ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 291
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз да кажа за подаръците - за Коледа решихме да събираме по 12 лв - това включва по 3 лв за подарък на учителката, 2.50 за торта и сокче за почерпка на децата, и останалите за подаръче за децата - книжка плюс някакви лакомства, евентуално шоколад.  Подаръкът на учителката ще бъде нещо коледно - или купи или покривка или нещо от сорта с коледни мотиви.  Имаше едно ужасно предложение, което дойде от майка, чието по-голямо дете до миналата година е било при същата учителка. Те така практикували - събирали парите за учителката и й ги давали в плик. Тя си харесвала нещо, примерно чанта, и си я купувала от името на децата. Ами на мен и половината присъстващи майки това се стори ужасно. За мен лично подобно нещо би било адски обидно.  Въпросната майка твърдеше, че учителката сама им казала да не й подаряват разни излишни неща, сувенири и т.н.  Но определено ми стана гадно и решихме поне като за първи подарък да не бъде плик с пари. Confused  Споделете вие какво мислите, че е подходящо да се подари на учителката за Коледа. Сумата, която ще съберем, излиза около 60 лв.
Моето дете и вчера е било без едно от домашните. Проверявам много стриктно, но явно проблемът е, че той пропуска понякога да отбележи.  Явно ще трябва всеки ден да се консултирам с другите майки.

# 601
Betty L., това с даването на парите е практично, зависи учителката какъв тип човек е. Нашата не би се зарадвала на плик с пари, но тя е по възвишена натура. Wink Аз ти предлагам да посетите базара на Движението на българските майки. Жените са изработили невероятни неща и едновременно с това парите ще отидат за децата в домовете. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448353.0 Тук можете да прочетете за инициативата, а из темата жените са показали и нещата които са направили и ще се продават. Има невероятни сувенири с декупаж и рисувано стъкло. Май и тази година правиха бутилки от шампанско целите с декупаж... мисля, че е много оригинално. Ще потърся албума на потребителката и ще го поставя по-късно.

# 602
  • София
Здравейте   bouquet
За съжаление не мога да прочета всичките ви теми, затова моля за отзиви за 2-ро СОУ. Това е училището, където вероятно ще запиша средния ми син, живот и здраве, другата учебна година.
Благодаря предварително.

# 603
  • София
 Betty L. , но представи си учителка с 20 годишен стаж, на която всяка година по Коледа подаряват покривчици и подобни коледни неща ( при нас са решили същото , макар че аз съм против) колко такива артикула има в къщата си и дали са и нужни още едни такива.

# 604
Привет майчета! HugВлизам да почерпя послучай именния ден на Николета:

Да ми е жива и здрава!

# 605
Честит имен ден,Николайчовци,Николинки и изобщо всякакви Никита!Бъдете здрави и щастливи!Да използвам случая да поздравя на патерица за рождения ден снаха ми (05.12.),много я обичам и й желая щастие(с брат ми Laughing) и късмет и още едно детенце!
Гледам,че обсъждате подаръците за госпожата за Коледа.Нямате ли приятели,които са учителки?Аз имам 3-4 такива и ако видите по къщите им колко картини,вази,сервизи и всякакви такива се въргалят по всяко свободно кътче,свят ще ви се завие!За такива случаи според мен е удачно да се подари ваучер за някой магазин на определена стойност-тя да отиде и да си реши какво да си вземе.Но на някои майки този вариант няма да им допадне,то няма и как на 30 различни човека да им хареса едно и също нещо,де.
*Ирина* ,посети темата за четвъртокласници.Там питай майчетата за въпросното училище,дори при повече късмет и госпожа ще си харесаш!Успех Hug!

# 606
assia75,да ти е жива и здрава дъщеричката!Желая и много здраве и щастливо детство.
  bouquet

Честит празник и на такива,като мен които нямат именник в къщата!

# 607
Честит празник на всички празнуващи  bouquet

# 608
Нали бях обещала да покажа бутилките с декупажа.
На тази страница от темата има няколко снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432586.705

http://gudzy.blogspot.com/ - на тази жена съм и виждала произведенията на живо, много по-добри са от колкото на снимка
http://www.katito70.dir.bg/_wm/catalog/?df=670015&GDirId=29a … 06803b11805d4d0b5

Това е само да придобиете представа, а и мъжът припира за компа, трябва да ставам. Wink

# 609
  • софия
Здравейте мами,нямам време да пиша но ви чета редовно.Моят малчуган има тържество на 17.12.09 и ме сюрпризира ,че му трябва костюм на магьосник.Разгледах сайтовете с карнавални костюми ,ама тия хора познават ли парите Shocked 50 лв наем на ден ми се видя кожудерство.Очевидно ще шиеме с баба му някакво подобие.Нашите деца не са събирали пари за коледен подарък на класната и за това всяка си решава дали да носи или не.Аз също съм на мнението ,че излишни подаръци от рода на картина или сервиз не се подарява.Това е да отбиеш номера ,по-добре ваучер.Лек ден на почиващите , а на работещите като мен  #2gunfire доходен.

# 610
  • най-шареното място
Честит празник на имениците, банкерите, занаятчиите, моряците, бургазлиите и всички празнуващи хубавия празник!!!

# 611
  • софия
Амаче съм отплес за математиката на първокласниците от Бук сторе купих на моят Математика за бързоуспяващи ,и сборник със задачите от Математическите турнири за сега работим по тях.Единият е на Величков, а другият на Марияна някоя си забравих.Записала съм го на Коледното състезание етака за проба.Не страдам от величие ,че е велик просто е добър по математика и се опитвам да го насърчавам до колкото мога.

# 612
  • Варна
Честит празник на всички именници! Да са здрави и много щастливи!

Приемете и моята виртуална почерпка за здравето на дъщеря ми Николинка.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 13:45 от Snezha

# 613
  • СОФИЯ
Честит празник на Николета и Николинка!Да са здрави,щастливи и все така прекрасни!

Честит имен ден и на всички останали именници !

# 614
  • Sofia
Честит имен ден на Николета, Николинка и всикчи останали именници днес!

Общи условия

Активация на акаунт