Отговори
# 180
Добро утро, момичета!
Малеее, то станало "Добър ден", докато се намоткам... Аз днес цъфнах още в 6 часа, изпратих мъжо на работа към 7:30 и към 8 като съм заспала пак, че чак до 11 откарах. Добре, че беше пощальонът да звънне на вратата, че да се надигна.
На всички всички боледуващи и разболяващи се кандидат- майчета "заповядвам" бързо оздравяване или разминаване с болестите. Anik79, мисля, че парацетамолче спокойно можеш да пиеш за главоболието. Аз в началото редовно го вземах, но наскоро съм нямала главоболежки.
Честита ти рожденичка, Пухи!   ura  cook Да ви е жива и здрава!
Мен бебка ме рита навсякъде, дори и отстрани. Понякога имам чувството, че се върти като вретено из стомаха ми.  Laughing Снощи движенията бяха съвсем ниско долу.
Vabeni, не се ядосвай, миличка! Ще се споразумеете нещо с мъжо. Пък и нали знаеш, че ти ще запишеш бебо с името му, така че последната дума е твоя,  Wink Между другото, какво име е избрало съпружеското тяло и какви са твоите идеи?
Относно крампите, досега съм имала 2 по-силнички през бременността си и то през последните 10-тина дни май, в двата прасеца. Оттогава имам болки и още не мога да си докосна с пръст мускулите на прасците. Гадна работа!
Сега отивам да сготвя нещо, мацки! Хубав ден! И да си стоите на топло вкъщи и много да се пазите!  Hug  love001

# 181
  • София
Здравейте момичета,

Чета ви редовно макар рядко да пиша напоследък. За какво ли не се притеснявам (спазматични утеринни артерии и евентуални последствия) и не искам да ви занимавам с негативни емоции   Stop  Следят се и се надяваме с докторите да няма проблеми. Много ме разтоварвате като ви чета и на всички желая само положителни емоции заради бебетата  Hug

До скоро  Heart Eyes

# 182
  • Бургас
Този Цитросепт колко струва?

Съни, откъде го купи в Бургас?

Оххх, аз опекох една тава соленчици по рецепта, която бях набелязала отдавна и... ги изядох всичките, цялата тава. То верно, че дозата беше малка, ама все пак. Ох, прасенце съм си. Грух!  Laughing Май ще правя втора доза за мъжа ми.

# 183
Привет и от мен!

Искам да честитя на всички с повод за празнуване   bouquet , а на болните и притеснените стискам палци всичко бързо да остане зад гърба им  Hug

Ние с бебка сме здрави, нали сме изолирани в планината, само таткото ни свързва с цивилизацията. Това от една страна е добре заради гриповете, но от друга с напредването на бременността ми се иска да си слезя в София, за да съм близо до док. а апартамента ни не е готов  Cry не е готов и на половина, а трябваше да е готов в средата на септември. Cry писна ми от измамници  Cry

Хемоглобина ми е 103   и съм на малтофер фол от два месеца, и имама 6 единици подобрение  Tired Аз и през първата бременност бях на това дередже  BlushНо трябва поне няколко месеца да се пие желязо и фолий , за да започне да се покачва. От преди знам, че трябва поне 28 дни да се приемат редовно,за да започне да се произвежда повече хемоглобин  Sunglasses
Опасно е да пада под 100, това е границата на анемията. Но познавам жени които родиха и с 80 и с 90 единици и всичко беше ОК  Laughing

# 184
Цитат на: margarete link=topic=441028.msg12968975#msg12968975 date=1257156682
[b
Хемоглобина[/b] ми е 103
Моя е 109 а док нищо не ми каза newsm78
Танче благодаря ти! Hug

# 185
  • offshore & overseas
Катеричката, публикувана от Далчето, е страхотна (и аз искам такова елегантно кожухче Mr. Green)! Ние на вилата имахме цяло стадо (20-ина), докато преспите не събориха стария орех... А веднъж дори с мъжа ми намерихме бебе катериче, явно паднало от гнездото, много беше сладко, щях да го схрускам... bite

Това, което писа Рали, ми напомни за катеричките във Вашингтон (окръг Колумбия), които са си направо питомни, точно като нашите улични кучета. Като ги повикаш с онзи скърцащ звук, пристигат и си искат ядене. Тамошните обаче са малко по особени, сиво-бежови като плъхове (и по-охранени естествено). Ами да, нали са от едно семейство. Ето един нахалник тук.

За тия животинки има вярване, че виреят, там дето въздухът е чист, то има ли вече такова място на клетата планета Земя. Не, не съм екозащитник или деятел... Grinning

Май само аз усещам бебето над пъпа -- току под ребрата. И аз се дивя как ли е застанало, за да ме подритва там (може да не са краката, разбира се). Не че има някакво значение, просто се записваме, на пользу статистики.

Не помня Калина да ме е дънила толкова яко, но аз и един куп други неща помня изкривено. Ако съм била искрена в споделянията си преди 3 години, а няма причина да не съм била, се излових в не една и две измишльотини, или айде, неточности.

П.П. Сега видях на линийката си че съм женена от 1год. 1мес. и 1ден.  Joy
Явно човек трябва да си сложи линийка, за да си следи годишнините. Mr. Green

Днес останахме Халюша вкъщи и скучаем дружно. Аз утре съм на ЖК, ще видим как ще стане.

# 186
puhtar За това писах , че познавам жени родили и с много нисък хемоглобин. Peace
Явно лекарите реагират различно на тези нива, но по принцип е хубаво да е в норми, защото след раждането и от лохиите ще падне още повече...

# 187
  • София
Здравейте! Hug

На мен също ми изписаха "Малтофер фол" при хемоглобин -114. И аз го пия два месеца и в четвъртък съм на кръв.

Аз изпих едно шишенце Цитросепт(към 12лв. беше май) от най малките, но сигурно ще си купувам пак, че с тия вируси... Crazy

# 188
  • Бургас
Мимита виж сайта за повече инфо,иначе струват 10 или 11лв ,от Меден Рудник си ги взех ,но мисля че ги има свободно по аптеките . http://www.citroseptbg.com/
Мяуче и аз се сетих за американские катерици като видях снимката на Далчето,имам някъде клип ,в който я хващаме едно катериче,ама то беше съвсем спокойно .... Наистина са като питоми там.

# 189
mariq_lakova , магазина е Вис Виталис. Малко преди комплекс МАКСИ.

Радост
, днес си почини повече и не се претоварвай.  Peace
puhtar , да ти е жива и здрава кръщелницата.   bigdance2

anik79, честита ти мома.

Незнам вече кой пита, но да можеш да пиеш парацетамол.  Peace

taniora, и аз се надявам на някакво споразумение. Той дори не е чул моите предложения още пък........ Абе има още време ще гледам да го обработя. Иначе той е решил, че трябва да се казва Георги, а на мен това име хич не ми допада за съжаление  Crossing Arms Sad

Аз за момента съм нахвърляла няколко сред които : Кристиян,Никола,Мартин,Борис,Симеон,Максим

Та ще има война на световете то ясна работата. Но в никакъв случай няма да си кръстя детето с име, което не харесвам само заради единия компромис.  Naughty

# 190
SuNnY SkY  , Благодаря!

# 191
[img]http://www.facebook.com/photo.php?pid=30147670&l=bdc25b7bc4&id=1397011525[/i
Лондонска изгладняла катерица яде мити фъстъци от моята трепереща ръка  Mr. Green

# 192
  • София
Vabeni, благодаря за инфото, ама къде е комплекс Макси  Laughing Имай предвид ,че съм от другия край на София (Обеля) и не съм наясно.

# 193
Vabeni, и ние с таткото имахме доста спорове, когато мислехме, че ще е момче. Аз си имах фаворит, но той твърдо не го искаше. Имаше аргумент, на който не можах да отговоря - "Не мога цял живот да наричам детето си с име, което не харесвам". Прав е човекът, като се замислиш - все пак му е баща.  Thinking Тогава взехме да мислим за компромиси. Просто си поговорете спокойно и съм сигурна, че ще измислите нещо.  Hug

# 194
Аморе, благодаря за комплимента за моите щерки. И вие доста арт сте посрещнали празника!

Роклите им ги уших вчера набързо и цял ден се подвизавахме като вещици, трите правихме меденки, дълбахме фенери, ходихме на английски, на детско тиквено парти...
Меджу другото съм бременна в седми месец вече (май), но някак всичко ми е дежа вю и не ми е интерсено да пиша за ритници отгоре или отдолу. Но колкото по-силни ритниците в ребрата, толкова по-добре - значи бебето се е обърнало в главично положение, което е супер за едно естествено раждане.

Това, което ще направя в оставащите 3 месеца:
1. Изследване за евентуална вагинална инфекция и борба до пълен успех с нея, ако има такава. Една майчино-фетална инфекция е много неприятно нещо за майката и за бебето, има усложнения в първите дни, антибиотици;
2. Обиколка на болниците и набиране на актуално инфо за цени и лекари, които не се страхуват от активно естествено раждане;
3. Курс по йога за бременни. Не искам да изляза от форма в оставащите месеци, а да съм в кондиция да заставам в каквато поза ми е най-удобно, ще си потренирам дишането и някои по-специфични мускули.

Общи условия

Активация на акаунт