ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. HugВидяхте ли снега навън?Тези които са от София де.Дойде си зимата. SadХич не я харесвам.Бррррррррр. cold

Бети,много се радвам,че директора на училището ви е имал подход към вас и учителката ви и е решил проблема най-безболезнено.Дано наистина всичко приключи и детето ти се успокои и вие покрай него.АЗ след малко ще сядам да уча Mr. Green,т.е. ще учиме да не изостава Ния от уроците.Вчера с мрънкане писа по БЕЛ.Но като дойде реда на Математиката ,ела да видиш колко е бърза и точна.Грешка няма.А аз обичам БЕЛ ,математиката никога не съм я разбирала и ми беше   Sneaky Sick,но тяяяя....

# 121
Анда, благодаря за всичко!!
Аз искам да попитам, понеже в нашето училище се шири мнението, че децата не трябва да се учат да пишат преди да са се научили на български. За това сега учат само думи и изрази без да се пише. Подочувам, че в по-горните класове ще ги изюркат да вземат по три четири букви на седмица... Кое е правилното, да се учат на правописа още с вземането на думата или да се изчака с писането докато се научат да пишат на български?
Това е по принцип становището на образователното министерство. Има логика.
Аз сега започвам да занимавам Ането с писмен английски (с устен се занимаваме отдавна), но тя вече свободно чете на български и пише, макар и като Карлсон.
Иначе три-четири букви на седмица не са много.
За запознаване с буквите са супер филмчетата на "Улица Сезам", има ги на сайта на предаването.

Честит ви сняг! Аз още не съм преживяла края на лятото, пък то... Но беше много красиво преди малко по обед из центъра на София, към малките пет кьошета се бяха събрали най-красивите листа на света.

# 122
  • ride my bike...
записвам се заради Анда. Laughing
С моите 40 кила няма да имам проблеми със стола  Mr. Green

# 123
  • най-шареното място
Честит ви сняг!
При нас няма естествено, но ако има за Коледа ще е добре Wink

Супер ми звучи това с английския. Ние сме на вълна математика и покрай ваканцията ще решим доста май. Замислих се и за това Коледно състезание декември. Обаче се чудя и мая то за редови първолаци ли ще е или за такива дето смятат поне до 20 и четат?... Аз лично не си представям как се решава логическа текстова задача без да я прочетеш...

# 124
  • у дома
Да ви разкажа за положителните и отрицателните герои във "Вълкът и седемте козлета":

Вълкът не е лош, той е изял козлетата, защото е животно и е бил гладен.
Козата не е добър герой, защото е оставила децата си сами.
Козлетата не са добри герои, защото са отворили вратата на вълка.

Според дъщеря ми, това е станало ясно, след анализ на приказката в час по БЕЛ.

Истински се разсмях  Grinning ...Възможно ли е детето да не е разбрало нещо или наистина така са анализирали приказката?По кой буквар сте?
При нас пък изобщо не учат английски,ЗИП-овете са други предмети,явно няма достатъчно кавлифицирани кадри,знам ли...Мислех да го запиша в училище Европа,но прегледах учебника и установих,че те учат цветовете,броене до 20,запознанство,животни и не мога да се естя още какви теми,но все неща,които ги знам от ДГ и изобщо не пишат ,а оцветяват(Оги го мрази този момент с оцветяването) и реших да си преговаряме в къщи и да помоля от втория срок една приятелка ,която преподава английски да започне да го занимава срещу заплащане...
арт мама,за редови първолаци си е,такива,които знаят да смятта само до 7 Laughing(погледни задачите от миналата година)...
Иначе и при нас вали мноооооого сняг,нищо че не е София...

# 125
  • най-шареното място
Много благодаря!
Тъкмо проверих едно входно ниво до 20 и е ОК.
Мен четенето всъчщност ме притесни.
Обаче понеже аз съм упорита и не учих да чете, се притеснявах ако има четене как ще се справи. Пък то нямало... Явно като пуснахте линковете съм гледала 2ри клас...

# 126
  • София
сборника за бързоуспяващите ученици е много хубав!!!
благодаря на , който го препоръча   bouquet

# 127
А къде се продава?

# 128
За деца, които пропускат "s" за множествено число или за глаголите в 3л. ед. ч.
(he eat), учителят казва "Ззззззззз" и се преструва, че гони муха из стаята, като пляска с ръце. Това подсказва на децата да сложат липсващата буква.

Crocodile lake

Килимът в хола е езеро, вие сте крокодилът. За да мине, детето трябва да си направи пътечка от камъни. Всеки камък е лист, на който е написана буква от предварително зададена дума.
Можете да му връчите няколко листа с букви, които биха могли да са част от думата, биха могли и да не бъдат. То избира кои да включи. Когато е готово, нарежда "камъните" по пода и започва да крачи по тях. Ако сбърка, "крокодилът" го хваща точно на сгрешената буква.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 15:58 от Анда

# 129
  • най-шареното място
Тъкмо го погледнах в нета - 5.50 преди доставката, но не съм го пипала
Ние имаме един прехвален сборник, който харесах - Неда Петрова май... но ако мерна този ще го видя и него

# 130
  • София
За бързоуспяващия сборник : на тел 946 14 40 го поръчах  да ми го занесат в офиса на Орлов мост и от там си го прибрах с 20% отстъпка от коричната цена.Предполагам имат офиси и на други места из София, на мен този ми беше най-удобен, намира се на "Иван Асен II", номер 1, точно на Орлов мост.
Анда, чинно запомням и записвам всички съвети за английския Peace
В предучилищната г-жата ги караше да помнят новите думи като им правят рисунки, в тетрадка малък формат , всяка страница на 6 квадратчета разделена и във всяко квадратче рисунка.Не знма дали защото сама си ги рисуваше, но запомни повече думи, отколкото аз като я учех чрез готов картинен речник.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 16:19 от EliG

# 131
Аз този за бързоуспяващите го поръчах в някоя интернет книжарница, но вече не помня коя.
Нашата учителка за съжаление е болна и отсъства. Нейната заместничка е учила децата да пишат главното "М" по грешен начин - не както са изписвали малкото "м" и както е показано в учебните тетрадки! Накарах я домашното да го пише с "М"-то показано в учебниците, пък ако ще да има подпис за това. По-важно е да научи правилното изписване Peace

# 132
оф, ако продължават да ме ядосват така в работата, ще напусна и ще се занимавам с преводи и частни уроци. Не знам дали ще връзвам бюджета обаче.

# 133
  • най-шареното място
Анда с показаното и написаното тук, само от форума и форумски приятелски деца ще направиш завидна клиентела според мен Simple Smile
Обаче едва ли ще мине пак без нерви.

# 134
  • София
Възможно ли е детето да не е разбрало нещо или наистина така са анализирали приказката?
Стига бе! Вярваш ли, че учителката ще каже: "И такааа деца, положителният герой в тази приказка е Кумчо Вълчо, козата е безотговорна майка, а на козлетата така им се пада, защото са отворили вратата"?

Общи условия

Активация на акаунт