Вирус A(H1N1) КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УСЛОЖНЕНИЯТА, от Хомеопатична гледна точка

• 15 705
  • 124
  •   1
Отговори
  • София - Варна - Бургас
- Разбира се, най-добре предварително да се посети класически хомеопат и той да установи индивидуалното хомеопатично л-во, което ще укрепи имунната система.

-  Да не чакаме последния момент, когато трябва да се вземат спешни решения и когато лесно може да се поддадем на паниката и да вземем погрешни решения.

-  Едно от които е сваляне на температурата. Като че ли, ако детето няма температура, значи е здраво?...

-  Температура до 39С (някъде и до 39.5С ) в т.н. "бели държави" НЕ се сваля, ако няма сериозни основания за това! Такова основание например може да бъде порок на сърцето.

-  Температурата не е болест сама по себе си, а мн. добра ЗАЩИТНА реакция на организма с-у размножаването (репликацията) на вирусите, докато бъде изработен т.н. Специфичен имунен отговор! Това са специфични спрямо конкретния вирус (или бактерия) антитела - левкоцити, които единствени могат да унищожават вируси и го правят много успешно, след което следва... оздравяване!

- Така че ние имаме вроден и унаследен готов план за действие, даден ни от Твореца, и от нас се иска да не правим погрешни действия, а да слушаме езика на тялото си:

1. точка първа - загуба на апетит. Целта е да не товарим стомаха, сърцето, бъбреци и чер дроб с тежка "странична дейност", а биоенергията ни да се концентрира в основното - борба с-у нашественика.

2. точка втора: Отпадналост - да не губим енергия в излишни действия, а да си седнем на дупето, още по-добре да легнем, най-малкото,  задължително "да пазим стая".

3. точка трета: Вдигане на висока Температура, като за по-бързото и вдигане се предшества от втрисане - това е бърза контракция и отпускане на мускулните влакна вследствие на което се отделя топлина.
   Високата Т. 39 - 39.5С забавя и дори може да спре размножаването на вирусите и бактериите, докато...

4. ... дойде Специфичният имунен отговор, който унищожава вирусите и бактериите.
   Изработването му при човек (от пуберитета - до възрастен човек) обикновено става от 1 до 3 денонощия, докато при малките, от бебета - до началото на пуберитета, периода е по-дълъг - до 5 и дори 10 денонощия.
  През този период единствената им защита с-у вирусите е високата Т. Разбира се трябва да се следи да не се обезводнят, дават им се подсладени чайове, сокове, вода, а в краен случай им се влива физеологичен разтвор, който е дестилирана вода плюс глюкоза.

-  Ако след 3 и повече денонощия, детето се изтощи има опасност от вторична бактериална инфекция, и тогава вече може да се стигне до използването на подходящият АВ. Най-добре след антибиограма.

- Забележка: т.н. Фебрилен гърч, вследствие висока Т. е индивидуален за известен, невисок процент деца, и всеки добър хомеопат може да прецени кое, от дузината хомеопатични л-ва за "Остър случай" може да го предотврати и излекува.  Peace

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 12:42 от Aleksander

# 1
 Абсолютно съм съгласна с написаното.
 Детето ми боледува изключително рядко, но когато лепне някой вирус правя точно това: не свалям температурата, не давам храна щом не иска, пие само чайове и лежи. Съответно ако й е червено гърлото и кашля давам някакви лекарства, но не и температуропонижаващи. За ден- два "прегаря" и после все едно не е била болна.
   П.П. Не се лекуваме с хомеопатия, използваме само определени хранителни добавки.

# 2
  • София - Варна - Бургас
Насилственото сваляне на високата Т. е вредно поради:

1. Дава "зелена светлина" на безпроблемното размножаване на вирусите, а те се размножават със светкавична скорост.
  Процесът е подобен на верижната реакция при атомната бомба.

2. Изтощава Жизнената сила - от опит знаем, че след анти-пиретика, температурата само временно спада и след 15 - 20 минути, Жизнената ни сила пак я вдига! Което обаче и коства загуба на много енергия!
  Ако продължим в упорството си да победим Температурата, всъщност побеждаваме... собствената си Жизнена сила, докарвайки я до степен на пълно изтощение!
...с всички произтичащи от това последствия.

# 3
И аз съм съгласна, с някои изключения.
Микроорганизмите не са вредни - нито нашественици, нито патогени. Simple Smile
Увеличения брой на определени видове се свързва именно с процесите, които се извършват в болния човек. Това, че те присъстват там, не означава, че са причинители. Те са следствие и съответно част от лечебния процес в организма. Разбира се микробите (при метаболитните си процеси) отделят вещества, които са токсични за човешкия организъм. И когато тяхната популация се увеличи в течение на болестта, енергията на човека не е достатъчна, за да се изчисти от тях. При децата детоксикацията е по-трудна, затова по-трудно се справят с болестите и по-често боледуват.

И да допълня - добре е да се помисли за лек хранителен режим (ако детето има желание да се храни), който едновременно да щади енергията и да спомага за изчистването на токсините. АБ не са решение, те изтребват флората и с това намаляват отпадните продукти от жизнените процеси на микробите, но не позволяват завършването на лечебния процес. Което впоследствие дава отражение върху здравето.  Peace

# 4
  • Насред хаоса
Александър, как бихте коментирали следната статия: http://zadecata.com/index.php?page=0_8_47
И според мен е опасно да се остави малко дете с висока температура продължително време.

# 5
  • София - Варна - Бургас
Александър, как бихте коментирали следната статия: http://zadecata.com/index.php?page=0_8_47
И според мен е опасно да се остави малко дете с висока температура продължително време.

Бих коментирал така: Значи излиза, че най-бедната, най-корумпираната, най-изостаналата с най-несвободни медии, с най-много инсулти и инфаркти на глава от населението, не само в Европейския съюз и Европа но и в сравнение с някои Африкански държави, разбира много повече по този въпрос от т.н. "бели" държави в Западна Европа и Северна Америка.

Задайте този въпрос на мамите живеещи в Западна Европа и вижте какво ще стане.
  Joy

# 6
Александър, благодаря за темата.   bouquet
Съгласна съм с всичко и е чудесно синтезирано.

# 7
  • Добрич
Александър, благодаря за темата!
Съгласна съм с изложеното, макар че продължавам да се притеснявам от температура над 39 градуса.

# 8
Съгласна съм с написаното за температурата.
Само една уточнение - индивидуалното хомеопатично лекарство наистина би подсилило организма. А за лекуване на т.нар. "свински" грип си има определени хомеопатични лекарства, които покриват неговата картина.
Александър, това лято Кулкарни имаше семинар по темата "свински" грип.

П.П. България не е държавата с най-много инсулти и инфаркти на глава от населението (тази новина е следствие от несвободните медии Wink).

# 9
  • София - Варна - Бургас

Четете ли темата Въпрос: до каква температура доктора не ви изписва антипиретици?  ?

# 10
  • Варна, България
Прочетох с интерес това, което сте написали.
Ето това ме учуди

Аlexander:
"Ако след 3 и повече денонощия, детето се изтощи има опасност от вторична бактериална инфекция, и тогава вече може да се стигне до използването на подходящият АВ. Най-добре след антибиограма."

Значи пак стигаме до антибиотика... По този начин всеки хомеопат може да се застрахова - изтощило се е (а дали е улучил правилното Х л-во е друг въпрос) , има вторична инфекция, антибиотик.
Още повече, че за антибиограмата са необходими поне 2-3 дни, през които детето не може да се остави на самотек и се предписва някой широкоспектърен, който ако помогне е Ок, ако ли не-следващия.
Не се заяждам, но ми е интерсно при вашите случаи ( на хомеопатите, пишещи тук) колко често се стига до изтощаване и антибиотик?

# 11
  • София - Варна - Бургас
Тук става въпрос за дете, което не е лекувано с хомопатия, и затова в самото начало съм написал,  да се посети хомеопат преди детето да се е разболяло, а не да се чака последния момент.
 Четете всичко написано от мен, а не това което Ви е угодно и без да ми вадите думи от контекста.

На вторият Ви въпрос отговора е около 0,5% - до 0%.  И да, ние не сме максималисти и в много редки случаи може да се стигне и до АБ, защото тук става въпрос за живота на децата, а не да си развяваме Егото.

# 12
А дали  може да използваме тази тема и да публикуваме практични съвети, които сме намерили на друго място - конкретно за усилване на имунитета и борба с грипа?

# 13
  • София - Варна - Бургас
А дали  може да използваме тази тема и да публикуваме практични съвети, които сме намерили на друго място - конкретно за усилване на имунитета и борба с грипа?

Стига да не е реклама, като разни "зелени енергии" и други подобни "Мулти - Левъл" системи.
 Peace

# 14
Ок, копирам това тогава, беше конкретно казано за свинският грип, предполагам може да се отнася и за други типове
Сигурно е прочетено вече от други потребители
Най-вече ме заинтригуваха 3 и 4та точки

1. Многократно измиване на ръцете (особено след посещение на публични места)

2. Да не се докосва (пипа) никаква част от лицето. Въздържайте се от всяко изкушение да докосвате лицето си (освен ако искате да се хранете, непременно след измиване на ръцете ви да става това)

3. Правете гаргара два пъти дневно със топла подсолена вода.
*H1N1 престоява до 2-3  дни след инфектиране на гърлото и носните кухини, където се размножава преди да се появят симптомите. Подсолената вода не допуска внедряване на вируса в клетките на гърлото и кухините. Не подценявайте този простичък, но много ефикасен метод за предпазване.

4. Подобен на описания в точка 3 е почистването
(промиването, смъркане) поне веднъж на ден на назалните кухини с топла леко подсолена вода или почистване с памучен тампон в дълбочина на ноздрите. Това е много ефективно за недопускане увеличаването на вирусната популация в носните кухини.

5. Засилете имунитета си с храни, които са богати на вит. С.
Ако поемате допълнителни таблетки от този витамин, добре е в добавка да има и Цинк, който ускорява абсорбцията му.

6. Пийте колкото се може повече топли течности.  Топлите напитки имат същия ефект, както гаргарата с подсолена вода, но в обратна посока. Те отмиват попадналите върху лигавицата на носоглътката вируси в стомаха, където те не могат да оцелеят, да се размножат и причинят вреда.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 17:27 от ДеЩоВиди

Общи условия

Активация на акаунт