Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 922
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 360
  • София
аз съм с Деймън Смарт от 3 месеца, също съм носила шини в 4-5 клас без резултат...сега има коренна разлика, въпреки, че на мен ми предстои и операция, но това е друга тема...
мойте са 4500:
- горни брекети
- долни брекети
- всички изследвания, макети и снимки, които се правят в клиниката
- началния анализ
- един подвижен апарат, който да държи челюстите ми раздалечени за известно време (още не съм го виждала)
Много съм доволна и от обслужването и отношението, за да не рекламирам, ако някой иска повече инфо да пише ЛС  Simple Smile

# 361
- един подвижен апарат, който да държи челюстите ми раздалечени за известно време (още не съм го виждала)
Аз бях с такъв апарат за разделяне на двете челюсти. На мен в началото ми беше многооо трудно да свикна с него.

# 362
  • София
Аз бях с такъв апарат за разделяне на двете челюсти. На мен в началото ми беше многооо трудно да свикна с него.

мисля, че другия месец ще се запозная с него Simple Smile дано не ми пречи да говоря добре, че на работа ще е зорно  Sad

# 363

мисля, че другия месец ще се запозная с него Simple Smile дано не ми пречи да говоря добре, че на работа ще е зорно  Sad
Не искам да те плаша, но на мен ми пречеше. Не можех да говоря. Отчаях се като го сложих. Твоят апарат може да не е като моя и  да не ти създава проблеми.

# 364
  • София

Не искам да те плаша, но на мен ми пречеше. Не можех да говоря. Отчаях се като го сложих. Твоят апарат може да не е като моя и  да не ти създава проблеми.

както обичам да казвам - ще поживея и ще видя  Naughty

# 365
Моите са горни и долни и ще ми излязат около 1200-1300лв.

# 366
Може би малко отклонявам темата, но след консултация с ортодонт и на мен ми препоръчаха брекети. Аз обаче бях по-склонна да сложа от обикновенните апаратчета, главно заради цената. Брекетите ще ми излязат 1500 лв, а обикновенното апаратче 200 лв. Но ортодонтката така и не ми обясни ясно мога ли или не мога да сложа апаратче, каза че трябвало много да се носи, на тази възраст/на 27 съм/ не била сигурна дали ще се наредят, че след това трябвало да се носи поддържащо апаратче и пак можело да се върнат. Въпроса ми е дали някой от вас си е изправил зъбите с такова апаратче и има ли ефект или наистина зъбите се връщат обратно. Аз съм носила такова като малка, но пак се върнаха. Но сега, след като няма какво повече да се променя по зъбите и захапката се надявам да се получи. Не ме притеснява дългия период на носене, а дали ще има резултат.

# 367
  • в матрицата
аз съм с Деймън Смарт от 3 месеца,
Извинявай за въпроса, но има ли разлика между деймън и смарт деймън, ако да , каква е тя? Тази цена за полуеститични деймън ли е?

# 368
Може би малко отклонявам темата, но след консултация с ортодонт и на мен ми препоръчаха брекети. Аз обаче бях по-склонна да сложа от обикновенните апаратчета, главно заради цената. Брекетите ще ми излязат 1500 лв, а обикновенното апаратче 200 лв. Но ортодонтката така и не ми обясни ясно мога ли или не мога да сложа апаратче, каза че трябвало много да се носи, на тази възраст/на 27 съм/ не била сигурна дали ще се наредят, че след това трябвало да се носи поддържащо апаратче и пак можело да се върнат. Въпроса ми е дали някой от вас си е изправил зъбите с такова апаратче и има ли ефект или наистина зъбите се връщат обратно. Аз съм носила такова като малка, но пак се върнаха. Но сега, след като няма какво повече да се променя по зъбите и захапката се надявам да се получи. Не ме притеснява дългия период на носене, а дали ще има резултат.
По принцип апаратчетата са до опеделена възраст (примерно 14-15 години), след това зъбите много трудно се местят с такива апарати и за това се слагат брекети. Може да са по-скъпи, но лечението с тях е доказано, че е ефективно. Апаратчето ще го носиш 5-6-7 години може би и то не се знае с какъв резултат, а брекетите 2-2,5 най-много (зависи и от проблема).  И аз исках да нося апаратче, но е абсолютно невъзможно. Аз имам и коронки, което допълнително усложнява. Недей да си рискуваш времето с апаратче е моя съвет. Peace

# 369
  • в матрицата
Апаратчето или  както ги знаем шини, са много НЕефикасни, ако проблема е по-сериозен, аз съм пример за това, носене на повече от 10 год. на шини и след 3 год ефекта изчезна, та сега ще слагам деймън брекети

# 370
Ох, явно наистина е така. Благодаря за отговорите, ако наистина е толкова дълъг периода, а няма ефект след това няма смисъл. А дали с брекетите е сигурно? Четох тук по-нагоре и отрицателен отзив, но може би е много рядко срещано.

# 371
  • София
аз съм с Деймън Смарт от 3 месеца,
Извинявай за въпроса, но има ли разлика между деймън и смарт деймън, ако да , каква е тя? Тази цена за полуеститични деймън ли е?

Незнам каква е разликата, но със сигурност има щом са различни (Смарт са самолигиращи), не съм се интересувала, само попитах какви са мойте.
Не са полуестетични, а нормалните.

# 372
Що се отнася до апаратчетата, те са далеч по не фективни ако проблема е малко по сериозен от просто 1 изкривен леко зъб. А и да наистина са до определена възраст мисля до към 15г. Аз в момента съм с 3М брекети, но про мен проблема е малко по сериозен. На 1 челюст ми излезна 1700лв ( естетичи брекети).

# 373
  • Sofia
А пък аз вече два месеца не съм ходила при ОД, защото имаше отпуски, чудесии...Вчера както сладко си похапвах печени филийки, се извади долната ми метална дъга. Наместих я и сега съм рано в понеделник на преглед, дано да няма някакво фатално разместване. Иначе при мен има отчетлива разлика, но я виждам, само като си гледам стари снимки. Иначе ако не сравнявах, щях да си мисля като Ах нето, че нямам никаква разлика. Честито на получилите красиви зъби, очаквам и при мен такива резултати...

# 374
  • София
и аз не бях ходила отдавна и сега като отидох като ме завърза с 4 ластика да се омотавам ужас Simple Smile едни диагонално и едни вертикално.
Обаче като говорите за шините не съм много съгласна.Носила съм шина като малка и ефекта беше огромен,само че не можах да изтърпя апаратчето и го носих само година.Благодарение на тва носене ззъбите ми придобиха вид,иначе беше ужасно.Проблема беше изфръкнала горна челюст напред,долната назад,дълбока захапка,а разместените и недоизраслите зъби бяха най малкия проблем.Така че си мисля че и при по сериозни проблеми работи шината,но май не всички ортодонти си вършат качествено работата.Не знам как е възможно 10 години да се носи шина и да няма никакъв резултат,тва просто говори за некадърност,а не за неефективност на метода с шините.Бяха ми казали че до 16-17 годишна възраст се носят шините,после по трудно се местятъ челюсти и зъби,ама ето че има начин,стига човек да е постоянен.Носила съм шина в втори клас,която захвърлих,после носих една на 17 като бях и сега брекети.От всичките методи имам подобрения и то големи.Така че не е виновна шината че я носите 10 години и нищо не се оправя.Около мене доста хора носиха шини и си оправиха и захапки и зъби и всякакви чудеса съм виждала.Ходейки на прегледи виждах фрапиращи деформации,които се оправяха постепенно с шините и просто си личеше.Просто аз си мисля че шината не е удобна,въпреки че сега с брекетите ми се налага да нося пак шина за да стават по бързо нещата.Та и сега виждам ефект от нея и повярвайте няма да я нося 10 години.Бих си убила ортодонта ако ме мъчи така и накрая нищо да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт