Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Безопасно ли е да се консумират много люти храни по време на бременност?
Какви са симптомите на бременност и кога е подходящо време за посещение при лекар при закъснение на менструацията и положителен тест?
Какво е важно при посещение при лекар по време на бременност и какви изследвания се извършват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Безопасно ли е да се консумират много люти храни по време на бременност?
-
Какви са симптомите на бременност и кога е подходящо време за посещение при лекар при закъснение на менструацията и положителен тест?
-
Какво е важно при посещение при лекар по време на бременност и какви изследвания се извършват?
-
Какви са препоръчителните лечения за настинка и гърлобол по време на бременност?
-
Кога обикновено се усещат движенията на бебето по време на бременност?
Както и да е.
,иначе все още ме боли но док каза че нямало смисъл да влизам в болницата само да се стресирам,наистина е много неприятно,но взе по малко да отшумява.и благодаря че казая за възглавницата че аз досега си я държах и като прочетох моментално я изкл и махнах.
. Но като се прибрах и с таткото забелязахме че на старата снимка от ехографа бебето се вижда отгоре, а сега се вижда точно в противоположна посока-най-отдолу, все едно е паднало. Звъннах по телефона, но докторът не ми вдигна, и реших да не питам, но ме гложди отвътре защо е така. Дали е снимано под друг ъгъл, или заради растежа на матката. А предната снимка беше при друг доктор. И още нещо, според вас мога ли да пропусна феталната морфология в 11-13 седмица и направо да си направя такава към 19та седмица, така ме посъветва докторът. 
Кселита, честито!

за съжаление Кюбит е права - много лекари понякога говорят наизуст (и на мен ми е трудно да го проумея, но е така). затова аз винаги, ама винаги си имам едно наум, искам второ / трето мнение и накрая пак сама преценявам (според случая разбира се) дали все пак да се доверя или по-добре да не рискувам. така беше и с Дегана - убеждаваха ме че нямало проблеми, толкоз бременни го били пиели, но на листовката ясно си пишеше че не трябва да се ползва от бременни, освен ако лекаря не прецени риска (който очевидно не е толкова малък, щом така натъртваха). еми повръщах си пък. 
Имах позната медицинска сестра, която ми каза, че Фервекса е такава отрова, че изобщо да не ми минава през ума да го пия, а последния доктор, който попитах изрично за Фервекс ми каза да го пия с повишено внимание и задължително с Антистенокардин