МБАЛ Бургас

• 78 213
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Аз раждах при Др.Ризова и акушерката Кенешева!
Останах страшно доволна!
Особенно от внимаанието на акушерката!
Доволна съм от целия престой в болницата!
Кофтито  е - че баните им нямат душове,но това е проблем на цялата болница!
Трудно е малко с хигиената,но....

Вече има душове, подвижни. След ремонта баните са чисто нови и много хубави!

# 601
нека който е имал нормално раждане скоро да сподели впечатления от престоя в болницата  Simple Smile

# 602
  • Stavanger, Norway
kojo , значи ако реша да е в Бургас ще чакам контракции през 5 мин  Peace То като дойде не знам дали няма да се шашна, но все пак където и да раждам ще гледам възможно най-късно да вляза вътре за каквото и да било. Дано всичко се развива нормално все пак  Peace
roni_sz , и аз ще се радвам някой да сподели съвсем прясна информация от раждане в МБАЛ Бургас.

# 603
Здравейте момичета! Аз съм със съвсем пресни впечатления от обстановката и родилния процес в МБАЛ-Бургас! Незнам как да разкажа на кратко? Родих моето момиченце на 24.02 /термин 26.02/! Имах леки болки и падане на слузестата запушалка 5 дена преди това! Знам защото ходих на преглед в болницата! Контракциите ми започнаха на 23.02 в 20.00 на 15мин! Не болеше кой знае колко и реших да си легна, но те продължиха и в 2.30 вече бяха на 7-8мин.! В 3.30 ме приеха да раждам с 2-3см разкритие! Обстановката в предродилна беше спокойна, чистичко, топло, бях сама и си обикалях коридора! Като ме приеха засякоха тоновете на бебчето и ме погледнаха на ехографа! Забраниха приемането на храна и течности докато не родя! и така към 7-8часа контракциите ми бяха на 1-2 мин и наистина болките бяха страшни! Да отбележа, че акушерката ми каза че когато реша ще ми сложи обезболяващо! Накрая си поисках. Сложиха ми най-силното и ми се замае главата и легнах, но болките са си същите! Продължавах да нямам разкритие! Към 10 часа ми пуснаха системи, преди това ми пукнаха водите/не боли изобщо/! Родих в 14.20 с вътрешни и външни шевове и натъртени ребра! Докторите бяха Душипеев и един с арменска фамилия!  И все пак БЛАГОДАРЯ на втория доктор и на акушер Младенова! Тя ме успокояваше и ми казваше какво да правя! Стаите за престой след раждането са доста добри! Баните са на ниво! Прозорците са с дограми и щори, има телевизор, и е доста топло! Предлага 3 хранения през деня без да се заплаща и храната е опакована! Стаите се чистят постоянно и има по 2 визитации на ден за майката и бебето! От всичко което си взех за бебето трябваха само памперси и дрешки! Нито пелени ми искаха, нито сапуни и лосиони! Престоя ми в болницата беше 6 дни и през стаята ми минаха 2 момичета! Те не бяха с натъртени ребра и имаха само по 1-2 външни шева! Просто моето раждане беше изключително сложно!
Искам да кажа, че където и да отидете да раждате, ако ви е писано да раждате по моя начин, просто няма значение! Единственото разрешение беше секцио, но даже и  не ме попитаха! И все пак съм благодарна че ни има двете с бебка!
Извинявам се ако съм досадила с разказа си, но се надявам че съм помогнала! Ако имате въпроси насреща съм!!!

# 604
  • Бургас
ralmin, съжалявам че такъв спомен ти е останал от раждането, но важното е ,че ти и детето сте добре. Явно докторите не са преценили добре ситуацията или са чакали предварително да им обещаеш "благодарност". Каква беше ролята на Душепеев при израждането? Направи ми впечатление , че благодарността ти е насочена към другия доктор и акушерката.

# 605
Здравей nani-banani! Душипеев общо взето обикаляше коридорите и наблюдаваше къде какво става! С една пинкпонка, която си топкаше напред назад, като децата! Тя след като напъвах поне 2 часа и нищо не ставаше го извикаха от коридора и като започна да ме натиска с лакът по корема беше незабравимо преоживяване! Той ми натърти ребрата и после 2 седмици не можех да си взема детето в ръце да го кърмя, не можех да спя нито да стана от леглото! Като гипсирана от болки! Чак в болницата ми правеха снимка, но нищо ми нямало, а аз все още не мога да си поема дълбоко въздух, защато ме наболява!

# 606
Здравей nani-banani! Душипеев общо взето обикаляше коридорите и наблюдаваше къде какво става! С една пинкпонка, която си топкаше напред назад, като децата! Тя след като напъвах поне 2 часа и нищо не ставаше го извикаха от коридора и като започна да ме натиска с лакът по корема беше незабравимо преоживяване! Той ми натърти ребрата и после 2 седмици не можех да си взема детето в ръце да го кърмя, не можех да спя нито да стана от леглото! Като гипсирана от болки! Чак в болницата ми правеха снимка, но нищо ми нямало, а аз все още не мога да си поема дълбоко въздух, защато ме наболява!

Аз също имах подобни случки с моето раждане,след доста време напъни не излизаше бебо и добре че беше Др Душепеев.Докторът с арменска фамилия не можа да го извади бебо,ами Душепеев с лакти след 2-3 натиска успя.Предварително ми беше направена епизиотомия,за да се избегнат разкъсвания.Но да ви кажа добре че стана така,предпочитам отколкото да бяха ме оперирали.Имаше една по-едра женица преди мен,която след всичките болки,които преживя и доста напъни я вкараха в операционна.  Confused

# 607
Рени, това с ребрата беше просто непоносимо и с веки следващ ден ставаше по-зле! Каквото ми казваха това правех!Просто бебчето ми беше голямо, а те го установиха чак накрая! За мен вече секциото е по-добрия вариант за раждане, защото бебчето и то изтърпя всичко с мен! Тоновете му бяха се влошили и беше 3 дни на кислород, а като ни изписаха поне една седмица след това и бяха лилави ръчичките и крачетата! Никой не искам да оплювам! Каквото можаха направиха, но трябваше да преценят че съм за секцио! Все пак 12 часа бях при тях!

# 608
Ох,горкото бебче.Ние също бяхме 24часа на кислород,аз много се бях притеснила,пък незнам ако бяхме 3 дни  ooooh! Аз бях 10часа долу,а бебо се роди 3кг.Твоето колко беше?

# 609
Маята бебка се роди 3740г! Всички ми казваха че ще е малка! В началото на 9-тия месец, гинеколожката каза че била около 2300г и се молех поне 3 кг да стигне! А аз разбрах че ще е големичка едва когато вече контракциите ми бяха непоносими и бях с пукнати води и по коридора ме засече един доктор /мисля че беше Ангелов/! эТой беше със стажантка и ми вика моето момиче ела да те видя на ехографа и цъкна точно за няколко секунди и ми вика-ама това бебе ще е  над 3500г! Аз го погледнах с недоумение, защото ми казваха малко бебе!

# 610
ralmin,бебе 3740 си е съвсем нормално,не е голямо-за голямо разбирам над 4 кг.Аз родих 3500 без нито един шев,без обезболяващи и системи-не е чак толкова страшна болката-просто трябва всеки да има нагласа-а дали ше е със шевове или без раждането зависи  и от това доколко слушаш акушерката,правилно ли напъваш,да случва се да има болка и след това ,но нормалното раждане си е за предпочитане пред операцията.Момичета не се паникьосвайте,бъдете смели-резултата си заслужава.Акушерките в мбал-бургас са супер-доверете им се!

# 611
Маята бебка се роди 3740г! Всички ми казваха че ще е малка! В началото на 9-тия месец, гинеколожката каза че била около 2300г и се молех поне 3 кг да стигне! А аз разбрах че ще е големичка едва когато вече контракциите ми бяха непоносими и бях с пукнати води и по коридора ме засече един доктор /мисля че беше Ангелов/! эТой беше със стажантка и ми вика моето момиче ела да те видя на ехографа и цъкна точно за няколко секунди и ми вика-ама това бебе ще е  над 3500г! Аз го погледнах с недоумение, защото ми казваха малко бебе!
Рали миличка много съжелявам за това което си иживяла като раждане. spoko

# 612
martuza, аз затова казвам че всичко е генетика и в която и болница да си, щом ще раждаш трудно няма значение! Ето ти си родила лесно и нямаш и на представа какво означава да си на мое място! Бях със стрхотна нагласа за раждането и за миг не съм си помисляла че няма да боли, до последния ден не съм спряла да ходя, спортна натура съм, и повярвай ми нито за миг не съм се съпротивлявала на това което ми казваше акушерката, наистина съм и благодарна!!! Всяка жена ражда различно и всеки преценя за себе си!

# 613
ralmin, много съжалявам за неприятното изживяване ,което си имала.За жалост тази практика с натискането на корема ,често чувам да се ползва от лекарите в България,но доколкото разбрах се прилага само когато има риск от задушаване на бебето Sad Аз също се страхувам от нея и се надявам да имам късмет    Praynig

# 614
ralmin,бебе 3740 си е съвсем нормално,не е голямо-за голямо разбирам над 4 кг.Аз родих 3500 без нито един шев,без обезболяващи и системи-не е чак толкова страшна болката-просто трябва всеки да има нагласа-а дали ше е със шевове или без раждането зависи  и от това доколко слушаш акушерката,правилно ли напъваш,да случва се да има болка и след това ,но нормалното раждане си е за предпочитане пред операцията.Момичета не се паникьосвайте,бъдете смели-резултата си заслужава.Акушерките в мбал-бургас са супер-доверете им се!

Как така казваш че е нормално,за кой е нормално това бебе.Аз родих 2950 и Др Георгиев тогава коментира че за мен и това е много.
Апък за натискането по коремът,при мен беше наложително заради тоновете на бебо и това ме размина от операцията като цяло.Не е чак толкова страшно,а и ребрата не си спомням да ме боляха  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт