Фотография # 41

• 32 531
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Elf, удоволствие изключително са твоите снимки!

Лени, мерси за комплимента Simple Smile

Калина си знае!
(не съм забравила, трябва да ги намеря!)

# 541
Free Soul, благодаря... знам, и на мен ми липсвате момичета, но нямам много време за съжаление Sad

Jaly, здрасти и на теб. Ами аз избягвам да ползвам никове във фликър, защото го ползвам най-вече с професионална цел и не искам да стряскам хората с шантави имена. Личното ми име им е и без това достатъчно трудно.  Mr. Green

Гаргамелчо, това не е точно тюл. Да си призная, перде е, от най-евтините в IKEA, но прилича повече на воал - от тия булчинските.

Lois, нямам време бе душа... и то от снимки  Hug

Е.L.I., не искам никой да ми се засяга, както вече си казах аз съм Canon Girl!

Калина, e айде сега, хоби... какво лошо има в това, момичетата да изразят мение за снимка, да попитат... в смисъл стига да не ме питат колко ми е хонорара, защото това и мъжът ми не го знае  Mr. Green  (mind you имала съм и въпроси от рода на: Плащаш ли си правата върху музиката на сайта? Ама те родителите на децата, които снимаш как така ти дават да качваш снимките В и-нет?! и т.н. до данъци и счетоводни въпроси. Но, ако трябва да съм честна тия неща не се учат с питане. Учат се със снимане и то с много... снимане. 

Malenna, дишаш ми във врата, така ли?!  Crazy Mr. Green

Agent Provocateur, тенкю  Hug

# 542
Ето и малко от любимите ми снимки. На Мариа естествено!
 Mr. Green

Макро снимката ми която спечели 3-то място на миналогодишния конкурс на Канон:

# 543
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Елфка, и аз се радвам, че се появи, харесах си първия кадът - много чист, много семпъл... Бях ти загубила дирите, май те нямам в контактите - мой пропуск  Peace А на Мариа пак пърия си избирам, прекрасен е Peace

Тук нещо загрубя тонът - казвайте на професионално ниво ли ще си говорим или на хобитско? Аз лично нямам в бъдеще въпроси какъв апарат да си закупя, имам други обаче, но кажете Овреме ще си отговаряме ли или да оставим само за професионалистите тази тема в раздел "Хоби" Crazy Joy

# 544
момичета, навремето и аз имах професионални щения (но за щастие или нещастие професията ми е по-добре платена, та бързо се отказах от профи мераци  Laughing), затова се регистрирах в този сайт - www.ilovephotography.com
там пишат всички известни (и не толкова известни) детски фотограф(к)и в Америка, в Австралия, в Европа изобщо в общи линии всяка добра фотографка, за която се сещате.

първото ниво е безплатно и може да се чете от всеки, бизнес страната на нещата се обсъждат във 'второто'(платено) ниво и има доста интересни и полезни неща, за човек, който наистина иска да прави кариера. Обсъждат се проблеми, на които човек не би му и хрумнало че може да се случат, цени, счетоводни, трикове за снимане, наистина богатство, ако човек може да си позволи да плати регистрацията дори и само за 6 месеца.

В известен смисъл тези от вас, които искат да правят фотокариера в България ще бъдете благословени с клиенти, които харесват всичко дето е снимано от ДСЛР (в Америка е много трудно да се задоволят вкусовете и много фотографки се оплакват от това), минуса е сравнително ниската цена, която хората са готови да отделят сравнено с Америка. Но въпреки разликата с маркетите съм сигурна, че има много неща  да се почерпят като идеи.

Катя, Джеминариус (she_dances във Фликър) също се занимава професионално с фотография в Швейцария, виж дали би могла да ти е от полза в конкретния маркет.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 23:38 от Лeни

# 545
Мерси Дани!:)

Лeни, на който му се чете и във фликр има много от тези неща обсъдени по н пъти Simple Smile
не разбрах какви са тези тайни незнайни които никой не иска да издаде Joy

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 23:48 от Гаргамелчо

# 546
Лени, благодаря от името на Катя, това беше наистина смислено и в помощ Peace Не се бях сетила за Джеми, липсва ми отново тя (обикновено като ми залипсва се появява отнякъде Crazy)

Гаргамелчо, ти явно не си вадиш хляба с фотография щом си толкова ларш Crazy Whistling

# 547
# 548
Що си ремонтира поста!? Така моят няма смисъл сега...

# 549
айде сега, нали не искаш мъж ми да види какви глупости говоря..  Joy
тотално оспамихме

# 550
този сайт - www.ilovephotography.com
там пишат всички известни (и не толкова известни) детски фотограф(к)и в Америка, в Австралия, в Европа изобщо в общи линии всяка добра фотографка, за която се сещате.
Лени, мерси за линка.
Аз снимам само моите си деца, но въпреки това сайтът ми е много полезен. Сега го проучвам, ама то много нещо за четене имало!

# 551
Проблемът се появи от това, че Катя си беше пуснала въпросите, който иска може да отговори, и който знае, разбира се. В случая никой не е отговорил и тя зададе въпросите си с цитат и отново, отправени към Калина.
Мисля, че тук е мястото всеки да си пита, а който има желание и не мисли, че е измислил топлата вода, може да сподели. Бих поискала мнение за нещо дали е добро, за целта, за която ще го ползвам - случая със светкавицата, но да искам списък с оборудване и подробности от процеса на снимане, не ми се струва тактично.
По този повод ми си мисля, че фотографи като додо додо, не пишат в тази тема, точно поради тази причина.
Темата е за Хоби, разбира се, но ето че има хора, за които хобито преминава в професия.
При мен силно се надявам  да не се случи.

Елф, и на мен са ми любими. Прекрасен модел!

И като за последно по темата, мисля, че като се появи някой друг, който да снимам бебета на поразия, ще се отклони вниманието от Калина. Аз като я познавам, искам да ви кажа, че далеч не прави най-доброто, гледайте да не се допитвате до нея - това ще ви коства големи разходи. Та тя дори не знае как да отвори Фотошоп  Mr. Green

# 552
Елф страхотни снимки Hugгледам ги по няколко пъти;)))))))))  bouquet

# 553
Елф страхотни снимки Hugгледам ги по няколко пъти;)))))))))  bouquet
и аз така,а макрото направо ми събра погледа Hug втората Мариа много ми харесва,какъв поглед само!

На мен всичко,което пишете ми е интересно и полезно..всякакви линкове и снимки,които показвате са ми супер интересни.Тъй като аз нямам уменията и тренинга се случва да взаимствам ваши идеи  Blush срам се е да питам кое,как го правите...затова мълчаливо гледам фликр и цъкам ли цъкам.. Mr. Green
Благодаря ви за коментарите,които ми оставяте във фликр,градивната критика е много полезна  Peace

http://www.flickr.com/photos/44901833@N07/

# 554
аз пускам две снимки, дето горе долу са станали от двата ми дни снимане с Ноли  Rolling Eyes

http://www.flickr.com/photos/helenasummer/4125778249/

http://www.flickr.com/photos/helenasummer/4125721673/in/photostream/

Хапке, аз за съжаление, не успях да се възползвам от този сайт, мисля, че наистина е много полезен, знам за няколко момичета дето да го ползват за тюториали или за темплейтс.

Общи условия

Активация на акаунт