Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 740
  • 124
  •   1
Отговори
# 15
Подкрепям с две ръце последния пост!Искам да добавя,че подобна промивка на носните кухини се прави много леснмо с един уред-лоти се казва,купих си го от инструкторката си по йога,предполагам,че във вСЕКИ КЛУБ ПО ЙОГА ГО ИМА.

# 16
Детето на моя позната получило гърч от висока температура по време на хомеопатично лечение-колко често се случва това и предотвратимо ли е, ако хомеопатът познава добре детето?

# 17
въпрос към Александър-може ли да се приеме от индивидуалното лекарството ,което имаме назна4ено от хомеопата ни като предпазна мярка( и ако може да се ползва така-колко 4есто може да се прилага)-в смисъл,4е е приемано от него преди седмица(да не се полу4и доказване) newsm78

# 18
  • Насред хаоса
Александър, как бихте коментирали следната статия: http://zadecata.com/index.php?page=0_8_47
И според мен е опасно да се остави малко дете с висока температура продължително време.

Четете ли темата Въпрос: до каква температура доктора не ви изписва антипиретици?  ?
Не, не я чета. Всеки лекар, при когото съм била до момента (а те са много, вярвайте ми), хомеопат или не, ми е казвал да давам температуропонижаващи при над 38,5. Съгласна съм с тях. Не се заяждам, не целя конфронтации. Но за мен оставянето на дете в положение с висока температура за продължително време при наличие на толкова средства за понижаването й е престъпление. Температурата си има плюсове и минуси. За жалост минусите в някои случаи са непоправими. По този начин едно съседче стигна до инвалидна количка - майка му решила да не сваля "лечебната" температура, в резултат на което детето получава гърч, мозъчни увреждания и увреждания на двигателните функции.
Затова предпочитам при 38,5 да дам лекарство, което да понижи температурата, отколкото да гледам как детето изгаря от нея и се мъчи. Малката ми дъщеря вследствие на такава температура от ангина едва не получи гърч. Но получи задух и сърцебиене. Слава Богу, бяха временни. Но това така ме уплаши, че оттогава не си правя експерименти с неща, с които шега не бива.

# 19
  • София - Варна - Бургас
Детето на моя позната получило гърч от висока температура по време на хомеопатично лечение-колко често се случва това и предотвратимо ли е, ако хомеопатът познава добре детето?

Всеки нормален класически хомеопат знае как и какво конкретно хо л-во да даде и така не само да предпази от гърч, но и да излекува тази предиспозиция. Дори питайки майката за модалностите и по телефона. Peace

Което дете има предиспозиция към гърч, може да го направи и при 38С!

# 20
  • София - Варна - Бургас
въпрос към Александър-може ли да се приеме от индивидуалното лекарството ,което имаме назна4ено от хомеопата ни като предпазна мярка( и ако може да се ползва така-колко 4есто може да се прилага)-в смисъл,4е е приемано от него преди седмица(да не се полу4и доказване) newsm78

Не се бъркам в работата на колеги, затова не се притеснявайте да запитате лекуващият Ви хомеопат.
  Peace

# 21
Един метод, споделен от лекар, който е практикувал в Родопите и там са му го казали местни хора - препоръката е да се използва за предгрипни състояния, тоест навреме - още като усетиш първите неразположения:

Малка част от ядката на орех се счуква заедно с малка скилидка чесън, добавя се щипка сол - според възрастта на пациента - всеки сам трябва да си сложи солта - колкото могат неговите пръсти да вземат, добавя се малко вода, така че сместта да стане на каша
Въпросната каша се слага в черупка от половин орех - това се поставя на китката, където усещаш пулса, където кожата е най-тънка - обърнато с кашата към кожата, така че все едно си захлупил черупката - връзва се и стои най-малко два часа
Вярва се, че това изсмуква болестта

Добре е чесъна и ореха да са домашни или по възможност от района, в който живее човекът, който ще прави процедурата

# 22
И така, все пак се оказва, че свинския грип си е опасен, независимо от това дали медииите и фармацевтичните компании не преувеличават. Александър, благодаря, че си отделил време да направиш тази темичка, но основното, което коментираш е дали температурата  да се сваля или не. Ако ти дойде пациент със свински грип ти би ли му дал с чиста съвест ХЛ, без да се страхуваш, че може да се стигне до остра дихателна недостатъчност и не дай боже до фатален изход? Надявам се да не приемеш това като заяждане, просто искам да разбера как хомеопатията би се справила с тези усложнения, които възникват.   bouquet

# 23
Доколкото аз разбирам хомеопатията прави така, че да не се стига до усложнения
Човек с дихателна недостатъчност едва ли ще търси хомеопат, най-вероятно ще бъде закаран в някое Спешно.  Peace

# 24
Първо трябва да се разбере дали някой е болен от "свински", птичи, агнешки и какъвто и да е грип, пък тогава да се действа  Mr. Green

Пействам един пост от Clairette от темата за ваксините:

Относно изследването и реактивите.
В САЩ правят бързо изследване уж за свински грип, излиза за минути. Но какво се оказва Mr. Green - наш'те изследвали дали болния има инфлуенца тип А и всички с положителен резултат ги обявяват за болни от свински грип. Ето как набъбват статистиките. А в Бг доколкото знам изобщо не могат да правят изследване за свински грип, в най-добрия случай да могат да определят дали е тип А или не.

# 25
Според мен въпросният вирус е  сезонния вирус в момента.Просто този щам си циркулира и причинява грип,не по-опасен от всеки друг сезонен грип Peace

# 26
Така е. И още нещо ценно бях чела някъде: замислете се защо през пролетта симптомите ги наричат "настинка", "простуда", а през есента и зимата същите симптоми се наричат "грип". Едва ли е само заради времето и "отслабената" имунна система. Имунната система не заслабва просто така...

# 27
  • София - Варна - Бургас
И така, все пак се оказва, че свинския грип си е опасен, независимо от това дали медииите и фармацевтичните компании не преувеличават. Александър, благодаря, че си отделил време да направиш тази темичка, но основното, което коментираш е дали температурата  да се сваля или не. Ако ти дойде пациент със свински грип ти би ли му дал с чиста съвест ХЛ, без да се страхуваш, че може да се стигне до остра дихателна недостатъчност и не дай боже до фатален изход? Надявам се да не приемеш това като заяждане, просто искам да разбера как хомеопатията би се справила с тези усложнения, които възникват.   bouquet

Контра въпрос: А ти какво би му дал, за да не се стигне до фатален изход? Антипиретик ли?

И защо сметна, че хо л-во води до, цитирам: "Остра дихателна недостатъчност"?

Напротив, всички лекувани с хомеопатия ще потвърдят, че хо л-во, пази преди всичко белите дробове. И наистина, при посещение при педиатърка, тя установява че дробовете са чисти, въпреки силна ларенгиална кашлица и хрема.
  И това е така, тъй като хо л-во не потиска симптоми, а действа в унисон с жизнената сила, чиято задача е да изтласка болестният процес от жизненоважни органи - към периферията: сливици, нос, кожата.

Докато напротив, официалната медицина, с гордост наричаща себе си "Антисимптоматична"?... се стреми да "лекува" симптомите а не причината, която ги продуцира и така потискайки хрема и фарингит, вкарва болестният процес навътре - към белите дробове.

Да, писах много за Т. тъй като много хора се заблуждават, че сваляйки я, вече са здрави и хукват навън по задачи, вечерта пак са с висока Т. пак я свалят, пият кафета с-у отпадналоста и за "енергия", а кафето не дава енергия, а изразходва вътрешните запаси на клетките, като ни оставя без резервни сили.
 И така до пълното изтощаване на жизнената сила, и тогава "внезапно и неочаквано" идва Пневмонията и се стига до, цитирам те: "остра дихателна недостатъчност и не дай боже до фатален изход?"

# 28
  • София - Варна - Бургас
Първо трябва да се разбере дали някой е болен от "свински", птичи, агнешки и какъвто и да е грип, пък тогава да се действа  Mr. Green

Пействам един пост от Clairette от темата за ваксините:

Относно изследването и реактивите.
В САЩ правят бързо изследване уж за свински грип, излиза за минути. Но какво се оказва Mr. Green - наш'те изследвали дали болния има инфлуенца тип А и всички с положителен резултат ги обявяват за болни от свински грип. Ето как набъбват статистиките. А в Бг доколкото знам изобщо не могат да правят изследване за свински грип, в най-добрия случай да могат да определят дали е тип А или не.

Ние не си губим излишно времето в скъпоструващи изследвания.
 Жизнената сила на пациента, продуцира достатъчно симптоми и модалности, така че индивидуалното хо л-во, особено за Остър случай е, както се казва, нарисувано.

# 29
  • София - Варна - Бургас
Според мен въпросният вирус е  сезонния вирус в момента.Просто този щам си циркулира и причинява грип,не по-опасен от всеки друг сезонен грип Peace

Трябва да се знае, че този грип има афинитет към белите дробове!,

щам "Уисконсин" към ларинкса - суха, продължителна и много дразнеща кашлица и субфебрилна Т. около 37.2 - 37.5С, като по този начин възпалението подличко се промъква в дробовете.

"Бризбейн", има афинитет към стомаха и стомашно/чревният тракт, като характерни са остра болка в стомаха, повръщане, разстройство или и двете, и т.н.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 01:15 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт