ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 292
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Много благодаря violetablue.Не знаех,че и там праватя манту.EliG на нашта лекарка просто не и се занимава-не можела да събере по толкова деца накуп.Извинявай много, какъв педиатър е тогава! Polia78bg явно имате късмет да попаднете в много добро училище.Аз си спомням едно време,че и на нас ни правеха всички мантута и ваксини в училище.Лекарката и сестрата ги докарваха на една масичка с колелца в класната стая Simple Smile. А иначе от теб чувам,че все още се пракрикува някъде това!

# 586
Галчоо, напълно разбирам безпокойството ти!
Без да имаме някакви изключителни заложби нещата при нас са в същата посока!
Голямото ми момче по същия начин до 3 не говореше, но посочваше всички букви. Гледаше много телевизия (на 2-3 години, когато през това време аз се грижех и за малкия. Разбира се, че не е хубаво, но просто не можех да се справям, но пък и в крайна сметка самото дете си беше от гледащите-Шоуто на Къци;Стани богат и Руска рулетка и може би от там научи буквите)Разликата им е 2 години. Та...самото дете си е такова...като изключим първосигналните, празни приказки не говори, само нещото, което си заслужава. Обаче, ако беше 1 дете и бях се вторачила в него, определено щях да се притесня.
Важното за мен е, че двамата съвсем спокойно си общуват и разбират!
Успех на момчето ти!...и на другото  Grinning
 Wink

# 587
Арт мама благодаря за куража!Права си,човек трябва да е позитивно настроен:)

# 588
  • София
Здравейте,

Едва наскоро разбрах ,че съществува тема за първокласниците , благодаря на Виолетка, за което  Hug.
Моят син е първи клас в 81 СОУ "Виктор Юго".  Simple Smile

Извинявайте, но все още не съм чела темата назад  (нито предходните)  и ако това което искам да ви попитам вече е обсъждано, моля за извинение  Blush.
 Само да споделя ,че синът ми от много малък има афинитет към математиката ( даже първите му обмислени думи бяха именно цифрите от 1-10  Laughing ..никакви мами, баби или други хуманоиди..) и съответно аз го насърчавам в тази насока. За целта още в края на подготвитетелната паралелка в детската градина му купих ето това помагало (единственото в кварталната книжарница), но се оказа много лесно и въобще не го затрудни  Confused. Искам да помоля мамите, чийто деца се занимават с допълнителна подготовка по математика, а и други които имат поглед в/у нещата , за съвет, какво помагало или сборник да му купя? Нещо ,което да му помогне да се развива и да подържа интересът му към математиката ?!?

Благодаря , предварително!   bouquet

# 589
Courage ще ти донеса да видиш Емма с какво се тренира, като се видим на по питие  Wink  Peace

# 590
Courage,
миналата седмица купих един сборник, но не бих казала, че задачите са по-различни от материала, който се преподава...
Купих го за мое улеснение, за да не си измислям условия...
За съжаление не мога да го изровя в нета, пък в момента е у него (уикенда ще е при баба и от време на време да си решава)
А ние сме на банкет! Heart Eyes

# 591
  • В офиса
Courage, следи съседната тема за мат. състезания. Дават се интересни линкове. Ако е толкова напреднал, можеш да го пробваш със задачите за 2-ри клас на Салабашев. Не изискват допълнителни познания, а само много добра логика (дъщеря ми се спъна на тях)
Сборници  newsm78 Ние нямаме вкъщи. Тук препоръчаха:
http://www.book.store.bg/p25945/zadachi-po-matematika-za-byrzous … ia-temnikova.html
В нета видях и това, което мисля, че ще е добро:
https://www.store.bg/cgi-bin/order.cgi

# 592
  • София
Благодаря Ви, момичета!  Hug

Виолетова, с  нетърпение чакам поканата.. Mr. Green само да не е в МД.

Тинкърбел , първото ми хареса като описание, ще го потърся в по-големите книжарници, мерси!
От вторият линк ми се отваря "Ангели и демони"  newsm78.

# 593
  • В офиса
Ами блея, за това Laughing Дала съм началната страница на store.bg. Ето верния линк:
http://www.book.store.bg/p29387/sbornik-zadachi-po-matematika-za … av-velichkov.html

# 594
А може ли малко помощ, както сме се разбъбрали за математика. Кажете ми какво означава занимателен квадрат или триъгълник и магически? Срещам ги тези "термини" в сборниците и не хващам много.

# 595
  • София
Това поне , което аз знам е:
"магически квадрат" е когато  сборът от всички редове  (хоризонтала и вертикала) и диагонали е еднакъв (или май в оригинал сборът трябва да е 15  newsm78 )
"магически/занимателен триъгълник/рамка" е когато сборът от всики страни е равен сниката я слагам само за да стане по-ясно, не намерих с истински числа

# 596
И аз мислех така, но в един сборник магически бяха квадрати чийто хоризонтали имаха еднакъв сбор, но не и диагоналите.

# 597
  • най-шареното място
малко магически, или полумагически е бил явно Simple Smile

# 598
Добре, а занимателен?

# 599
  • СОФИЯ
Илея,Арт мама  Hug

Общи условия

Активация на акаунт