Фотография # 41

• 32 514
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • в сърцето на един мъж...
Аз пък имам обратния проблем - моя син все иска да го снимам, обаче застава в едни ужасни пози и няма нито една нормална снимка Sad

# 631
Според вас коя е по-добра :
  тази     или тази

# 632
  • Анкх-Морпорк
Според вас коя е по-добра :
Черно-бялата според мен. Обаче - едно голямо обаче - снимай на нивото на очите - т.е. ако гледа малко надолу, а ти гледаш малко отгоре, не се получва добре. Портрет става най-добре да си точно срещу лицето.

# 633
pepe_72, добре дошла! Покажи нещо.

Tanzen, за мен пък е цветната.

Обаче - едно голямо обаче - снимай на нивото на очите - т.е. ако гледа малко надолу, а ти гледаш малко отгоре, не се получва добре. Портрет става най-добре да си точно срещу лицето.
Добре де, аз пък знам, че най-хубаво се получава, когато си на 30 градуса спрямо лицето...  newsm78

# 634
Аз пък имам обратния проблем - моя син все иска да го снимам, обаче застава в едни ужасни пози и няма нито една нормална снимка Sad

ооо.... имаш по-малкия пpоблем.
в такива случаи си жеpтвай фотоапаpата и снимай много..... той в един момент ще започне да се дъpжи естествено
може да е на 20тия кадъp наистина... нон все някоя снимка ще стане.

танзен, на цветната отзд човека (синия) ме дpазни) на ч/б не се забелязва толкова.

# 635
  • София
Аз като нямам обектив за макро и се пуснах с алтернативно предложение в конкурса. Не че очаквам да го вземете насериозно, но да направим малко навалица, че Шоши много самотна там и без конкуренция  Mr. Green

Аз днес снимах щерката след събуждане в супернеосветена стая, че да си пробвам разни настройки. Е не на 20-я, на 40-я кадър излезе нещо що-годе прилично, но все пак е някакъв опит за портрет. Въобще, в затворено пространство ми се вижда много по-трудна тази мисия, навън като че ли се разсейва и не обръща толкова внимание на камерата.  То не бяха маймунджилъци, пък хвърляне по гръб, удари си и главата в стената  ooooh!, рев, рев....Иначе като й кажа с по-строг тон да застане мирно за снимка замръзва за 2-3 секунди, но дакато се нагъзурча и аз и той охлюва се шмугнал в храстите  hahaha И интересно, че на едни и същи настройки веднъж ми прави суперосветена снимка, а следващата - супертъмна  newsm78 Нещо не мога да схвана логиката  Thinking Абе ще снимам повече и ще му хвана цаката. Знам аз, че светлина му е майката, ама още не съм й взела мярката  Laughing

http://www.flickr.com/photos/42363997@N02/4135409129/in/set-72157622878855434/

# 636
  • в сърцето на един мъж...
А, Калина, снимам Mr. Green Хич не го жаля фотото, ама мъжа ми все ми се кара, че имало много брак Laughing Все има по някой ръка пред лицето, мръднало тяло, все в движение, ама здраве да е, все един ден ще ми позират Joy

# 637
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мислех си, че от много, много време не е имало срещичка, а би ми било приятно да се видими побъбрим/ посмеем... Просто като идея да го имате предвид Crazy

Калинка, и аз още помня как бая народ ме бъзикаше, че съм му сложила гердан на горкото Joy
Кадрите ти с майките не ме радват, казвай им да не гледат в обектива, а да си подхвърлят, целуват и т.н. бебетата.

Цецето, не знам какво да кажа за този кадър. Евала, че си хванала фокус (поне на малкият размер така личли) на 1.4 и 1/100, но друго не виждам освен на намусено дете, принудено да гледа в обектива.

Дуци, продължавай с опитите, можеш повече Peace

# 638
Здравейте  момичета Hug
Искам само да се запиша във вашата темичка да я следя.Много интересни и красиви неща снимате  Peace. Peace

Ако мога да ви попитам Mr. Green..мисля да си сменям фотоапарта,но не снимам професионално и не мога да правя такива красиви и качествени снимки като вас,но пък за това смятам да се постарая малко ,поне да правя по-качествени снимки Mr. Green
Какъв фотоапарат бихте ме посъветвали да си купя,като изключим това ,че не ме интересува относно клиповете/имам камера/,също така цената му да не е много висока Blush./до 400лв/.Ще съм благодарна на всякакво инфо.
Благодаря ви предварително Hug Hug Hug 

# 639
Ето един портрет против правилото - "не снимайте детето отгоре!".   Wink

Исках да опитам нещо различно. Дали се е получило, оставям на вашата преценка.

Такааааа, рере 72, добре дошъл! Отмъквам хора от ФФ, които си търсят критика за снимките.  Mr. Green После да не ми сърдят обаче в какво се забъркват.  hahaha

Другите коментирах във фликърско. За коледен проект не се записвам, че имам тонища снимки още от почивката на Доспат, кога ще ги обработя и кача не знам.  Crazy Просто време ми не стига. Освен за Коледа да ви пускам летни истории.  Blush

# 640
  • София
Ох, Муцунке, направо прекърши творческия ми подем в полет  Joy Ми то като си е мойто и сигурно затова ми се струва, че много хубаво си гледа детенцето ми, бе. То по-умно от това не може да гледа  hahaha  Ей, много сте лоши  Whistling

# 641
мимаа, за тези пари можеш да се ориентираш какво се предлага ето тук: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&fil … _asc&start=90

Конкретно нищо не мога да ти предложа, повечето тук снимаме с по-висок клас камери, не с компактни фотоапарати. Но поне се ориентирай към някоя марка. Основните им характеристики ги пише там. Гледам, че има Никон със стабилизатор - да не се размазва картинката при трепване. Е, доколко е ефективен, е друг въпрос. Отиди в магазин за фототехника и разгледай.

# 642
Цеце, на мен ми харесва черно бялото, но пък не ми харесва, че няма фокус.

Муце, много хубави и качествени портрети си направила на Муцунището, но ако трябва да издребнявам прави ми впечатление, че дори и с 50мм (с 50мм ли са правени?) снимаш една идея по-близо от това, което на мен ми се вижда ок?

Фрий, въпреки, че като цяло харесвам по-ярките обработки, винаги съм била голям фен на твоите детски (а и не само) снимки - винаги свежи, винаги от интересен ъгъл, винаги чудесни технически - тази не е изключение.

На мен за коледен проект ми се очертава да снимам палми, но не се оплаквам, някой ден обещавам да ви разходя из най-прекрасния град на света  Heart Eyes

# 643
  • Анкх-Морпорк
Какъв фотоапарат бихте ме посъветвали да си купя,като изключим това ,че не ме интересува относно клиповете/имам камера/,също така цената му да не е много висока Blush./до 400лв/.Ще съм благодарна на всякакво инфо.
Благодаря ви предварително Hug Hug Hug 
За тез пари - http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-1
(ако искаш с повече зуум)
Ако искаш компактен, ей тези са хубави
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-0

# 644
снимах една приятелка днес Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт