Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 900
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 615
Леле ама какви са тея цени на брекетите.Явно много зависи от кой град си.При нас обикновенните са 2500,Дейман 3200 а керамични 3800. Една приятелка от Сливен си слага горни за 500лв преди 1 година
Сузи искам да те питам да не би да имаш някакъв вреден навик като смучене на пръста ,езика или нещо подобно което може да измести зъбите. И при мен ще се наложи да ги нося доста дълго време дари аз бих го предпочела защото имам такъв вреден навик и ОД каза че може пак да почнат да се изкривяват.
На мен ми извадиха и другия зъб.Сега другата седмица съм на преглед и ако венците са добре ще слагаме брекетите.От махането на първия зъб мина 1 седмица а венеца почти се е  затворил което е много добре.Мисля дали да не си направя и едно избелване на зъбите.
Относно ритейнарите аз си мисля за тези които са като скоби,по лесно се почистват и се носят само вечер защото ми се струва че тези които са като ленти могат да пречинят говорни дефекти както лингвиналните брекети.

# 616
  • в матрицата
bebcheto87 ,   ти ме закопа, как ще си смуча пръста, все пак съм на години  Mr. Green. А , дори и да имах такъв навик, Димова изобщо не ме е питала, т.е. тя прецени по вида или по скоро мястото за зъбите - така си  мисля де. Нека някой, който се лекува при Ди мова да каже, дали и при него ретейнерите са за цял живот.
Днес има част пти Давидова, да видим какво ще каже и тя.

# 617
Здравейте,аз напредвам с прегледите,вече имам снимките и отливката,днес ходих да уточним подробностите.Но се прибрах много демотивирана  Tired Трябва да ми се извадят горните мъдреци.И горен 5 зъб.Това преди да сложим горни брекети.След няколко месеца(1-2) трябва да се извадят 2 долни зъба(мисля че двата 4-ти каза)Споделете при вас толкова вадене ли се наложи.Аз съм с дълбока захапка.И имам един зъб горе изваден преди доста време.

# 618
  • София
Здравейте,аз напредвам с прегледите,вече имам снимките и отливката,днес ходих да уточним подробностите.Но се прибрах много демотивирана  Tired Трябва да ми се извадят горните мъдреци.И горен 5 зъб.Това преди да сложим горни брекети.След няколко месеца(1-2) трябва да се извадят 2 долни зъба(мисля че двата 4-ти каза)Споделете при вас толкова вадене ли се наложи.Аз съм с дълбока захапка.И имам един зъб горе изваден преди доста време.

аз също съм с дълбока захапка, но няма да вадя зъби, за сметка на операция....
с мъдреците няма да ти е трудно, ако са поникнали; но ако ще ти ги м ахат оперативно се подготви за период на възстановяване от месец, че и повече...а и не вярвам някои хирург да ги извади двата на веднъж, защото няма д аможеш да дъвчеш, т.е. възстановяваш се от единия и ти махат другия (тези работи, ако е оперативно премахване)
Поздрави за решението и добре дошла като бъдещ брекетоносител  Hug

# 619
Дано Десидеската,мисля че ако е възможно искам всичко горе да ми се махне наведнъж.Мъдреците са поникнали,малко но все пак са поникнали.
Също малко ми стана криво че външно няма да има промяна в профила ми,а се надявах на това.Каза,че резултата ще е подредени горни и долни зъби,и горните зъби няма да покриват изцяло долните(както е сега).

# 620
Danito, разбирам как се чувстваш, много ми беше криво и на мен, че въпреки ваденията (на долния резец точно отпред и горен мъдрец), лицето ми после, след цялото носене на брекети 2 години и половина, пак ще си е като настъпено... Но какво да се прави, поне зъбите ще са наредени и ще спрат да създават проблеми  Simple Smile За мъдреца аз писах и в темата за вадене на мъдреци, доста беше гадно, защото беше влязъл в седмия, и първо го рязаха хоризонтално, после вертикално и т.н., но независимо че в момента съм като ужилена от гигантска пчела, все пак са минали само 2 денонощия и половина, съм напълно, стопроцентово убедена, че цялото това начинание си струва! Малко ще ми е идиотско да ходя на работа с тази черна дупка точно отпред, но ще го изтърпя няколко седмици, докато зарасне и раната от мъдреца и сложа брекетите, а после вече няма да ми е така неудобно и няма да трябва постоянно да обяснявам, че не съм претърпяла страшен инцидент в резултат на който съм изгубила зъб  Laughing Иначе Деси е права, обикновено не махат наведнъж... Моят хирург каза, че когато две рани са раздалечени в устата, както бяха резецът по средата и мъдрецът, то не било хубаво да се правят раните едновременно -- ставали придърпвания и т.н. Моят мъдрец беше поизлязъл с единия си ръб, но вбит в корените на седмия, така че операцията си беше с доста рязане. Според мен ако си растат направо, ще е просто едно дръпване и готово. Иначе мен хирургът ме беше предупредил, че може да се перфорира синусът и той наистина се проби. Зашиха го, но сега и това трябва да пазя и да внимавам да не кихна или да си издухам енергично носа и да го разкъсам...

# 621
Здравейте,аз напредвам с прегледите,вече имам снимките и отливката,днес ходих да уточним подробностите.Но се прибрах много демотивирана  Tired Трябва да ми се извадят горните мъдреци.И горен 5 зъб.Това преди да сложим горни брекети.След няколко месеца(1-2) трябва да се извадят 2 долни зъба(мисля че двата 4-ти каза)Споделете при вас толкова вадене ли се наложи.Аз съм с дълбока захапка.И имам един зъб горе изваден преди доста време.

Danito:), извинявам се ако си споменала, но само при един ортодонт ли си ходила?

# 622
Diva nova при двама съм ходила.Този всъщност е втория.А с първото мнение има доста големи разминавания.Най-малкото ми беше казала,че мъдреците ми изобщо няма да излязат,а на отливката ръбчето на единия си личи идеално  ooooh! И само суперлативи говореше...това ще е идеално,онова ще е супер.Отделно като поисках да видя снимки на нейни случаи каза че лаптопа й изгорял,а всичко било там...Разни такива и това ме накара да потърся й друго мнение.Малко съм недоверчива,но все си мисля че на сегашната мога да й се доверя.

# 623
Дани, моля те говори с имена- първата, втората. Мен вече не ме вълнува, ние сложихме, но в темата четат доста хора, на които тепърва им предстои да избират.

На мен друго ми е чудно- всички казват, че Даймънд са най- добрите, при тях не се налага вадене и т.н., а почти всички които сте с такива сте преминали и хирургични намеси и вадения, вкл. наше познато дете- операции 2 + 2 извадени зъба.

# 624
  • в матрицата
Да споделя след вчерашният ми преглед при Давидова, цена за  clear деймън, разбирайте напълно естетични - 2000 евро, за сравнение, Димова ми даде цена за същите - 3700 евро. Дали е възможно 1700 евро разлика - ами да, въпрос на ОД. Аз лично оставам при Давидова, взе ми отпечатаци, и най-вероятно тази събота ще съм с деймън  clear  Laughing

# 625
 Rolling Eyes аз до колкото знам разликата между Деймън и обикновените брекети е, че Деймън са саморегулиращи ... демек сами си се настройват как да вървят Laughing нещо такова ми обясниха. Иначе е въпрос на захапка махането на зъби, не на брекети. Обаче какви цифри съобщавате  Laughing

# 626
  • в матрицата
Dai4eto , да за съжаление са скъпи деймън, но пък с пъти по добри от обикновените брекети. А цените доста варират, според населеното място, ОД, и може би какво работиш....... Mr. Green   Аз мисля, че си заслужава, все пак едни деймъм в Италия стуват 12000 евро..... тук не е чак толкова непостижимо, а и плащаш на вноски, като кредит от банка, ама без лихви  Wink

# 627
  • София
Rolling Eyes аз до колкото знам разликата между Деймън и обикновените брекети е, че Деймън са саморегулиращи ... демек сами си се настройват как да вървят Laughing нещо такова ми обясниха. Иначе е въпрос на захапка махането на зъби, не на брекети. Обаче какви цифри съобщавате  Laughing

ваденето на зъби е въпрос на ортодонт и неговите възможности и преценки.....
на моя приятелка й предложиха да извади 4 зъба, тя отказа..сега е при Димова с Деймън и без вадене на зъби...а предните и бяха предложили старите системи от '75година
Деймън брекетите сами захващат дъгата, не е необходимо да се слагат ластици, който да я държат за самия брекет...ластиците, който се използват за регулиране на захапката не ги коментирам, не съм запозната..но има случай, в който се използват и при Деймън...и отново е въпрос на преценка Simple Smile

# 628
ластиците, който се използват за регулиране на захапката не ги коментирам, не съм запозната..но има случай, в който се използват и при Деймън...и отново е въпрос на преценка Simple Smile

Ох от тях май най- ме е страх, гледах снимки- ужасно е това, за какво се използват - при регулиране на захапката ли? Дано се размивнем без такива, останах с впечатление, че се носят и през деня

# 629
  • София
ластиците, който се използват за регулиране на захапката не ги коментирам, не съм запозната..но има случай, в който се използват и при Деймън...и отново е въпрос на преценка Simple Smile

Ох от тях май най- ме е страх, гледах снимки- ужасно е това, за какво се използват - при регулиране на захапката ли? Дано се размивнем без такива, останах с впечатление, че се носят и през деня

има такива, които се оплитат и трябва да се носят 24 часа; знам че има и други само за през нощта...късали се често, при хранене, говорене и трябва да се слагат отново. Аз лично много исках да не използвам ластици, защото си ги слагаш сам...знам ли аз как ще ги сложа, добре ли ще е, ще си вършат ли работата както трябва..и всички ти казват: "ОД не носи отговорност за забавяне на лечението и тинтири минтири поради неправилна експлоатация от страна на пациента"

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 11:52 от desideskata

Общи условия

Активация на акаунт