Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 871
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 765
Сега като се замислям, и в Разград има една,  тя е само тя всъщност де, за 700 лв на челюст, ама...бягам далеч от нея- именно тя окепази дъщеря ми като и извади прекалено рано първите 2 зъба, вече разбирам защо....Основно правило е да не се бърза с ваденето, защото така старите зъбчета пазят място на новите. Дано твоята е по- свястна.

# 766
  • София
при мен пък всички постоянни зъби никнеха по небцето ми, защото млечните бяха много здрави и не искаха да падат сами...даже известно време си ходех с по два реда зъби  Joy докато сами паднат млечните, е имах страх от зъболекари и клещи и то не за друго, а защото от малка попадах на некадърни зъболекари....
единствено горните кучешки ми извадиха и то защото започвахме тогавашното ортодонтско лечение и така единия от тях така и не си дойде на мястото Simple Smile но скоро ще го закараме където трябва Simple Smile

# 767
Деска, ти си изключение от всяко правило бе   Heart Eyes, радвам ти се на духа и упорството  Peace

# 768
  • София
Деска, ти си изключение от всяко правило бе   Heart Eyes, радвам ти се на духа и упорството  Peace

хаха, да видим до кога ще ги имам и духа и упортството, че откакто съм с пластмасата никакви ги няма  Joy
а за изключението си има друга причина, станала през май '86  Joy Joy Joy

# 769
Това ли е причината, не съм се замисляла, аз също имам 3 операции 4-5 години след това, без никаква причина....Това да е, да не е нещо по- страшно...

# 770
  • София
Това ли е причината, не съм се замисляла, аз също имам 3 операции 4-5 години след това, без никаква причина....Това да е, да не е нещо по- страшно...

доказано е, е освен многото ракови заболявания, аварията е причина и за много костни проблеми (като при мен с недоразвитата долна челюст)
А тогава съм била ембрионче на 5-6 месеца Simple Smile

# 771
Моите операции са точно на бедрената кост, аз съм била на 8 г. тогава, през 86, дърто магаре в сравнение с теб Mr. Green
Да не спамим темата, жалко е, че се е случило, дано наистина няма вече такива катастрофи и да се разминем с това       Praynig

# 772
Това са цени за двете челюсти. Да, цените в Шумен, при най-известния ортодонт. Питах я защо е такава голяма разликата с останалите градове и тя ми каза, че ако в Шумен сложи по високи цени, просто не може да си практикува професията.
Аз честно да си кажа, нямах предварителна представа какви са цените за поставяне на брекети и като ми обяви 1800лв за бели бях на път да се откажа. Но като ми каза че има вариант за смесени  1200лв ми се видя малко по допустимо. Повече просто ми се струва нереално да плащам за брекети.

Ваньо, как се казва този ортодонт, при койтопровеждаш лечението? Какви са резултатите до момента?

Казва се Катя Керанова. Причината поради която сложих брекети е появило се разстояние между два зъба и то постепенно растеше. Нося брекети от 6 месеца. Въпросното разстояние се затвори, още не напълно, но в момента изглежда доста прилично. Предполагам че до още една година ще се съберат двата зъба един до друг. Междувременно ми се наместват и всички останали зъби, които не ми е правило впечатление че леко са били наклонени на една страна. За в момента съм доволна от резултата, но не мога да кажа дали след като ми махнат брекетите няма пак да тръгне да ми се отваря там.

# 773
  • в матрицата
А н и,  Hope Stevenson , вашите брекети не са деймън, нали?

# 774
Деси ти направо си герой с тези операции аз каквато съм стръхла незнам дали бих се подложила на такова лечение.
Ани ти направо си ударила джакпота с тези брекети,все бях чувала че има и ОД които работят по евтино ама ти ме уби при нас тези белите са 3800лв
Вече почти не ми прави впечатление че имам брекети. Само да попитам аз изобщо нищо не усещам в смисъл никакво изтръпване,болка и т.н. това нормално ли е?

# 775
  • София
да нормално е,изтръпването и болките са в началото,после нищо не се усеща,сякаш зъбите са спряли да се местят,но уви местят си се с месеци без да се усеща.

# 776
Предполагам, че не са деймън, но не сме уточнявали. Имам си един пръстен отляво и една канюла отдясно -- май са си най-обикновени Simple Smile

Мен също не ме болят зъбите, не ми изтръпват, не ме дращи нищо (брекетите са в устата ми от неделя на обяд, скоро ще станат 3 денонощия с тях). И аз се чудех дали изобщо нещо се случва... Сигурно се случва, де, защото снощи опитах да дъвча бадеми (нарязани) и бая ме заболя  Laughing

Изобщо, добре че господ е измислил бананите и сладоледа  Joy

# 777
Agresia, и аз като теб съм носила шини, нищо не стана, но ми остана спомена колко е гадно, затова никой не може да ме убеди за шини. Ще настоявам, но дъщеря ми ще има прави зъби, не като моите

Доста мнения чета против шините, но моя опит със сина ми е изключително положителен. Почнахме някъде към първи клас, доста години ги носи, основно нощем и понякога през деня, но резултатът е перфектен. Той има малка челюст и нямаше достатъчно място за зъбите, отделно от това растяха накриво в какви ли не ъгли завъртяни. А най-плашещото за мен беше когато излизаха зъби съвсем нагоре във венеца и то накриво. Въобще не можех да си представя, как ще може да си отидат на мястото. Но с времето всичко се нареди. Той вече е голям и с подредени зъби.
Според мен ако се почне на подходяща възраст и шината е направена кадърно, както в нашия случай, това е много по-добър вариант за дете от брекетите, защото едно дете няма да подържа дори средна хигиена и си представям какво ще стане след като се махнат брекетите...
Отделно от това поникването на зъбите отнема доста години, при моя син имаше и доста забавено поникване на някои от постоянните зъби, дори сме ходили на снимка да се види има ли изобщо зъби. Всичките тези години ако трябваше да е с брекети не мога да си го представя.
Ако му убиват или не се чувства добре може да не ги сложи някоя нощ. Е, трябва убеждение, но в по-ранна възраст децата все още се водят.
Друг плюс за шините е много по-ниската цена.
Това е моят опит с шините и съм твърдо за.

# 778
А н и,  Hope Stevenson , вашите брекети не са деймън, нали?

Да, не са Деймън! Моят ортодонт също работи с Деймън и нейното мнение е, че рекламата им ги прави по скъпи. Слагала Деймън само ако клиента настоява, но никой не убеждавала да си слага такива специално. Важното е накрая ефекта да е постоянен или поне по дълготраен!  Laughing

# 779
  • в матрицата
Според мен, Дейнъм се слагат в случаите, когато е необходимо разширяване на челюстта, за да се направи място за всички зъбки. Все пак, по-запознати ще кажат дали е така  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт