Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 905
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 600
Мерси, Деси  Simple Smile Това с талията ме разби  Laughing  Но то може и обратен ефект да има, като се има предвид, че тортите май ще ги ядем по-лесно от салатите Simple Smile

# 601
  • София
Мерси, Деси  Simple Smile Това с талията ме разби  Laughing  Но то може и обратен ефект да има, като се има предвид, че тортите май ще ги ядем по-лесно от салатите Simple Smile

Joy Joy Joy Joy
на мен пасатора ми стана любимата придобивка  Joy аз до преди няколко месеца дори не ядях сладки неща, ама с нищо не можеше да ме изкушиш....а сега, само си правя разни меки домашни бонбони бисквитени, или меденки, тортички с много сироп  Joy Joy Joy за сега не помръдвам с кг-те, но незнам до кога  Joy

# 602
  • София
Моят ОД е в Стара Загора, а живея в София ходя там през 5-6 седмици. Нося естетични брекети и ми струваха 1500 ев. не съм мислила колко ми ще излязат с пътя  Confused За ритейнерите - тези които се лепят, знам че се носят 2-3 години по преценка, за тези които се слагат вечер се носят по дълго време... Не съм мислила какви да слагам, имам още 18 някъде да нося брекети... но със сигурност си трябват за да задържат ефекта от изправянето..

# 603
А кои са за предпочитане според вас? Нашата препоръчва тези, които само нощем се слагат, от гл. т. на хигиената. Аз обаче се притеснявам да не забравя да си ги слага, трябва да я дебна да и напомням или пък да я проверявам нощем   Laughing

# 604
  • София
Да и моят ОД каза същото.. не знам има време... и мен ме е страх, че ще ги забравям и със сигурност ще има деформации.. дилемата е голяма нямам отговор за сега..

# 605
  • в матрицата
като ви чета, и все повече започвам да се притеснявам, защо на мен Димова ми каза, че завинаги ще си остана с лепенки,  пластини или квото и да е там, след брекетите, а на вас по 2, 3 год. максимум... newsm78

# 606
  • София
ох аз пък доколкото разбрах ще нося шини след като махна брекетите,което ама хич не ми харесва.Предпочитам да ми сложат по една тел отвътре,ако ще за цял живот.Поне ще съм сигурна че никога повече няма да ми се изкривят зъбите.Обаче тва със шината ме притеснява з-то имам навика като не я сложа една вечер и става после един месец та и повече.
И аз да си призная хич не съм наясно какво става след махането на брекетите,дори не знам видовете ретейнъри,та ако има по светнати да споделят какви видове са.Като се интересувах за брекетите,съвсем не съм се сетила за след това и сега като съм се замислила и хич нещо не ми харесва идеята с шините.

# 607
  • София
То тези телчета отвътре, не си мислете, че са толкова надеждни и за цял живот. Отлепват се толкова лесно, че даже и няма да усетиш. Стоят си привидно закачени, а половината тел се разлепила и зъбите толкова им и трябва, за да се разместят.

# 608
  • София
То тези телчета отвътре, не си мислете, че са толкова надеждни и за цял живот. Отлепват се толкова лесно, че даже и няма да усетиш. Стоят си привидно закачени, а половината тел се разлепила и зъбите толкова им и трябва, за да се разместят.

това според мен е въпрос на две неща - кадърно залепване от ОД-то и отговорно отношение от този, който ги носи....то има хора, на които през ден им лепят отлепените брекети или им сменят дъгите, защото са ги изкривили или счупили...

# 609
  • в матрицата
Все повече започвам да се чудя, за кво да изръсвам 5000 лв та и нагоре, като ефекта от тия брекети е, като на шините - поне при мен. Че на мен със шините ми се бяха изправили идеално зъбите, и ако си ги носех и до днес през ноща, нямаше да има  проблеми. Това в тия ретейнери за цял живот ми се вижда  като бягане от отговорност на ОД, ще ти изправя зъбите   с много съвремена система, ама ти ще си носиш простите шини след това цял живот, иначе ще ти се изкривят зъбите   Money

# 610
  • Sofia
Suzza, ти само при Димова ли ходи или и при други? Те какво ли са/биха казали?
Наистина е доста разочароващо да трябва цял живот да носиш някакви шини... и доста отговорно - всеки ден да ги мислиш.

# 611
Suzza, и аz се учудвам за тези ритейнъри. Честно казано, не съм питала при Димова за тях. Нито пък при други ОД. Но излиза, че също е решаващ фактор.
Аз междудругото имам много добър опит с шините, горните зъби ми се оправиха идеално с тях. За съжаление не сложих шини и на долните когато трябваше. Някакси си мисля, че подредени зъби се разместват само ако нещо ги бута или има нещо нередно.

# 612
  • София
Разместват се, защото това не е тяхното естествено състояние и те се стремят да се върнат към него, т.е. към първоначалното си положение. Не е толкова лесно да се пребори природата.

# 613
  • София
Разместват се, защото това не е тяхното естествено състояние и те се стремят да се върнат към него, т.е. към първоначалното си положение. Не е толкова лесно да се пребори природата.

едно от най-важните неща е зъбите да се местят бавно, колкото и всички ние да искаме да стане възможно най-бързо...причината е, че така се дава възможност зъба да застане в новото положение все едно там си е бил. Но за да стане трябва околозъбните обвивки да се образуват в новото положение и да захвнат зъба, все пак от местенето пространството, което се образува е по-голямо и трябда и да се намали с времето и тнт. При децата ритейнърите се носят много по-малко и ефекта е много по-траен (по мои лични наблюдения и четене по темите), при възрастните нещата стават по-трудно, с повече търпение, време и нерви Wink

# 614
  • в матрицата
Сега говорих с една моя приятелка, леля и е ОД и скага деймън брекети, цената която ми каза, че най-скъпоте мили 2000 евро??? Зачудех се дали, да не ида и при тази ОД за една консултация, все пак 1000 и нещо лв отгоре не са малко пари. Жената е Казва Валентина Давидова и работи в Плевен, но 1път седмично идва в София. Някой да е чувал нещо за нея?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт