Май-чета и Май-ки

• 26 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
аз използвах за мира една нова кукла с лееко стряскаща и забавна песен / или пък рязко ставане към прозореца, към телевизора / точно като го глътне, веднага, казваш АААА!!!!! виж том и джери! или АА: куклата / ААА: сняг!!! Hug Praynig не се отказвай Hug

ами ако искате всеки да си вземе сокче е ок, аз мога да взема за мира и дори кола за мен Laughing темпче, аз ще искам кафенце Flutter Joy

# 586
Розалина, не мога да помогна. Дано не е хванал този ужасен вирус с темпер, болене на корем и не ядене. Ники е същата...не поема никакво лекарство, освен хомеопатските, защото им казваме бонбонки. Всичко друго е със сила, лягам отгоре и, хващам ръцете и краката и слагам в устата, кое изплюва, кое поема, незнам. Ужасно е. Но знам, че няма залъгване с абсолютно нищо, даже с най-любимите и неща.

Значи вземаме сокчета, някакви дребни неща за ядене(кой каквото прецени) и подаръците. Аз Габи не я включвам в сметката, без подарък ще е, тя ще се радва на каките и батковците  Laughing. Днес маймунката и с маймунка хем суче, хем иска да гледаа кака си под мишницата ми, т.е. хем ръката ми да е нагоре да я вижда и как играе зад мен, хем да си цока. Диваненце е и тя( шегувам се, тя е много добричка и кротка).

Светле, много му отива фибата на Калоян  Wink

# 587
добре де, точно пък и ники и митето са добрички, как не поемат от приказки, вече са по-големи, аз на мира й обяснявам, докато ми се схване устата, понякога се разплаква и после гуш и склонява Heart Eyes абе  пупу  Heart Eyes  то си е различно всяко дете, но трябва да сте упорити на макс, това със сила вече не е ок, според мен, добре е да си ги харесват и разбират лекарствата Hug

# 588
ninochka и аз съм на мнение че със сила не е добре. В крайна сметка не можах да му дам антибиотик, супер много му обяснявах какво е това и ако не го изпие как ще трябва да ходим да му слагат инжекции и т.н. но не и не. Голям инат.
Накрая и насила опитахме да му го дадем, но той така се разпищя, че се отказах.
Днес от сутринта не ми е вдигал температура, стискам палци да се задържи така и да успее да се оправи без антибиотика.

# 589
Андрей също е много сложен на лекарства, единствения начин е със сила, държим го двамата с баща му, със спринцовката от нурофена по-малко му давам, щото ако е наведнъж ще го повърне. С обяснения при него нещата никак не се получават.  Той реве та се къса, бори се, ад!

На партито ние няма да дойдем, щото няма да имам кола под ръка тогава.

# 590
аз също давам със сила първите 2-3 пъти, тогава му е лошо обикновено и не иска. баща му го държи легнал, аз стискам бузките и изсипвам лъжичката директно в гърлото. държа още малко бузките, да не може да го изплюе. след такова даване няколко пъти, после се реди сам и иска 1во, 2ро, 3то и т.н. сиропчета. Същото е с капките за нос. Дано се оправя детето  Hug

# 591
моите разбират и поемат всякакви сиропи, та дори стрити горчиви хапчета. единственото, което камен категорично отказва, са капките за нос. и вече не му и слагам - ми няма смисъл да слагам, ако след всяко капане детето се разревава, разсополивя и 2те скъпоценни капки излизат по бързата процедура. слава богу, установихме, че спрей за нос олинт и капки тобрекс (казвам, че са за очичките) не го притесняват, та сега, като се наложи, слагаме само от тях  Peace не че не сме минали И през дерящи се деца, на които тикам всичко по най-безобразния начин - хващам между коленете, защипвам ръцете с колена, с едната ръка натискам устата, а с другата ръка тикам и натискам после, за да не изплюе - нямам никакви, никакви скрупули по тоя въпрос след като видях петра (на година и 6 месеца - камен тъкмо се беше родил) как се крие с уплашен поглед като на зверче, пищи от болка и се мята на всяка мускулна инженкция, която й се поставя. само като чуеше звънеца сутрин и вечер (демек сестрата идва с инжекция) и обезумяваше. хиляди пъти предпочитам аз да тъпча с горчиви илач, отколкото да си виждам детето по тоя начин. а и мускулните инжекции много болят - хиляди пъти по-гадни са от един горчив сироп  Peace

# 592
Добро утро.
Мила още спи, аз си пийнах първото кафе... голям мързел ме гони.
Вчера ходихме на гости на баба, прибрахме се с бурканчета манджи за Мила, та днес няма и да готвя. Нещо напоследък хич, а ма хич не ми се готви, то не че нещо ми се прави, но готвенето направо ми идва свръх.
Вчера купихме ботуши на Мила, то тя си ги избра, едни убийствено лилави на КиК, но не можах да се боря с нея, не пожела да пробва нищо друго, а и се оказаха същия отепващ лилав цвят като якето й, което й подариха и май само на мен не ми харесва, щот детето си го носи с кеф, а и като материя е супер и е леко и меко и топличко. Та мойту диване е убавица в лилаво.
Онзи ден баща й (още ми иде да го убия) така й накълца бритона, че сега горкото ходи на три ката, а аз не знам как да я оформя, толкова я е оръфал.
За подаръците никой не каза никаква сума, я дза кажат мамите, които вече са взели, колко пари дадохте, че да се ориентирам.

Митето бързо да оздравява, миличкият, дано мине без АБ. То има и сладки, защо не говориш с док да ви го сменят?  newsm78
Иначе не знам какво да кажа, Мила ту се навива на някои лекарства, ту отказва и посмъртно не мога да пробутам. Ако са на хапчета обикновено няма проблем, стига да стават за дъвчене. Иначе сиропи съм давала със спринцовката на Панадола. Гушвам я в поза за кърмене, стискам и свободната ръка и с нея притискам леко главичката, но това беше доста отдавна, та не знам дали сега подобно нещо ще върши работа.

Птица, за теб едно голямо гуш!  Hug

Честит рожден ден на Галина, да расте здрава, усмихната и много щастлива и обичана!   bouquet

За партито - за пица съм ЗА, сока ние да си го носим е супер идея, зрънчовци не давам, но мога да взема солети и някакви бисквити.  Peace

# 593
дай да я видим таз убавица, скоро не си ни я показвала Simple Smile

аз мога да завъртя нещо домашно, но ще донеса, само ако стане хубаво  Mr. Green за пица - съм за. иван най-много сок да пийне и солетки да хапне, друго едва ли ще уважи. подарък измислих и е подходящ както за малки, така и за големи.

# 594
Успях да дам първата доза антибиотик и съм много доволна. Насила му го дадох, ама няма как, за моя изненада не го повърна и нищо сладко след това не искаше да хапне или пийне. Остава утре и вдругиден по една доза и дано се оправи, че и на мен не ми се иска инжекции.

# 595
  • България
Аз също давам лекарствата със сила - то просто по друг начин не става - ама бързо забравя какво се е случило . Вече пие сироп без възражения - сам си отваря устата, но най голям проблем си остават /както и майк каза/ капките за нос..... #Crazy
ОК за партито  - тогава - всеки купува по нещо, каквото прецени че ще се кунсумира - и аз искам кафе в неделя сутринта......... Laughing

# 596
аз ще взема сокче и кола за нас и сокче и кола за темп и даяна  Flutter

някой ще ходи ли откъм младост с кола newsm78 май не  newsm78 гледам, че 88 минава близо до вас - аз ще съм с него Flutter джули, ти с двете не можеш в автобус ли, може да те причакам и да се намърдам в твоя 88 на пътеки в младост Laughing

хей, кой ще е дядо коледа и имаме ли костюм  Mr. Green

радвам се, че бая се посъбрахме и особено някои, които не съм виджала отдавна Hug

абе лейдиту ще идва ли, нещо не си спомням newsm78

значи подаръкът да е ненадписан и квото издърпа дядото, с изкл. на големите деца, така ли остава последно Sunglasses

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 11:14 от ninochka

# 597
  • Перник
Калоян обожава да пие лекарства. За щастие рядко се налага. Но е абсурд да му направя нещо на носа - не дава да го бърша с кърпичка, не дава да издърпам сополите с аспиратира, не дава да пускам капки, нито да пръскам спрей. Миналата седмица го натискахме 1-2 пъти с баща му, но както казва Маик резултатът е рев до Бога и още повече сополи. Оставих го.

Сутринта имаше рекламация - защо джуджетата оставяли в чорапа шоколади и бонбони - той искал играчка. Казвам "върни бонбоните и ще им сложим бележка, че искаш играчка и те ще си вземат бонбоните и ще ти оставят нещо друго". Не си ги даде обаче  Mr. Green
А снощи гледахме Шрек до 00:30. Днес разправял на майка ми,че е уморен, та даже му мерила температурата. Как няма да е уморен с тия филми по нощите  ooooh!

# 598
ох, да се намеся преди да сте помъкнали сумати работи насам  Laughing
Сокчета за децата ще има. Както и за нас. Кафе тоже, а и алкохол ако на някой му се иска - в къща на двама трезвеника се намира какво ли не  Peace.
Вземета разни сладки и / или соленки - че там децата са по-специфични. За пица - наблизо е MrPizza които правят много прилични пици  Peace
Ако нещо липсва - наблизо и магазини се намират - та може да се отриагира на място Wink
за по-малките има легълца, кошари, столчета за хранене, паяк дори ако се наложи  Peace нали си имаме и бебе на 6 месеца Wink

p.s. костюм за дядо коледа има ... ама чувал май нямаше към него ... но ще се измисли нещо Wink

# 599
Руми, къде си? И в скайп я няма. Heart EyesДано вс. е наред Praynig

Общи условия

Активация на акаунт