Фотография # 41

• 32 473
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Шоши, хубава обработка   Hug

при нас днес има силни ветрове и огромни облаци, чудя се дали да не ида на лов...
ама ще замръзна  Thinking

от мен една студена

http://www.flickr.com/photos/7793736@N07/?saved=1

P.S. разглеждам един линк с интересни снимки и попаднах на тази...
стана ми малко гадно ...
от историята на снимката ми загорча

http://view.stern.de/de/picture/vicious-circle-3482_23-Schwarz-P … tml?r=7&g=all

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 16:38 от asyalein

# 46
  • София
Записвам се да ви следя   bouquet

# 47
tanzen, хубава муцка си хванала. Но :

-портретът ти е центриран, ни следа от златното сечение..
-снимала си отгоре, по-добре е да си на нивото на очите на детенцето за такъв тип портрет;
-бих кропнала доста, за да се акцентира на хубавите очи Simple Smile) така се губят
-при увеличаването на сниката виждам, че бялото на очичките доста синее, съответно не е злe да се възвърне естествения цвят;

Нещо такова:

# 48
и аз не съм снимала от няколко дни, но наглеждам тук и със ФликР
Много добри неща виждам, гледам да не се депресирам, а да се вдъхновявам!

Wink

# 49
Я покритикувайте малко eдин ФФ портрет към който там не проявиха голям интерес  Mr. Green

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4077490684/

# 50
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Шоши, знаеш, че съм начинаеща, но според мен:
1. стената отзад му "реже" главата.
2. наклона на тялото не съвпада с посоката на погледа - малко небалансирана ми идва...

Малена, за какво депресиране говориш? отвори твоя стрийм, пълен с цветове и слънце  Simple Smile

# 51
  • София
Шоши, не ми допада композицията. Наклона ме напряга, а бялата емблема и телефона на шията му привличат прекалено вниманието. Някак, последното което виждаш е лицето - в случая - доста дребно. Бих кропнала над телефона и бих оправила наклона. Човека има силно излъчване и е много благодатен за класически портрети. Хубаво състояние си уловила  Simple Smile

# 52
Питах един познат може ли да калиброва монитора ми и той каза, че моя монитор не се калиброва, сигналът на видеокартата е цифров, а не аналогов. Аз поставих малко тия думи под съмнение и реших да питам вас Blush Наистина ли цифровите не се калиброват?
Става въпрос за монитора на компютъра, а не за лаптопа, от където обикновено свалям и качвам снимки и те са тъмни.

# 53
Брей, това за наклона изобщо не съм се сетила  newsm78 Наклоних го да не е съвсем като изтукан, а да го пораздвижа   Crazy  Бялото и мен ме дразни  Wink Аз пък си мислих, че съм сгафила нещо при обработката. Знам, че при портретите контраста не трябва да е голям, но все на там ме влече  Mr. Green

# 54
Хайде, гласувайте в есенния конкурс, да имаме нова тема за снимане преди уикенда:

http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157622592018808/

# 55
...здравейте ... , един въпрос към вас - Как със сигорност се установява дали има изгорял пиксел на фотокамера- има ли начин ? Имам съмнение за това от една седмица . Ако има Такъв проблем -отстраним ли е ? Иде реч  за Канон 450 Д . Може ли съмнението ми да е всъщност Прах по матрицата ?
Благодаря дами предварително .

# 56
Мишолина, направо съм влюбена в новия ти аватар, много свежоуютноесеннотопъл!

Новопишещи в темата и начинаещи могат ли да участват в гласуването?

# 57
Могат, всички могат да гласуват. Трябва да сте членове на групата, обаче; от заглавната страница на групата във фликър, натиснете Join.

Мерси, felicidad17; трябва да пусна не-станалите кадри от серията; с двете деца скочили на главата ми, Мариана супер се изкефи на дистанционното; после мина зад статива и само викаше, "Напреееед, мама, сега назааааад, няма глава! Няма глава!"

# 58
Дани,

петната по матрицата са по-едри , сивкави, виждат се най добре като снимаш синьо небе. стоят като точки, които леко се разсейват.
Изгорелите пиксели са много миниатюрни, забелязват се при 100% гледане на снимката, и са САМО един пиксел. Няма такова размиване както при петната по матрицата. И аз имам един изгорял пиксел, червен. Гадничко си е, но като се убие шума, изчезва сам. явно е често срещано.

# 59
Калинаааааааааааааа
всичко знаеш бе! как помниш всичко - не разбирам! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт