Децата и животните - кога, как, какво?

• 11 267
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
Ако сте в апаратмен котката е за предпочитане-по лесно се гледа.Ние сме в къща имаме  котарак и куче.

# 76
От изброените, гальовни са само котето и кучето.И само те, могат да отвърнат на грижата  и обичта подобаващо.От тях  пък кучето иска редовно извеждане навън независимо от времето.Котката иска само чиста тоалетна на балкона.Разбира се обезпаразитяването и ваксините важат и за двете.
Така,че за гледане в апартамент, да е гальовно, и да не изисква много грижи, номер едно е КОТЕТО.

# 77
Аз обожавам котките и кучетата , моите деца също много искат животно в къщи , но не мога да позволя това поне засега .Имам горчив собствен опит , много се приързвам към животенчетата и после страдам. Имах куче , котка, която  по настояване на родителите ми траябваше да махна от в къщи когато забременях, наистина много трудно ми беше да  понеса раздялата. Ако и моите даца са като мен чувствителни , а то няма как да не са всеки ще свикне с малките любимци в къщи и ще се привърже неминуемо , то  не ми се иска да им причинявам това което изпитах аз. Да това е живота свързан е с раздели и винаги има край на нещо, но ако мога да ги пощадя в тази вързраст ще го напрявя. Някой ще каже нека да се научат да знаят житейските уроци , но аз не мисля така има време за всичко  и това ще научат.
 Иначе съм на мнение ча най добре екогато има къща с двор да се гледат животни. Дори е задължително. Simple Smile Simple Smile Simple Smile За апартамента май котката е по лесна з агледане , не се налага извеждане.

# 78
Някой запознат от към зайчета, ще може ли да кажа в какво е разликата при различните видове...
Гледахме в зверимекса онзи ден, ами то има зайчета и за 10еур, и зайчета за 30еур... но така и не разбрахме в какво е разликата, зайчетата си приличаха...

# 79
  • София
Може би единият вид остават малки, а другите порастват?

# 80
  • София
Имала съм зайче и честно казано не бих си взела пак. Горкото животинче само се мъчи в клеката по цял ден, а после като го пуснеш да се разхожда, трябва да си там и да гледаш да не изяде кабели, тапети и т.н. Отделно от това боледуват и рязко се влошават, а имам чувството, че ветовете не са много опитни в третирането на зайчета специално. Иначе са много сладки, няма спор, специално мойто беше много гальовно и не хапеше, но ако са по-дивички и плашливи хапят Simple Smile - от страх естествено. Много често трябва да се сменя постелката- всеки ден, за да не мирише, защото позабавиш ли се  Sick Абе не са зайчетата за апартамент според мен.
Иначе да- по-скъпите са "мини".

# 81
Ние сме с мини пинчер,мога да кажа че моите две дечица го тормозат доста,но то е доста търпеливо.Но според мен е най добре без никакво животно покрай децата защото все пак това си е животно.

# 82
Ние имаме котарак, синът ми е на 5. Много се привързахме, и той към нас. И аз мислех че котките не се привързват към хората /винаги сме имали куче/. Промених си мнението. Ужасно е привързан към нас. Кучета обичам много, но нямам възможност точно сега да взема. За малко дете май котката е най подходяЩа. Синът ми се научи да не го стиска и дърпа за опаШката /след много разговори/. Ние сме в къЩа, но си имаме сандък с пясък, почиствам го и това е. Морските свинчета са съЩо сладури.

# 83
взехме две зайчета  Mr. Green

# 84
Освен ако не живея в къща, не намирам за особено хигиенично да се отглеждат деца и животни заедно. Ние имаме хамстер, взехме го, когато децата бяха на 7 и 6 г. Голяма беше радостта им, едва не го убиха в желанието си да го гушкат и разнасят насам-натам. Животното оцеля след първоначалната еуфория и сега е само мой любимец - никой вече не го поглежда, горкичкият! А той е необикновено животно - идва, когато го повикаш по име, клетката му е постоянно отворена и той може спокойно да се разхожда навсякъде, но винаги се прибира да си спи в неговата къщичка. Понякога ми става жал, че мъничето вече не е обект на обич от страна на децата, както в началото.
Но, да се върнем на животните - смятам, че малко животно е по-подходящо от едро. Първо, че пуска по-малко косми и по-лесно се поддържа къта му, второ - не заема място във все пак ограниченото пространство на апартамента като за още един човек, трето - не може да навреди на децата чисто физически /едно едро куче би могло да ги ухапе, котка - да ги одраска и т.н./. Разните рибки, костенурки, тарантули, гущери и друга екзотика не могат да се гушкат и галят. Чувала съм, че морските свинчета са много гальовни и имат нужда от физически контакт със стопаните си.

# 85
baibibi,съгласна съм с почти всичко,което казваш.ИСкам само да кажа,че едно животно вкъщи не може да присъства само и единствено като обект за гушкане и галене.Различните видове животни дават различни видове наслада за стопаните си.

Честити да са ви домашните любимци и дълго и с радост да си ги гледате!
Как мина запознанството им с новия дом и обитателите му?

# 86
  • Bristol
Честито!  Grinning

# 87
Честито за зайчетата.Ние си имаме куче още от преди да се роди детето и до сега да чукна на дърво нямаме проблеми.Но моето мнение е да се вземе животно когато детето стане на 4-5 години за да може да разбира,че животното не е играчка WinkНашето куче голям тормоз вижда от детето-команди,яздене,дърпане.....,но навън много си играят.

# 88
Мисля,че скоро ще имаме първите си жертви на детската игра...Взела нашата кутията с витамините на хамелеона и я изсипала цялата в аквариума с рибите. #Puppy dog
В момента татко й прави ново кепче(загубили сме старото),за да ги пренесе в друг аквариум.Горките ми риби...Скалариите са на повече от година,орнатусите през януари ще я навършат....  Confused

# 89
Ние мислим до 2-3 месеца да вземем рибки и преди сме си имали в къщи-мъжа ми е много на Ти с аквариуми и гледане на рибки. Като стане на около 5 годинки смятам,че можем да помислим за котка. Другите животни не ме блазнят, като за апартамент. Като малка имахме сиамска котка у нас и знам какво е.

Общи условия

Активация на акаунт