Черен списък на хотелите в България!

• 404 641
  • 1 888
  •   1
Отговори
# 1 350
Е,аз имам два опита с ваучери и съм точно на противоположно мнение. Сега ще си мерим опитите ли?
Задайте си въпроса, защо се пускат ваучери.
Причините са много и разнообразни. Дали хотели като Хот Спрингс в с. Баня предлагат некачествена услуга, та трябва да пускат ваучери?! Еми не, но го правят например в периоди на нисък сезон. ТА, предлагащи почивки или екскурзии в чужбина, които вече са продали по-голямата част от пакетите си, пък пускат ваучери, т. к.  искат да запълнят самолета и/или броят стаи, които са договорени. Разбира се, че има и хотели, които са проблемни и използват ваучерите, за да може все някой да се закачи за офертите им, но не може да кажем, че всичи са калпави и за това пускат ваучери.
Извън хотелите съм ползвала ваучери и за друг тип услуги, за хапки, торти, вкл. и за маникюр и не съм имала проблеми.

# 1 351
  • Варна
Късметлийка.
Моля те, не ми обяснявай, че услуга, която струва 10 лв ще ми я предложат същата за 5.

# 1 352
  • Ню Йорк
Късметлийка.
Моля те, не ми обяснявай, че услуга, която струва 10 лв ще ми я предложат същата за 5.

Точно!

Тук някои хора продължават да заблуждават себе си и околните, че можеш да получиш хотелско настаняване при чудесни условия на символична цена. Мерцедес с билетче за градски транспорт не се кара  Naughty  Стар лаф, ама точно като за случая.

# 1 353
  • В.Търново
Е,аз имам два опита с ваучери и съм точно на противоположно мнение. Сега ще си мерим опитите ли?
Задайте си въпроса, защо се пускат ваучери.
Знаете ли защо ги пускат? За да си запълнят контингента.Пускат предимно за слаб или междинен сезон.По-добре на по-ниска цена, от колкото празни стаи.

# 1 354
  • при късмета
Късметлийка.

Точно!

Тук някои хора продължават да заблуждават себе си и околните, че можеш да получиш хотелско настаняване при чудесни условия на символична цена. Мерцедес с билетче за градски транспорт не се кара  Naughty  Стар лаф, ама точно като за случая.
Подробно ми обясни, как двама клиенти, пребиваващи на едно и също място, по едно и също време, резервирали по различен начин и единия е с ваучер, как могат да получат различна услуга? Не, няма да получат различна услуга, ще получат еднаква. Просто единия ще е платил редовната цена, другия ще е хванал пускане на ваучер по някаква причина. За този с ваучера няма да готвят отделно примерно, храната ще е една и съща за двамата. Стаите по нищо няма да се различават, защото хотела не може да си сменя качеството според това дали са пуснали ваячери за момента или не, то е такова каквото е. Та наистина ми е много интересно да ми обясниш, как ваучера ти гарантира услуга с по-ниско качество, при тези обстоятелства

# 1 355
В един хотел, по едно и също време могат да пребивават гости резервирали от различни места на различни цени. Услугата няма как да е различна за всички тях срямо цената, която са платили. Що се отнася до услугата за 10 лв., която ти продават за 5 , ами най-вероятно истинската цена е 4,50. Просто през повечето време ти я продават за 10, но понякога, поради причини, които могат да са различни, пускат определени бройки на цена близка до реалната.

# 1 356
  • Ню Йорк
Ми не сте прави. Помня много ясно случай, в който настанени в един и същ хотел по едно и също време хора бяха получили коренно различна услуга. Настанените с ваучери даже не бяха допускани да се хранят в ресторанта, а им бяха раздавани пликчета със суха храна.

# 1 357
Скрит текст:
Здравейте,
много ви моля за съвет към кого да се обърна и как да постъпя.
Моята история е следната:
Ние сме семейство с малко дете на 5 годинки. Бяхме гости на хотел Стримон Гардън Кюстендил в периода 01.12.2019 г – 03.02.2019г.
За целта си купихме ваучери за два дни със закуски и вечери от ГРУПОВО
Ще опиша възможно най-кратко това, което ни се случи там:
1.   След настаняването в хотела на 01. 12 посетихме басейните към хотела. След влизането в детския басейн усетихме ужасно дразнене и сълзене в очите. Повечето хора които влизаха при нас в басейна след много кратък престой го напускаха поради задушливата миризма и неприятното дразнене. За съжаление ние останахме по дълго в басейна и то заради детето, което е малко и другите са неподхоящи за неговата възраст. Отправихме оплакване и запитване към рецепцията на СПА центъра, където момичето ме увери че басейна е напълно безопасен и в него се слагат само таблетки сол. На базата на тези твърдения продължихме да посещаваме басейните и през останалите 2 дни.
2.   В офертата изрично е описано че на разположението на гостите е детски кът с аниматор, което за нас бе втората по важност причина да изберем този хотел. След обяда решихме да оставим детето в детския център и с огромно учудване установихме че аниматор няма! Обърнахме се към рецепцията, които ни отговориха че аниматора работил само събота и неделя. Ние отговорихме че разбираме, но все пак сме неделя и очакваме аниматор, тогава рецепционистката ни отговори: „Е, значи анимацията е петък и събота“. Никъде не е упоменато че анимацията е само два дни, ние разчитахме много на анимация, която така и не получихме.
3.   На 02.12 в 14.00 часа детенцето заспа следобеден сън. В 15.30 телефона в стаята започна да звъни продължително и събуди детето. Тук държа да отбележа огромното си възмущение когато отговорихме на обаждането, а отсреща ни звъняха от рецепция. Бяхме на СПА почивка и предполагам че спокойствието и уюта на гостите е на първо място, особено между 14 и 16 часа.
4.   На 02. 12 след 16.30 отидохме отново на басейн. Детския басейн отново миришеше на нещо странно. След престой от около половин час детето започна да се оплаква, че му пари на крачетата. Ние също усещахме много неприятно парене и дискомфорт.
В големия басейн не работеше водопада след наше запитване спасителя потвърди това. Решихме да поседим в джакузито, и голяма изненада и там – джакузито също не работи!!!! Детенцето продължи да се оплаква че го сърби кожичката и се прибрахме в стаята.
Наистина ли Стримон Гардън, отличен с 5 звезди няма нито един напълно изряден басейн и въпреки това приема гости?
5.   На 02.12 вечерта отидохме на вечеря. Сервитьорите ни казаха, че не може да вечеряме на 1-вия етаж, да се качим на втория. Попитахме защо, понеже държим да сме на този етаж, които е до детския кът без аниматор и искаме да наблюдаваме детето. Бе ни отговорено че „Украсяват“. Качихме се на втория етаж за вечеря, като само след 5 минути се обадиха другите дами които бяха с нас, че на първия етаж вечерят хора и е свободно за клиенти.
Недопускането за вчеря точно на този етаж с дете част от политиката на хотела ли е?
6.   На 03.12 сутринта извикахме управителката на хотела. Гореизложеното бе представено пред нея напълно изчерпателно. Ответната реакция бе: „Да, разбирам ще предприемем мерки“, освен това ни обясни че имат проблеми с пречистването на басейните. ЗА ПРЪВ ПЪТ някой ни информира че има проблем, до този момент бяхме подвеждани и лъгани, въпреки оплакванията. Освен това управителката ни успокои че всичко вече било на ред. Ние отново се отправихме към басейните.
След като бяхме не повече от 15 минути детето започна много да плаче и се оплаква че му пари на крачетата. Свидетели бяха всички хора от басейна. Незабавно качих детето в стаята да го измия, както неговата кожа така и нашата и на мъжа ми бяха силно възпалени! Детето плачеше и не даваше нито да го къпя нито да го обличам. Мъжа ми слезе на рецепция и отново извика управителката. Тя от своя страна незабавно организира бусче4 от хотела и преглед от дерматолог, като го увери че ще ни бъде и възстановена сумата платена за престоя. Бяхме прегледани от дерматолог, като и на тримата ни бяха предписани препарати с кортикостероиди и противоалергични.
След като се върнахме в хотела управителката заяви, че до обяд на другия ден ще се свърже с нас да „Преценят“ как да постъпят след като получат становище от дерматолога. Също така ни заяви че суми не могат да ни върнат, да си заявим претенциите към „ГРУПОВО“
7.   Днес, 04.12 няколко пъти се опитваме да се свържем с въпросната управителка, но без абсолютно никакъв резултат.
Защо не се свързва с нас след като пое този ангажимент и от какво и защо се крие?
Дано бързо се оправи детенце.

Бяхме преди 2 год в този хотел.
Обстановка - 60-те години на миналия век.
Анимация - нула. Една голяма стая в която се "забавляваш" сам. Ама почти няма с какво. Бяхме в почивни дни.
СПА-то - ползвахме само джакузито, беше топло и уникално. Лежанките са за 2 човека, винаги са заети.
Стаята - нямаше достатъчно шкафове. За детето дадоха походно легло /5 ☆☆☆☆☆ хотел / с метални крака в които непрекъснато се удряше. Първоначално не бяха сложили никакво, а го дадоха след като управителката лично се убеди, че няма такова. Накрая всички се озовахме на спалнята.
Храната - нищо особено.
Паркинга - Събота и неделя беше пълен. За да си тръгне човек изкараха 5 коли навън и ги преподредиха.

Не бих повторила.

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 14:05 от AnMary

# 1 358
  • при късмета
Ми не сте прави. Помня много ясно случай, в който настанени в един и същ хотел по едно и също време хора бяха получили коренно различна услуга. Настанените с ваучери даже не бяха допускани да се хранят в ресторанта, а им бяха раздавани пликчета със суха храна.
И това е практика, така ли? Тези с ваучерите не припарват до ресторантите? Това е несериозно и не е аргумент. При това примера не е от личен опит, а си мислиш, че помниш нещо си. И друг път съм казвала, че прави впечатление, че нито даваш в темата личен опит или пример, нито съвет към кога да се обърне някой с проблем, единствено нападаш тези които са резервирали с ваучер и им набиваш канчето защо са купили ваучери. Смешно е

# 1 359
Ваучерите се дават за слаб сезон и липса на заетост в хотела, понякога и с рекламна цел при новооткрити обекти.
Услугата е със занижени параметри.
Платете пълна сума и тогава сравнявайте и имайте претенции тук и пред институциите.
С най-добри пожелания! Simple Smile

# 1 360
  • Тра-ла-ла
1-10-50 лв. също са пари. Но нашенският бай Ганьо - бизнесмен е решил, че това не са пари и клиентът ги е намерил даром на улицата. А срещу тях трябва да получиш "почти нищо", за да може той да е на поне 200% печалба, щото така е свикнал.

Никой, уважаващ себе си и другите, представител на услуги по ваучер, не би си позволил да си пада под нивото, за да изкяри от ваучерите. Освен, ако не иска да печели нови клиенти, а само да закърпи положението до следващите шарани. То от такива и на пълна цена не може да се очаква ниво, а само тарикатлъщина.. Разбира се това е гарнирано с очакването, че овчедушният българин няма да се оплаче, защото 1. няма смисъл, 2. нищо няма да се промени, 3. не му се занимава, 4. ще го нападнат 10 човека и ще го изкарат тъпак, бедняк и т.н.

Факт, че последните години във всички сфери падна нивото на обслужване и на клиентите се гледа като на баламурници.

# 1 361
Всичко си е до мениджмънта на хотела и си е индивидуално.Била съм в много хотели с и без ваучери и винаги са били перфектни.Грозно е да се слагат всички под общ знаменател само,защото са пуснали намаления...

# 1 362
  • София
Ваучерите се дават за слаб сезон и липса на заетост в хотела, понякога и с рекламна цел при новооткрити обекти.
Услугата е със занижени параметри.
Платете пълна сума и тогава сравнявайте и имайте претенции тук и пред институциите.
С най-добри пожелания! Simple Smile
Както и други, писали по-горе, съм била в един и същи хотел няколко пъти - с и без ваучери. Е, НЯМАШЕ никаква разлика и обслужването беше на високо ниво. Има си добри и отлични хотели, които пускат ваучери, има си и лоши - с и без ваучери. Хайде, стига глупости. Не търсете под вола теле.

# 1 363
  • Сф
Някои хора стават смешни, сега остана само да кажат, че и басейна е разделен на две - за" с ваучери"и за" директни резервации."
Истината е, че хотела е по- добре да се избягва. Стримонт Спа5  е с " особена" слава в бранша дори.
Въпроса обаче е да компенсират жената за причинените неудобства , по - точно здравословни проблеми заради повечето белинка в басейна.

# 1 364
  • при късмета
Някои хора стават смешни, сега остана само да кажат, че и басейна е разделен на две - за" с ваучери"и за" директни резервации."

Стои патрул на средата и държи тези с ваучерите в неизчистената част, а резервиралите по друг начин в чистата Joy

Общи условия

Активация на акаунт