Отговори
# 195
  • София
Здравейте и от мен!
Вчера ми беше ужасно мързелив ден. В събота през нощта гледах близнаците, но още е под въпрос кой кого гледаше.
Към 22,30 си легнаха, легнах и аз в другата стая и познайте като си дойде майка им сутринта намерила момиченцето будно, лелята си спи блажено и нищо не чува /аз продължавам да си спя много добре, въпреки бременността  Mr. Green/. Оправданието ми беше, че не се е разплакала, а за това, че беше отвита и ледена нямаше какво да се оправдавам просто.  Embarassed Embarassed Embarassed
Радост, почивай, резултатите може и утре! Hug
Мими Лакова, като карате по Симеоновско посока Околовръстното, магазина се пада вдясно, не можете да го подминете. Има място пред него къде да се спре.
Кукла, много са ти красиви дъщерите и много интересни снимки правиш!

При нас имената останаха Максим, Константин, Михаил.
За ХБ - моят от 130 беше станал 119 за един месец и нещо и доктора ми изписа Феро-Фолгамма по едно на ден, каза ми, че вероятно ще си го пия до края. Първият път родих с ХБ по-нисък от 100, но не помня точно колко беше, върти ми се в главата цифрата 89.
Сега сготвих и се понасям с малкия към леглото, лека нощ!

# 196
  • Burgas
Моя хемоглобин е 104 и ми изписаха феро-фолгамма,надявам се да се покачи,лекаря каза да го пия един месец и после пак ще пусне изследвания.По принцип с какви храни може да се покачи някои знае ли?

# 197
Vabeni, благодаря за инфото, ама къде е комплекс Макси  Laughing Имай предвид ,че съм от другия край на София (Обеля) и не съм наясно.

Намира се на Симеоновско шосе 110.

# 198
  • България/Германия
Уф, и на мен няма да ми се разминат гадните таблетки желязо - хемоглобинът ми е паднал на 109 от 131  Confused

Ние пък с имената сме стигнали до под кривата круша, защото мъжът ми категорично отказва да обсъждаме имена, докато не знаем пола на бебо. А то дяволчето както все се крие досега... Wink

Edit: Малко се поразтърсих из нет-а за храни, богати на желязо и ми хареса на тези сайтове, че са показани в таблички количествата от дадена храна и съдържанието на желязо в нея.

http://www.self-help.bg/wellness/detox/177-hrani-bogati-na-jeliazo.html

http://hamhum.net/content/view/117/84/

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:09 от flowerofdreams

# 199
Здравейте момичета!
И аз се записвам в новата темичка след дъжд качулка. Успях все пак да ви изчета, но нещо не съм в кондиция за писане. Нещо системата ми се е бъгнала и съм много кофти настроение от няколко дни. Постоянно се дракам с малката и таткото - май съм влезнала в серия. Студа и тези отвратителни грипове спомагат много за подтистнатостта ми. След малко изхвърчаваме за поредния час по английски и вече наистина се чудяя дали да не се снабдя с маска за метрото. Въпреки, че ми се струва много пресилено. Иначе бебока сигурно е добре - щом ми бие шутове постоянно. В петък бях при моя лекар, ама той само ми видя фет морф и реши, че няма смисъл сега да ме гледа пак - да отида след седмица.
Спорна седмица на всички майчета, малчовци и татковци!

# 200
  • София
Привет на всички!
Явно ритничета и грип има при всички. Mr. Green И нашия бебо е страшно активен последно време и рита все на различни места. В събота бях при майка ми и й показвах как ми мърда корема та се хилихме двете. Laughing

Мен засега грипа ме подминава, но това е само защото колегите много ме пазят и не идват болни на работа. Сега обаче мъжа ми е болен и ще видим ще ме подмине ли. Дойде да ме вземе от нашите с маска, за да не ме зарази и постоянно ходи така из къщи, за да не пипна и аз грип. Heart Eyes Даже се премести да спи на дивана, за да не са ни близо лицата докато спим. Много ми е добричък! Hug
Сутринта не се качих на автобуса, за да ида до работа и ходих пеш, за по-здравословно. Mr. Green Така де, мъжа ми се мъчи с разни маски, а аз ще се навра в автобуса за 2 спирки и ще обменям бацили с народа.
Имам си и маска за лекцията в петък, та ще ме познаете по нея.  Whistling  Mr. Green

Хубава седмица на всички и бъдете здрави!  bouquet

# 201
Бонжур и от мен! Днес временцето изглежда чудесно, гледано от вътрешната страна на прозореца Simple Smile

Гледам за хемоглобина говорите, моя също е паднал (от 120 на около 100), днес ще мина да си покажа резултатите, та предполагам ще ми изпишат нещо. Иначе, ето малко копнато за храните, които би трянвало да го повишават:

Продуктите, които се препоръчват за повишаване на хемоглобина основно са:
Месни продукти: бяло птиче месо, риба, говежди език, черен дроб, сърце;
Зърнени храни: фасул, царевица, грах, елда, леща;
Зеленчуци: пресни печени картофи (добре измити, но небелени), тиква, цвекло, всякакви зеленилки: лапад, киселец и разбира се най-много коприва;
Плодове: червени и зелени ябълки, сливи, банани, нар, праскови, круши, кайсии, земни ябълки, ягоди, дюля;
Сокове: прясно изцедени от нар (дори само по две глътки дневно), цвекло, моркови, сок от червени плодове;
Полезни са още: морските продукти, жълтък, черен шоколад, сушени гъби.

Добре е да се знае също така, че желязото най-добре се усвоява чрез течности и най-вече, ако са комбинирани с продукти с голямо съдържание на витамин C.
Например ако за обяд хапвате черен дроб с коприва е добре да го комбинирате с домати като гарнитура или сок от праскови.
Черният чай възпрепятства усвояването на желязото и при нисък хемоглобин е добре да се замести със зелен чай.

Грипа, пък и настинките, гледам да ги боря с Цитросепт (въпреки, че го пия от дъжд на вятър, главно като се сетя) и Коризалия - Мяуче я спомена в някоя от предните теми - браво Мяуче! - и определено много ми помага.

# 202
Момичета от 2 дена пия Магнерот,предписан заради отичащи ръце и урината ми се струва мног жълта дали е от това....мисля да си пусна една стерилна урина утре да не се притеснявам Wink

# 203
  • някъде тук
Моят хемоглобин последният път беше 118 и  док не ми изписа нищо ,сега като ходя в петък ще пусна пак да видим как е. Моят бебок го усещам много ниско долу разположил се е  седалищно затова сгурно . Нещо тия дни се е кротнал и не го усещм толкова често ,като че ли от петък след прегледа се притесних и сега само се ослушвам и го чакам да мръдне направо се побърквам  Rolling Eyes  Незнам с този грип всеки ми се обажда и ми казва да не излизам много, да си седя вкъщи   ,седя си какво да правя , изцедила съм си мед и лимони  друго не взимам пък дано се разминем .
Пипиту и аз пия Магнерот ама не съм забелязала урината да е по жълта,не е лошо да си пуснеш една урина Peace

# 204
  • София
И аз пия магнерот и не съм забелязала оцветяване. Да не е от нещо друго, ПИПИТУ?
С Магнерота поне крампите не са болезнени - усещам ги само като леко схващане, но вече я няма онази ужасна болка!  Party

# 205
ПИПИТУ, обикновено урината е по-тъмна когато или си настинала, или приемаш по-малко количество течности. Ако ти е притеснено, консултирай се с лекар, за да си спокойна.

# 206
Здравейте , сладки тумбачета! Аз съм от Февруарки 2009! Днес надникнах тук при вас и ме обляха прекрасни чуства! САпомних си как и ние  миналата година споделяхме и горяхме заедно в нетърпението си да се срещнем с, така желаните от нас, дечица!
Лека и безпроблемна бременност! Heart Eyes

# 207
Ходих да си взема резултатите от лабораторията. Хемоглобина  ми е 95. Утре съм на док и сигурно ще ми изпише желязо. А иначе и аз пия магнерот, но заради преумора след сватбата.

# 208
Здравейте мами,
да ви се похвалим  Hug,днес бяхме на док и сме 900гр,доки ме пита дали мъжа ми е висок ,че маладежа бил дългокрак Flutter,и аз му казах че се метнал на майка си  bowuu,всичко ни е наред -моите изследвания са в норма , и така до следващия преглед на 16декември. . . . . .  Peace

пожелавам на всички усмивки през новата седмица,времето както изглежда ще е прекрасно -така че радвайте му се  bouquet

# 209
  Привет!
Страхотна нова темичка си имаме-аз само се записвам и се връщам да ви чета

Общи условия

Активация на акаунт