ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 435
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • най-шареното място
Тя сигурно не го е казала... Обаче не е ли вярно?!
Големи сладури са мъниците!

# 136
Анда с показаното и написаното тук, само от форума и форумски приятелски деца ще направиш завидна клиентела според мен Simple Smile
Обаче едва ли ще мине пак без нерви.
О, знам, все пак половината род на майка ми са все учители Simple Smile Поне ще има някакъв смисъл обаче.

# 137
Анда,и аз си копнах твоите постове в любимата ми папка за размисли!
Тук няма грам снежец!Ама е студено,де!Една хрема ме е налегнала...Първолакът се държи засега.
Продължава да запомня внимателно думите в буквара,вечер гордо ми ги "чете".Хванах го,като му отворих една книжчица #Cussing out!Геройски се мъча да запазя самообладание!

# 138
И една от мен:
, да улучи с копче малка тенджерка

Анда, успя да ми оправиш скапаното настроение с това копче Laughing
Благодаря!  bouquet

# 139
  • у дома
Възможно ли е детето да не е разбрало нещо или наистина така са анализирали приказката?
Стига бе! Вярваш ли, че учителката ще каже: "И такааа деца, положителният герой в тази приказка е Кумчо Вълчо, козата е безотговорна майка, а на козлетата така им се пада, защото са отворили вратата"?

Повярвай ми след 17г работа в училище вярвам,че всичко е възможно честно казано...аз напуснах не заради децата,много ги обичам и наистина вярвам,че ако има желание всяко едно дете може да бъде научено...но не искам да коментирам на какви случки от старна на колеги съм се натъквала ,за директори пък още повече,последните години имах чувството,че колоко е повече е некомпетентен човек(да не кажа некадърен),точно той става директор...

# 140
  • най-шареното място
Desi_max, има време да се научи, те ако са на първите съгласни, точно сега започват да се учат. И аз днес юрнах детко - да прави тест по математика като си чете всичко... Справи се, ама няма да го уча да чете всякаш. Пък и детето само за игра мисли и няма опасност да иска само неудържимо Simple Smile

# 141
  • у дома
http://bglog.net/nachobrazovanie/34476

Приятни занимания!!!

# 142
  • СОФИЯ
Привет  мами!Аз тези дни само ви чета и сте ми много полезни! Hug
Благодаря на Svetlaem за линка.Отдавна не бях преглеждала там,а има много интересни неща. Peace
Анда omm Страхотни идеи!
И моите деца са болни.Големия си кашля ,без Т и др. усложнения.Не е спирал да ходи на училище.Та днес в тетрадката им за звуков анализ в едно изречение НАПИСАНО му от госпожата думичката играят   ми спря погледа.Оцветени са гласни и съгласни съответно в червено и синьо.И буквата Я е едно квадратче и е в червено.
Моля ви, обяснете ми като е звуков защо не са две червени или ако е буквен анализ Я не е ли съгласна буква!? newsm78

Бързо да оздравяват всички деца!

# 143
  • ride my bike...
В тетрадката на моето дете квадратчето на Ю е разделено от госпожата на 2 и е в синьо и червено. Дори дъщеря ми ме пита защото така са го направили с едно квадратче - Нали било звуков, а не буквен модел.... Laughing
Ю и Я май не са нито гласни, нито съгласни  newsm78 Филолозите да кажат  Simple Smile

# 144
  • най-шареното място
Гласна е Я. Но гласна буква:
ям, яд и т.н. ... също я-бъл-ка
Анализът е звуков, но явно тук я приемат за един звук. Иначе трябва само "а"-то да е гласна.

# 145
Гласни и съгласни според мен биват звуковете, а не буквите. Я и Ю са букви, които отразяват де факто два звука.

# 146
http://nachalnoobrazovanie.blog.bg/nauka/2009/11/01/zadachkite-n … -charodeia.426931
Аз се прехласнах по това.

Моят синковец се мъчи вече да бяга по тъча. Има три грешки на работата си в клас и то балъшки... Тази вечер не ми показа какво е работил, уж се занимаваше с други неща по-важни. Като легна аз си прегледах всичко. Вчера излъгал учителката в занималнята, че си е направил всичко и играл през цялото време. Днес жената много се разстрои като и казах. Той и беше любимец и тя се чувстваше предадена... Половин час я успокоявах. През ваканцията мислех да ходя с децата при майка ми, но май по-добре да си остана в къщи и да му обърна внимание.  ooooh! Този мързел ще го съсипе.

# 147
Докато се разпиша пак сте отишли на 10страница.Мернах някакви идейки за английския от Анда, ще ги видя утре на свежа глава.Междувпрочем ти писха лс. Laughing

Ние с мъжът ми се разболяхме тежко,след което Самуил се разкашля и от четвъртък си е в къщи. Има само фарингитна кашлица, по думите на две лекарки.Тази седмица ще си остане тук, да хванем и ваканцията и да се закрепи.
По цял ден мързелува и не му се учи ВЪОБЩЕ!

# 148
Влизам за да ви кажа на каква случка бях свидетел днес.
Една жена изпраща сина си на училище и го пита: "Има ли кашлящи деца в класа ви?", при което детето каза:"Да!Аз кашлям" и жетата му каза:"Е добре тогава, хайде чао и приятен ден"...

При нас вчера отсъстваха половината деца от класа.

# 149
Ането ще гостува за първия ден от ваканцията на госпожата от предучилищната, която я покани заедно с още едно дете от бившата й група (и настоящия клас). Много мило ми стана!

Miqito, а тази госпожа в занималнята защо не е проверила какво е направил, а е приела на доверие? Ако има опит, трябва да знае, че на децата са свойствени опитите да кръшкат от домашно. Да не се разстройва, а да внимава!

Общи условия

Активация на акаунт