Сока или пюрето първо се въвежда??!!!

• 10 688
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Е и аз започнах с пюре от тиква, но детето ми  ми се изрина сериозно по гърба, мисля, че е от тиквата - звъннах на педито и тя каза, да изчакам три дена и пак да започна със сок от ябълка или круша и сега се чудя какво да правя, не знаех, че човек може да се изрине от тиква??!!!!! newsm78 newsm78

За алергични деца препоръките са да се захрани на 7 навършени месеци. Според мен, изчакай поне до 6 навършени месеца и подхождай внимателно. 

# 91
дащеря ми е на 4 месеца и от няколко дни сме на пюренце от ябълка и моркоф  много го хареса на 3 месеца се опитах да и дам сокче но не повторих защото получи много силни колики така че е по добре да се изчака малко със сокчетата.

# 92
Първо пюре на около 5 месеца, после сок. По възможност сока след навършване на една годинка.

# 93
Соковете доста дразнят стомахчето......Не бих дала сок за захранване, а и то какво захранване ще е  Laughing
От няколко дни започнахме с пюре от морков, първия ден се мръщи зверски, но после започна да си хапва.
Една позната беше дала, пак по съвет на педито, сок от втория месец май  Shocked

# 94
Да мен точно така ме посъветваха. Mr. Green

# 95
По съвет на 2 педки баткото преди почти 7 години го подкарах със сокчета на 40 дни; такава грешка вече не - ще изчакам мъника да стане на 5 месеца и почвам каша, после зеленчуково и после плодово пюре. Сега си позволявам да давам на мъника бебешки чайчета лайка и копър.  Peace

# 96
Нашето бебе е на 2 месеца и малко. Когато направи 1 месец, запоцхнах да и давам ябълка. Настъргана и прецедена през марля. Започнах със 3-4 лъжички и постепенно увеличавах. На 40тия ден дадох и морков, пак настърган и прецеден. Давах по30-40 мл, но на бебаа не и стигаше. Много и харесваше. Като направи 2 месеца включихме и портокал. В момента пие по 100 мл, два пъти на ден, Замествам хранене със сок. Нямаме колики вече, а детето пита за още когато изпразни шишето. А, сока е мешан от морков, ябълка и портокал. Не смея още да дам само портокал.
Смени си педиатърката.  Peace Да "разбиеш " стомаха на бебето ли искаш? #Crazy
Рабира се че първо се започва със зеленчуко пюре и каша. Ябълката е най неподходящото,а портоклала и другите тропически плодове се водят алергени

# 97
Нашето бебе е на 2 месеца и малко. Когато направи 1 месец, запоцхнах да и давам ябълка. Настъргана и прецедена през марля. Започнах със 3-4 лъжички и постепенно увеличавах. На 40тия ден дадох и морков, пак настърган и прецеден. Давах по30-40 мл, но на бебаа не и стигаше. Много и харесваше. Като направи 2 месеца включихме и портокал. В момента пие по 100 мл, два пъти на ден, Замествам хранене със сок. Нямаме колики вече, а детето пита за още когато изпразни шишето. А, сока е мешан от морков, ябълка и портокал. Не смея още да дам само портокал.
Смени си педиатърката.  Peace Да "разбиеш " стомаха на бебето ли искаш? #Crazy
Рабира се че първо се започва със зеленчуко пюре и каша. Ябълката е най неподходящото,а портоклала и другите тропически плодове се водят алергени
Stop Stop моят съвет е също да смениш педиатъра. Безумно е това просто,прочетете малко литература относно даването на сокове.  Моето дете запона да пие сокове на 1,3 г.
 Не ми е ясно защо някой майки толкова бързат да захранват и да дават колкото се може повече неща на детето.   То цял живот ще яде такива "човешки" храни,но кърма (АМ)  никога повече.

# 98
Смени си педиатърката.  Peace Да "разбиеш " стомаха на бебето ли искаш? #Crazy
Stop Stop моят съвет е също да смениш педиатъра. Безумно е това просто,прочетете малко литература относно даването на сокове.  Моето дете запона да пие сокове на 1,3 г.
 Не ми е ясно защо някой майки толкова бързат да захранват и да дават колкото се може повече неща на детето.   То цял живот ще яде такива "човешки" храни,но кърма (АМ)  никога повече.
     Определено се опитаха да ни вземат на мезе с тоя пост. Laughing
     Обаче някои  съфорумки така се ентусиазираха  с отговорите, че оплюха де що има педиатър в тая държава. Ами така де, като има интернет, що да слушаме лекарите /въпреки, моите подозрения че и те имат достъп до него/. Чичо Гугъл скоро и имунизации ще почне да прави, ето и тогава нуждата от консултации отпада.
     Все си мисля, че тези форуми трябва да са за споделяне на мнения  и наблюдения от личния ни опит свързан с раждането и отглеждането на 1, 2, 3 деца. Ще е ненатрапчиво и безобидно ако отговаряме на въпросите по следния начин: " С моите деца процедирам еди как си и това им действа добре".
      Негативните генерални заключения за некадърността на лекари и педиатри, дори и на майки  ми изглеждат най-малкото необективни.

# 99
  • София
tivia, ще ти обясня за интернета, по който толкова плюят лекарите.
В интернет инфото се ъпдейтва доста често (справка - сайтът на СЗО).
Докато педиатрите (поне голяма част от тях) не са си ъпдейтвали дипломите доооста отдавна  Peace
Темата има еднозначен отговор и тай е: ПЮРЕТО. И не ми го е казал чичко Гугъл , а сегашният ни педиатър, който всеки ден чете определени сайтове в интернет (сигурно щото е простичък човека) и ходи по лекции или както там се нарича събирането на лекарите по дадена тема!
Направило ми е впечатление, че именно майките, които по една или друга причина допускат някаква грешка в храненето на децата си, намират хиляди причини и оправдания за действиета си.
Иначе поздравления за всички майки, които отчитат като грешка даването на сокчета, но виждам, че това е било преди влеме, когато не е имало достъп до подобна информация, а не че ги е мързяло да прочетат и да се замислят върху написаното.

# 100
Сега може повечето да ма линчуват , първо дадох сок като направи 1 месец ,от 2 месец  давам и плодово пюре.

# 101
Сега може повечето да ма линчуват , първо дадох сок като направи 1 месец ,от 2 месец  давам и плодово пюре.
Никой няма да те линчува Stop.
Всъщност за първи път разбирам, че плодово пюре се дава от 2-ри месец.
Все си мислех, че по старата схема е от 3-ти...
Янина, въпрос на избор е кога да захраниш бебето, а и на добра информираност. Все пак се отнася до най-ценното ти Wink.

# 102
Интесено ми е какво пюре даваш като на всичките дори и на Ганчев пише по-голяма възраст за започването им.

# 103
Никой няма да те линчува Stop.
Всъщност за първи път разбирам, че плодово пюре се дава от 2-ри месец.
Все си мислех, че по старата схема е от 3-ти...
Янина, въпрос на избор е кога да захраниш бебето, а и на добра информираност. Все пак се отнася до най-ценното ти Wink.
И защо си мислиш че не съм информирана. Това че съм дала пюре от 2-ия месец незначи че не съм запозната че се дава от 4-ия.
Давам плодови пюрета Гербер.

# 104
Това че съм дала пюре от 2-ия месец незначи че не съм запозната че се дава от 4-ия.
А защо си го дала толкова рано? Каква беше причината?

Общи условия

Активация на акаунт