ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
арт мама благодаря ти за инфото  bouquet
Марти е нормално натоварена в училище. Не четем уроците( те са и лесни), но я карам да чете по някоя приказка.
KSI при вас голямо писане пада май. Laughing

# 436
Хайде и аз да се оплача.....днес си прибрах детето ми със смазан палец. #Cussing out CryКакво е станало незнам точно.....много объркано ми го обясни през сълзи,но доколкото разбрах са били в тоалета и едно дете от неговия клас е направило нащо за което не трябвало да се казва на госпожата, а мой син казал че ще го изкаже и докато бутат врата единия на вън другия на вътре сина ми сложил пръста на врата и другото дете я хлопнало.....вратите са нови алуминиеви,тежки..... ooooh!Слава богу май не е счупен,но е ужасно подут и син и е прещипано месото от двете страни на нокъта.Дано не му падне нокъта. PraynigКакво да му сложа на пръста незнам....направих му превръзка с риванол. newsm78Лекарката е сложила на момента лед и също го е привързала.Но няма да ви обяснявам какъв шок изживях като го видях с превързания пръст......и той естествено ревна като ме видя и сега незнам и как да постъпя с другото дете..... ThinkingГоспожата пък явно нещо много и е кипнало защото е издърпала ухото на детето Rolling Eyes......Аз знам че моето дете не е хич от послушните ,а то и другото не пада по долу.....но как да постъпя сега..... ThinkingНезнам.....вече наистина започвам да се страхувам за здравето му......каква е тази агресия,какви са тези игри,каква е тази неубозданост у сегашните деца не мога да проумея Rolling Eyes #Cussing out....никога не съм го учила на такива неща.....защо става така,започвам вече в себе си да търся вината. Sad
А що се отнася до контролните нашите почти всяка седмица имат .....и по български и по математика.Домашните са многооооо под 4стр.никога не падат на ден.....доста ги натоварват,което не мисля че е лошо....... Peace
Ох .......извинявам се за дългия пост, но ми е многоооо тъжно и много съм разтроена.... Sad

# 437
  • най-шареното място
Berina, стискам палци бързо и леко да мине!

4 страници домашни ми идват много на мен! Стигали сме до 3 страници. Че те ако са 4 или повече, като се сложи и математиката и другите неща... отиде коня...

# 438
  • Sofia
berina много е неприятно да си прибереш детето наранено. По разказа ти едва ли другото дете е имало за цел да му смаже пръстта, май се е случило в надпреварата да затискат вратата. Дано бързо се оправи пръстчето му. И все пак питай госпожата какво се е случило за да му дърпа ухото.

# 439
berina , намо бързо му мине пръстчето!

KSI при вас голямо писане пада май. Laughing
Много пишат, но не се оплаквам. Според мен е по-добре така. В училище също пишат много и правят много диктовки. Това специално класа на Лора. Имам поглед и над другите класове в училище - те не пишат чак толкова. Всичко си е до учител. Аз от нашата съм доволна Peace

# 440
Berina,с разказа си ме връщаш 2 години назад,когато Макси си премаза показалеца на една люлка в детската градина.Мъжът ми трябваше точно този ден да го вземе на обяд,отива той,детето реве,кръв капе от ръката му,медсестрата я няма  в кабинета й,просто някакъв кошмар!Много се бяхме ядосали тогава,тая за какво взима заплата,веднъж за 4 години да ми потрябва,да не мога да я намеря.И аз тогава с риванол мазах,но нокътя падна веднага.Даже май след като падна само с превръзка стоеше детето.Отиди при джипито за по-сигурно,да не се възпали нещо.Дано да не падне,че после е много чувствително мястото и трябва много пазене!Късмет!
При нас домашните са средна хубост-нито много,нито пък без хич.Чак 4-5 страници не сме имали.Сега,като са взели вече 8 букви,имат повече да преписват,малко над страничка идва.По математика най-често имат да решават 6-7 примера,които после трябва да препишат в тетрадката за домашно.
Давайте идеи за подарък за 8 годишно момче,на-добрия ни приятел след 2 седмици е рожденик,трябва нещо по-така да вземем.Само дето сме се поизчерпали откъм идеи,все пак откакто се е родил,му ходим на рожден ден Laughing!

# 441
berina, дано отмине по - бързо и физическата болка и неприятния спомен!

Днес Мария донесе първите оригами - много са сладки и сполучливи. Май нищо не й харесва чак толкова, колкото японския.
Започна да ходи и на танци, а притесненията ми за натовареността й се стопиха.. Справя се детето добре, поне засега.

Иначе, домашните са поносими Simple Smile. Диктовки още не правят, само контролни.

# 442
Момичета, ще подлагате ли децата си на състезания по БЕЛ и Математика? Питам, защото аз още не съм решила, а инфо за математиката има в отделна тема. Но нали ние сме си ПЪРВОКЛАСНИ, бихме могли да си даване инфо само за първи клас. Другата тама е за всички класове и само за математика. Ако искате, можем да поговорим и на тази тема.
Аз ще сложа, например един линк със задачи по математика от състезания за първи клас. Пробвайте се, може и да се амбицирате да участваме.http://iztok-smb.hit.bg/kms2008.pdf

Успех. Моята ги решава. Вашите сигурно също могат.

# 443
Във Варна организират ли състезание по матем.за 1клас??

# 444
Във Варна организират ли състезание по матем.за 1клас??
Сигурно организират.

Ето още един линк: http://www.sbnu.org/results.php

# 445
  • ride my bike...
Коледното по математика на 12.12.2009
http://www.slaveykov.com/categories.php?catid=6729

# 446
  • до реката
И в Русе е на12.12.2009г. smile3529

# 447
Здравейте мами,леле като чета и ми настръхва козината.Наистина има агресия в училище.И аз всеки ден казвам на Ния да се пази и като излизат навън винаги да е пред очите на госпожата и да внимава с кого и как играе.Веднъж ми се прибра с червена буза.Някакво момиче от 2ри клас минало покрай нея и я е ударило с нещо по бузата.Госпожата не знам дали е разбрала,но малката ревеше.Каза,че не познава момичето и не знае защо я е ударило. ooooh! SadЗатова й казвам вече да не излиза много в коридора в междучасията.А вчера по време на занималнята са били навън да поиграят.Госпожата не дава зад училището да се ходи,но нашата с още 2/3 деца отишли и намерили спринцовка.АЗ съм й говорила за тези неща.Знае какви хора ги използват.Но едното дете е взело спринцовката да я изхвър ли извън училището. ooooh! #CrazyУжас!Викам й на Ния-Ти не му ли каза,че това е опасно и може да се зарази  с нещо?!-А тя каза,че му е казала,но детето не я е послушало.После госпожата им се е скарала естествено,че са ходили там.И е права.И аз се скарах.Абе ,думи нямам. Хич не съм спокойна като я пращам.

# 448
berina , бързо да минава пръстчета на детето е дано всички се научат да са предпазват дами, защото е видно, че в училище няма кой да ги пази.
Домашни от 4 стр. ми се виждат огромни.Ние повече от страница на предмет не сме имали.

# 449
Берина, настръхнах докато чета, желая бързо да му мине на детето пръстчето.

Общи условия

Активация на акаунт