Фотография # 41

• 32 536
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
после ще пиша, че много бъpзам.

само да питам, че и аз снимах в петък в стаpа загоpа, но сега като и за киpчо и за анджи са събpано паpите, какво пpавим?
за анджи за следопеpативно има ли ? (докато сме на темата)

# 511
.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 09:55 от Катя

# 512
Катя, то направо си плаче за семинар твоето запитване  Joy

# 513
Катя, то направо си плаче за семинар твоето запитване  Joy

мда.... и на мен ми се стpува, че не са точно за подфоpум хоби, а по-скоpо някъде за бизнес.

# 514
E, видях вече, че доста семинари се изписаха по различни теми, например "какъв фотоапарат да си купя" и реших и аз да попитам каквото ме интересува.
Ако тези мои въпроси не трябва да се задават тук, ще си ги изтрия.

# 515
Катя, не се съpди. Пpава си, всеки може да пита каквото поиска. Лошото е, че тук сме се pазглезили малко да получаваме отговоpи на всички въпpоси, което не винаги е възможно.
Все пак си изкаpвам хляба с това, за pазлика от купуването на фотоапаpат. Като много ми хаpеса яденето в някой pестоpант, не ходя да питам готвача за pецептата.

# 516
Kатя, защо се обиждаш? Всеки си има стил на работа и ако на един му коства повече усилия на някой по-малко, не значи че единият е по-зле от другия.
Задаваш въпроси, които са строго индивидуални, не са рецепта и няма панацея.
Наистина има момичета тук, които си изкарват парите с това и не е редно да се задават конкретни въпроси от кухнята.
Още повече Калина ако ти каже, че снима не 3, ами 6 часа, на теб какво ще ти помогне това?
Аз през годините предимно снимам моето дете и деца на приятели - ще ти кажа - една сесия ми отнема 20мин до пполовин час. Това разбира се не е сесия, каквато прави Калина или Гаргамелчо, например.
Последния месец снимах куп непознати деца по кампанията за Анджи - някои деца снимах бързо, други по час -два, резултатите не зависеха от времетраенето, а то модела, неговото настроение, както и моето.

Най -простото доказателство , че точна рецепта няма- ето, аз и Бухтичка и Мишолина и Амбер снимаме с Канон 400Д - ами снимките ни са различни

# 517
Я и аз да се извиня ако на някой съм му задала излишни въпроси;) и сага разбирам, че тук има хора които си вадят хлабя с това  bouquetза което мога само да ги поздравя;)няма нищо по хубаво от това  Hug

Малена снимките ти винаги много са ми харесвали и за пореден път забелязвам, че всички снимки които си харесам са снимани с Канон Hug

# 518
Аз снимам с 450Д. Но иначе си напълно права, с този апарат и същия обектив пак не мога да докарам като твоите снимки.
А Катя какво е питала не разбрах, много бързо го изтри.

# 519
Благодаря ви за коментарите, момичета. Може да се каже, че бях сама, да. Имаше един познат с мен, но  снимахме паралелно, че той се притесняваше дали ще се справи, но не стоя много.
За цветовете - снимах с Пентакс, както вече споменах и да  на моя калибриран монитор също изглеждат пушнати цветовете. Аз не съм свикнала на толкова шарения, но си мисля, че на родителите като цяло им харесват такива цветове, силнички  Thinking Не знам, реших да ги оставя така. Колкото до очите - почти не съм ги пипала, само шарп на някои. Луизка, съгласна съм с тебе, че не се харесва на родителите да се променят децата им, но ето например младежът с русата коса има точно такива очи и на живо - феноменални са, не съм виждала толкова наситено сини очи никога!!!  Crazy За забележката на Дени не знам какво да кажа, този път специално се постарах да са по-светли снимките, но явно не съм успяла  Thinking Трябва да ви кажа че отделно съм обработваала и самите лица със скрийн и ми се струваше оптимална тази обработка...

Парите за Кирчо са събрани. Писала съм и в темата. Говорих с бащата, който каза, че колкото останат ще ги дари на друго дете сигурно чрез Спаси Дари на.

Ако има друга инициатива за болно детенце съм готова да се включа пак, въпреки че вече тръгнах на работа  ooooh! и става все по-трудно със свободното време...

Какво попита Катя?

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 11:15 от Асол

# 520
И аз имам питане не точно по темата, но на вас имам най-голямо доверие, затова се надявам да ми отговорите.
Тъй като искам хубави снимки, но не разбирам нищичко от фотография, а и нямам време да се образовам, въпросът ми е по-качествена сапунерка ли да избера или някой по-обикновен DSLR? Ако дадете и конкретни предложения ще е чудесно  Hug

# 521
вие пък сега, аз не исках да се сравняваме, просто снимките са различни като стил
E.L.I, на мен пък все никонски ми харесват  Laughing Laughing

ох, отдавна съм се примирила, че няма значение марката, а отношението, което влагаш в процеса на снимане.

ами след като тя изтри въпросите не знам дали е редно да я цитирам. В общи линии подробности около това как и за колко време протича една фотосесия на деца, от този тип като на Калина. Светлина и техники....общо казано.

# 522

ох, отдавна съм се примирила, че няма значение марката, а отношението, което влагаш в процеса на снимане.

Много точно казано.

Искам да попитам, какъв обектив да взема?

Имам възможност да си взема този от Америка.
http://www.bestbuy.com/site/Nikon+-+Nikkor+50mm+f/1.4D+AF+Lens/8 … amp;skuId=8004456

Това се предлага в България
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211503075001.html

Тези двата имат някаква разлика (освен в цената), но не мога да се светна каква. Буквите им са различни единия е D , другия G. Този в българския сайт го пишат, че е с вграден, мотор но това за мен не е от значение, тъй като снимам с D 90.  newsm78

# 523
  • София

в този ред на мисли, получават ли ви се снимките, ако самите вие сте нещо изнервени или не на кеф?

Лоис, сайта ти е много красив, изчистен и  елегантен!!

Асол, браво за инициативата, аз бих се включвала веднъж месечно с такива снимки в парка, струва ми се добър тренинг да снимам други деца, а не мойте, забавно е , поне от това, което беше когато ходих в парка с теб и Муцуна.Снимките ти са хубави, единствено са ми малко тъмни някои от тях.

# 524
http://www.flickr.com/photos/radinabambina/4127976096/ една коледна Анна

Нещо напоследък не ми върви със снимките, нищо не ми се получава, казвам си, че ми трябва светкавица. После обаче се сещам за оная приказка, че на крива ракета и космоса й е крив Tired

в този ред на мисли, получават ли ви се снимките, ако самите вие сте нещо изнервени или не на кеф?
Да, има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт