въпрос към майките които си гледат близнаците сами

• 30 957
  • 341
  •   1
Отговори
# 255
  • UK
Запис  Hug

# 256
Тъкмо се зарадвах на темата  и гледам че не е писано в нея от 2011г.  Sad, добре че  kokona20 е писала, че видях че има и такава тема  Crazy . Въпреки че децата ви са пораснали момичета се надявам да давате съвети и идеи, даже бих попитала дали е необходимо да вземам две проходилки или и една ще свърши работа,  newsm78, че като гледам едната девойка ще пролази и проходи по бързо от другата? И да ви питам вие къде оставяхте да пълзят децата, на пода ми се вижда, че не е подходящо, върху килимът също, та се чудя дали да не вземем от гумените килимчета  newsm78

# 257
  • София
Слагах ги на пода върху активната гимнастика, която беше голяма и се събираха и двамата. Като почнаха да пълзят си обикаляха цялата стая, с паркет сме, килими нямаме. Проходилки не съм купувала.

# 258
Тъкмо се зарадвах на темата  и гледам че не е писано в нея от 2011г.  Sad, добре че  kokona20 е писала, че видях че има и такава тема  Crazy . Въпреки че децата ви са пораснали момичета се надявам да давате съвети и идеи, даже бих попитала дали е необходимо да вземам две проходилки или и една ще свърши работа,  newsm78, че като гледам едната девойка ще пролази и проходи по бързо от другата? И да ви питам вие къде оставяхте да пълзят децата, на пода ми се вижда, че не е подходящо, върху килимът също, та се чудя дали да не вземем от гумените килимчета  newsm78
Аз си бях купила голям пластмасов център за игра, и така знаех че няма къде да избягат. А колкото до паяка, имахме два, за всяко дете по отделно.

# 259
И моите деца проходиха без проходилки. Бяхме заградили един ъгъл в хола, с дебел килим и обиколници. Проходиха, като се държаха за оградата. Чак след като започнаха да правят по някоя самостоятелна крачка, им купихме проходилки, но от този тип:
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%931778584/% … 0%B0-fisher-price
И до днес си я бутат на двора, викат й "машината".  Laughing

# 260
  • София
Моите си заживяха на пода от мига, в който започнаха да се обръщат. Първо на активна гимнастика, после на едно одеяло, а като пролазиха- из цялата къща.  Laughing  Проходилки не сме ползвали, имахме един уокър- беше им достатъчен.

# 261
  • София
И аз се бях засилила да купувам уокър, но взехме такава кола

Ползва се и като уокър и като кола, много добре измислена, до 3-4 години я караха.

# 262
и моите живееха на пода, заградени с ограда  Mr. Green на пода бях сложила от тези гумените килимчета, че лесно се чистят. проходилки не са ползвали, пролазиха си и после на оградата се изправяха и си проходиха

# 263
  • Sofia
И аз мисля, че най-подходящото място за едно бебе от 5-6 мес нататък е пода. Дава най-голяма свобода (което е важно за развитието), най-безопасно е и най-удобно за всички. Моите като станаха на 6 мес обезопасих къщата - сложих заключалки на всички  шкафове и на фурната, махнах покривките, капачки на контактите, кабелите в канали, махнах ниските саксии, силиконови ъгли и ръбове на масите - и ги пуснах да пълзят където искат. У нас е повечето ламинат, малко килими и плочки в кухнята. Никога не сме имали проблем с пълзенето по земята и не виждам особен смисъл от кошари и заграждения. Ние единствено пътя към компютъра бяхме преградили, но основно за да опазим компютъра, на децата нямаше какво да им стане.  Mr. Green Включително и на детската площадка през лятото слагах дълги гащи и наколенки и ги пусках да пълзят по асфалта, от което повечето майки изпадаха в тих ужас.  Mr. Green Проходилки съм ползвала, 2 бр., но ако бях сега с този си акъл и опит нямаше да ползвам. Не ги препоръчвам.
drebosak, теб какво те притеснява в пълзенето по пода?

# 264
Също се присъединявам ЗА пода. Ние също бяхме така.Проходилки не сме ползвали, не виждам смисъл/най-много да се пребият с тях-ненужна инвестиция/, освен ако не искаш да ти се пречкат в краката Laughing. Така като се замисля доста бързо ми проходиха и много много не падаха, да не кажа , че като се усетиха стабилни и само тичаха running Joy

# 265
preci заглеждала съм се по тези пластмасови заграждения, и не са лоша идея
tanini като по малки все си лежаха на активната гимнастика ама вече им умаля  Crazy не се събират и двете, а и едната дръпна на височина и съвсем и е къса  Simple Smile или са все една върху друга, защото не спират да се въртят от гръб по корем и обратно  Laughing
Jiji_biji "машината" ще върши хубава работа в парка  Grinning
Дж-то първоначално и аз бях решила да вземем от тези килимчета - гумените, но ми се върти нещо в  главата че ги бяха забранили (но защо не мога да се сетя  newsm78)
savina_33 ами мисля си че ще им е студено на пода,( все пак идва зима) и предполагам, че няма да е подходящо да ги оставям директно на пода да седят и лазят, но може и да съм в грешка.
TANYA02 проходилките ни приличат малко на блъскащите колички  Laughing

Явно децата ще си покажат дали има нужда от проходилки (или уокър) или не. Ще го мислим, а и имаме още време до прохождането.

# 266
  • UK
А за какви пластмасови заграждения става дума, аз все още не вдявам Crazy Има едни постелки за под, виждала съм  ги, ама по снимки, като юрганите едно време, ама за под, незнам как се казват, нито къде се продават Thinking Сещате ли се, че и аз го обясних едно Embarassed

# 267
  • София
Дребосък, у нас сме на плочки и в хола има килим. Лазеха си и хич не им дремеше, изобщо не са имали проблем със студа.

Кокона, ето за това става дума.

# 268
  • Sofia
Според мен в нормално отопляемо жилище не е студено на пода. Освен ако не става дума за рядко студена каменна къща с гол под примерно. Ако пък ти се вижда студено винаги можеш да постелеш килим или да им обуеш чорапогащник. Пък и не забравяй, че децата се движат непрекъснато и като цяло им е доста по-топло отколкото на нас.

# 269
Ооо, не спират да рита и да мятат ръце, като че ли са навити пружинки  Crazy, много са сладки. Усещам как скоро ще усетят допира на балатума и паркета  Grinning, и май ще им хареса много  Hug

Кокона20 аз съм виждала само гумени килимчета, като този http://www.toytownbg.com/uploads/products_pic/product_pic1_12448.jpg, за тези като юрган и аз не знам (долната част на активната гимнастика малко прилича на юрган  Thinking)

Общи условия

Активация на акаунт