Сока или пюрето първо се въвежда??!!!

• 10 686
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Захраних с пюре.

# 46
Пюре,сок дадох много по късно.

# 47
  • Луната ни пази
Първо пюре и то зеленчуково. Със сока по-добре да поизчакаш още 5-6 месеца.
Абсолютно съм съгласна! Аз даже започнах с оризова каша, после зеленчуково (морков, тиква, картоф и т. н. в този ред) пюре, после плодово (ябълка+ тиква), после месно,  сок нямам спомен да съм давала целенасочено, по- скоро инцидентно! Вече пие всеки ден, но до годинката пиеше повече вода, отколкото сок!

# 48
първо каша, след това пюре, сока, разреден с вода- след годинката.

# 49
С пюре,сок дадох след годинката.

Вече спрях да се изумявам на някой педиатри,но не мога да престана да го правя на някой майки.Направо се изцьклих на едно изказване(няма да цитирам Mr. Green),ама защо ли го правя,при положение,че имам позната,която захрани на около 20  дена с боза

# 50
Пюре Peace
Аз захраних на 5 месеца с морков, картоф, тиква и тн. в този ред.За година и 3 месеца имаме отпита глътка сок от ябълка / след годинка /.
В спорове за сокове, боза и кисело мляко няма да влизам, само ще кажа - ЧЕТЕТЕ - има безброй книги за храненето от утвърдили се доктори в тази област!Понякога си мисля, че има хора, който повече време отделят да си изберат чорапи, гащи и пр., отколкото да помислят какво да дадат на детето си да яде.#Crazy

# 51

Статията е много хубава.  Peace Препоръчвам да я прочетат всички, за които стои все още дилемата - сок или пюре. Лично мен точно тя ме убеди, че няма да давам сок за захранване.  Peace

# 52
Първото си дете захраних със сок и още ме е яд.

# 53
Защо, какво му е? newsm78

# 54
Защо, какво му е? newsm78
ametist, защо не си направиш мъничко труд да попрочетеш Confused.
Дано детето на Хенриета да е здраво и да си остане само с яда за ранното захранване!

Ето част от статията, която явно не си прочела:
При наблюденията на деца на възраст 6-12 години, които са израсли с този метод на ранно вливане на сокове се събира информация, че такива методи могат да имат дългосрочни последствия. Опасност представляват не само моменталните алергични реакции, но и последващи реакции на подрастващия организъм. Храносмилателната ситема на детето, което още от раждането получава неадаптирана храна (а препоръките за започване със сокчета са били давани още на триседмична възраст), работи в екстремни условия. И в моментите на физиологически стресови периоди (предпубертет и пубертет) просто се срива, награждавайки детето с букет заболявания като гастрити, панкреатити, проблеми със слизестата обвивка на стомаха и т.н.

# 55
И нашата педиатърка ни препоръча първо сокче от 3м и след 4-ри зеленчуково пюре .Аз също се очудих на тази схема на раждане при положение,че дъщеря ми съм я захранила на 6м

# 56
  • София
Първо зеленчуково пюре!  Peace

# 57
Ние започнахме с пюре от тиква.

# 58
  • Razgrad
Аз въведох първо сок от ябълка ,а после пюрето,

# 59
зеленчуково пюре Peace

Общи условия

Активация на акаунт