дори. Въпреки 35 си години този път пропуснах да си направя БХС + 1ФМ +3ФМ. Лично за мен това са ненужни изследвания, които водят само до стрес. Ако пропуснеш 1ФМ, на втората ти правят всички изследвания и се вижда дали детето има генетични проблеми и все още може да се направи аборт (при желание).

Вчера научих новина: в болница Вита са закупили 5D ехограф, който в момента се настройва и тества. Известно време д-р Марков ще го изучава, след което ако му допадне ще си вземе и той за неговата болница. В най-скоро време бременните ще мога да си гледат бебетата и на това Чудо на техниката от Дженерал Илектрик. Честито!

# 404
Вчера научих новина: в болница Вита са закупили 5D ехограф, който в момента се настройва и тества. Известно време д-р Марков ще го изучава, след което ако му допадне ще си вземе и той за неговата болница. В най-скоро време бременните ще мога да си гледат бебетата и на това Чудо на техниката от Дженерал Илектрик. Честито!

Раче, Осмокраче  bouquet........Точно си мислех тук да питам мамите дали знаят Що е то 5Д Ултразвук......И ти ме изпревари с дадената информация......

Но....това не отменя въпроса ми - някой може ли да обясни просто що е то 5Д? Че мен ме гризе любопитството

Общи условия

Активация на акаунт