ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 271
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Записвам се и се връщам да ви чета. Hug

# 61
Аз също много се учудих от липсата на респект. Убедена съм, че това е породено от самите родители! На родителската, госпожата съвсем тактично каза, че й е ясно, че никой не си праща детето в училище с думите бий се, но че децата имат нужда от по-твърд контрол и обяснение за поведението. Резултата - 0!
Така или иначе, няма да търпя тези деца да тормозят всички останали и ще питам каква е следващата стъпка, която трябва да се предприеме.

# 62
Такааааааааа,от петък вечерта и ние сме в отбора на болните. SadНия е с температура,вдига до към 38/38,5.Водих я вчера на дежурен,обаче тя една младичка и нищо не ни изписа. преслуша я и каза-ами панадол,парацетамол,витамини и почивка. ShockedЕ,хубаво,ама детето вдига температура. Според мен и по-сериозно,но утре  сутринта сме при нашата и ще видя тя какво ще каже.Абе,силно се надявах,че малката ще устиска и няма да се разболее.ами..... Rolling Eyes

# 63
ivafara, аз при всяко вдигане на температура до отиването при личната давам бисептол- не го препоръчвам на други, а и в аптеката няма да ти го дадат без рецепта. Може да си вземете Цитросепт. Разреждаш в сокче или компот. Прочети упътването. Това помага много на моите деца.

# 64
Аз баш панадол давам за температура от този порядък.

# 65
  • най-шареното място
Ivafara, бързо оздравяване на детето! Лекарката е вярвала в детето, не се притеснявай, а му поговори как всеки час се подобрява.

Не се препоръчва смъкване на температура под 38,5 - 39 градуса.
Причината е, че самата Т е реакция на организма, който в момента се бори с проблема. Ако тя се потисне, няма как да го набори. Може само да го маскира.

Това за последователите на естесвеното цялостно лечение само.
Ако сте почитател на класическата фармацефтична медицина ЛЛ ще препоръча температуро-понижаващ медикамент след 38, което още не е висока температура.

Самата Т може да е опасна в някои случаи, но те са относително малко. Сега се сещам за опастност от гърч при първа висока Т или след вече получван преди време, малка възраст - 2-4 години и много висока Т - може да се увредят зъбки. Основната опастност за децата е не самата температура, а евентуалната причина - да не е пневмония /да се преслуша/ и да не видимо зле детето и да се опасяват за сериозна инфекция.

# 66
Косето в петък беше с температура. Личната веднага изписа антибиотик. Гърдите му били чисти, но гърлото много червено. Изписа и разни други неща, витамини и имуностимулиращо нещо си, хомеопатично. Аз го "наблъсках" с нейните илачи и моите си работи, без антибиотика обаче. Реших да го следя и ако три дни продължава да вдига температура, да дам антибиотика. Да, но от събота сутринта не е вдигал повече. Продължаваме "моето си" лечение. Дано сме се разминали! Praynig
Всички малки ученичета да оздравяват и никакво боледуване! Hug

# 67
  • София
Помагайте, моля ви се! От къде да сваля Дули, дули, гайда? Имат за домашно да я научат по музика, но аз я чувам за първи път.

# 68
  • най-шареното място
Много е засукана тази песен и не я научават за един час...
Понеже не смятам , че ми е работа да я смъквам.. отиде с някакво понятие за текста и се върна детето пеещо...
Най-лесно ще ти е някой да я изпее - едва ли е много популярна...

# 69
SueSusane, разбирам притеснението ти, но във форума нямаме практика да публикуваме имена на учители... Мисля го за некоректно. Ако искаш съвет за проблема можем да ти дадем, но във всеки конфликт има и по две страни и ако въпросната госпожа няма възможност да се защити тук не мисля, че трябва да и се публикува името!
И си се регистрирала днес...  newsm78
Не съм чувала за частни уроци в началните класове...

# 70
  • най-шареното място
Sue, ако е наистина така, детето ти има интерес дамата да не разбира какво си писала тук. Малко недемократично може да ти се види, но понеже и не е добър вкус както вече е писано по-горе, може би си струва да помислиш дали да не изтриеш част от постовете си или даже няколко цели...

Дани всичко се уреди добре за детето!

# 71
artmama и miqi Прави сте вероятно и последвах съвета ви. Но сън не ме лови. Едно време нямаше такива учители. Моите в първи клас бяха прекрасни! Смятам, че всичко е до човек и до това дали обичаш децата.  А те децата са различни, с различни характери. Какво да направя като моето е притеснително? Трябва ли да задълбочаваме този проблем? Смятам, че децата трябва да бъдат предразполагани да покажат какво могат. Когато при едни учители се справят добре, а при други - не, това е проблем на втората категория учители.

# 72
SueSusane, хората не са се променили от времето на Адам и Ева... Та ти просто си попаднала на добра учителка, е аз нямах този шанс, не е до времето.
Трябва да поработиш върху притеснителноста на дъщеря ти, да видиш кое я плаши, кои са нещата които я мотивират. Ако е необходимо и психолог потърси. Но в живота ще има хиляди хора които няма да се държат адекватно с дъщеря ти, тя как ще реагира тогава, отново ще е наранена. Добре е, че си видяла този проблем сега, за да можеш да помогнеш на детето.

# 73
Апропо, вие двете да не сте учителки? Защото много лично го приехте? И какво като съм се регистрирала днес? Този форум да не би да е само за редовни потребители?

# 74
А какво ще кажеш за детска психологическа стая? Детето си е напълно читаво, просто има много тъпи и ограничени учителки!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт