Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 925
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 375
  • София
шините може да са ефикасни само до като челюстите растат, след това много трудно и неефективно - казвам го, защото опитах с тях преди да сложа брекетите и само луди болки и жестоко клатене на зъбите получих, но аз съм все още с дълбока захапка и предстояща операция за коригирането й...въпреки, че съм носила и в 2 до 4 клас....ефекта освен това беше само за 4-5 години...

# 376
  • София
моя ефект остана постоянен,само че както казах не ги носих докрай и не успях да постигна пълния успех.Затова сложих брекети сега.А клатенето на зъбите е благодарение на това че някой не е преценил добре каква тежест и натиск ще ти издържат зъбите.С брекетите е същото,ако не е преценен натиска и тежестта веднага се отразява.

# 377
 ShockedРазклатили са ти се зъбите?Това ще се оправи ли с времето?

# 378
  • Sofia
Здравейте, вече си записах час при ОД по-другата седмица и се подготвих с панорамна снимка. Но изпаднах в тих ужас, като я видях, 3 от мъдреците ми са разположени под 45 градуса спрямо останалите зъби, сигурно ще трябва да ги извадят, от което винаги ме е било страх...

# 379
  • София
ShockedРазклатили са ти се зъбите?Това ще се оправи ли с времето?

ако питаш мен: вече не се клатят така зверски все едно ще паднат всеки момент  ooooh! те и с брекетите се клатят, но много по-малко...то е нормално в някакви граници, защото от местенето им насам натам трябва да се образува ново място за тях и около тях обвивката да се възстанови (не си спомням как се казваше самата тя). Много хора искат всичко да стане веднага и бързо, но както казва моя ОД: не искам после да ти събираме зъбите от пода...много бързото преместване не позволява да се възстанови венеца и обвивката на зъба и клатенето не спира  Wink

# 380
Това не го знаех.А как разбираш,че се клатят?Като се храниш,или като ги натиснеш?

# 381
  • в матрицата
Това не го знаех.А как разбираш,че се клатят?Като се храниш,или като ги натиснеш?
Чустваш клатенето, няма как да сбъркаш, и като се храниш, и като ги пипаш.
Искам да помоля за мение и на други с деймън брекети, ако имат желания разбира се Simple Smile

# 382
  • София
Здравейте, вече си записах час при ОД по-другата седмица и се подготвих с панорамна снимка. Но изпаднах в тих ужас, като я видях, 3 от мъдреците ми са разположени под 45 градуса спрямо останалите зъби, сигурно ще трябва да ги извадят, от което винаги ме е било страх...
няма страшно,намери си добър хирург да ти ги извади с една хубава упойка и ще ти мине бързо.И да споделя моя опит с ваденето на неизрастнали мъдреци,да знаете че това си е операция,не е като ваденето на обикновен зъб.При много от хората дори се маха и част от костта както при мене и се слага костно в-во.Много от хирурзите които взимат евтино не слагат такова вещество и зашиват дупката,да ама после големи проблеми стават.Мъжа ми е така и сега след години там му е чувствително и болезнено понякога,възпалява се от топло и студено.Та и за тия неща се оглеждайте добре,ходете на няколко мнения.Аз имах два мъдреца и обиколих всички клиники и стоматологии в София и след  две години търсене на най добрия се престраших.

# 383
Да попитам,ако знаете-ако имаш умъртвени зъби,това пречи ли на поставяне на брекети?И за това разклащане -при всички ли го има?Пие ли се нещо?

# 384
  • София
Да попитам,ако знаете-ако имаш умъртвени зъби,това пречи ли на поставяне на брекети?И за това разклащане -при всички ли го има?Пие ли се нещо?

аз имам два умъртвени, казаха ми че не би трябвало да създават проблеми, но ако създават, ще се вадят - при мен са двата долни предни и са малки....
разклащане има, все пак се местят зъбите - при едни повече, при други по-малко Simple Smile
незнам да се пие нещо...като имаш брекети се ползват много неща, особено за почистване, води и тнт, но за това не знам да се пие нещо. Дано помогнах Simple Smile

# 385
  • Paris
Моля, ако някой е ползвал услугите на д-р Балева-ортодонт в Бургас, да сподели Praynig

# 386
При мен не усещам да има разклащане.

# 387
  • Близо до морето :)))
Здравейте всички  Simple Smile От известно време се ровя из нета за всичко свързано с брекетите. Обмислям дали да си сложа. Засега съм ходила при една ОД във Варна/имам снимки и отливка/, но нещо не ми допадна. Т.к. искам да чуя и други мнения въпроса ми е трябва ли пак да ми правят отливка или ще приемат тази, която имам.

Ако някой има мнение за Д-р Янева от Варна ще се радвам да го сподели.

# 388
desideskata,благодаря.Ти при кой ги слага?

# 389
  • София
desideskata,благодаря.Ти при кой ги слага?

при проф. Мутафчиев

Общи условия

Активация на акаунт