Юлски бебчета - 14

• 25 328
  • 730
  •   1
Отговори
# 615

Момичета, аз съм притеснена. Йоана не иска да яде повече от 100гр. На ден и се събират 600-700. Това нормално ли е! Не е ли малко? Не знам дали да не и сменя млякото. Тя е на НАН - ХА, заради моята алергия /медикаментозна и сенна хрема/. Не знам дали изобщо има смисъл да давам на детето ХА. Според педката така го предпазвам от алергии. Дали вече не и е вкусно...Ще се побъркам с това ядене. Дори и стоте грама не яде с особено желание. До 70-80 е с апетит и после мъка до 100.

Ние сме същите в последните няколко дни, не я вълнува много храната и яде по 600гр. Мисля, че се дължи на зъбките.. Ако не е такъв проблемът при вас пробваѝ друг биберон.

# 616
Усмивка - откакто яде това мляко ли се държи така малката? Или отскоро без видима причина не иска да яде повечко? Няма смисъл да давате ХА, минете на нормален НАН или на друго мляко (моят съвет е този). По принцип, лекарите много обичат да изписват Фризолак, НАН и още едно мляко, забравих кое, просто защото взимат процент от това (че предписват конкретна марка лекарство или млякото). Съвсем спокойно можеш да смениш млякото с нещо друго.
Друг вариант - може заради зъбки да прави така.

# 617
  • София
Инкс пробвала съм и компресията,бебко си суче,нямам проблеми с това,но след 1 час пак е буден и гладен..Незнам каква е причината,дано да е временно явление, Фелисити,предлагам винаги и двете гърди!
Хаха Вержи Кайка е голям шемет.И Герги ме използва за чесалка,като стисне с тва чене..понякога ми прилича на беззъба бабка  Laughing
Маймунка мерси за предложението на лосиона,още се чудя какво да взема,защото ще трябва да е цялата серия,нали е хубаво всичката козметика да е от една марка  Peace
Адаш честити имен ден на Габко,дано името му носи здраве и щастие! И ти да намажеш покрай него  Wink
Вчера взех един голям пакет памперси-82бр. -тройката на Памперс.Пробвах ги и не съм доволна  Crossing Arms  Отстрани около крачетата където е нагънато има някакви дупчици /при 1-цата и 2-ката ги нямаше/ и оттам излиза акото  Crossing Arms  Днес мравето като направи ак и аз веднага тръгнах да го сменям и видях,че вече почваше да пропуска.А като нямам възможност веднага да го сменя? Ще се омаже до ушите.Затова досега не взимах голям пакет,но вчера незнам що се излъгах  Crossing Arms

# 618
Мами, включвам се късно да почерпя за именния ден, но цял ден не съм сядала пред комп. И за това благодаря за пожеланията, нека всички да сме здрави, щастливи и обичани:
 cheers cheers cheers cheers

Да ви се похваля, много готини подаръци получих Whistling

# 619
  • София
Здравейте момичета, искам да ви питам нещо, което сигурно сте обсъждали и аз съм пропуснала.
До кога ще стерилизирате шишета? Има ли твърдо мнение на педиатрите за това?
и
До кога е необходимо да се преварява водата за млякото и пиене?

# 620
  • София
Санитам аз изварявах само първата седмица,сега изварявам само водата,ако е чешмяна,иначе ползвам Девин изворна  Peace
Мама Мише честит имен ден!!     bouquet

# 621
  • София
Здравейте мами,
Честит имен ден на всички празнуващи! Да са живи, здрави и много щастливи!  bouquet
Аз все още преварявам минерална вода на Девин, розовата и стерилизирам шишета, мисля да го правя поне до годинка, но ако ме посъветват и по-рано ще спра.
Приятна вечер на всички!  bouquet

# 622
Мики, не знам какво правиш за кръвното, но ако искаш пробвай едно лъжица кисело мляко с едно прахче ванилия вътре. Все пак най-разумно е да се консултираш с лекар и да си осигуриш спокойствие. Ще чакам да пишеш как си!

Фелисити, тази табличка е за здраво дете. Аз не я одобрявам, защото рано се включват млечни и глутен, а яйце и месо също... Третия файл е екселски. Инсталирай си го и виж нагледно как са захранвани алергични бебенца. Той е най-ценен.

Мами, които ползвате Бамбино Мио. Най-сетне открих удобен за бебето начин. http://www.youtube.com/watch?v=Tv4de_OmMN4&feature=related Като му сложа така пелената не му е повдигнато дупето. Защо не го видях по-рано... Намерих и още три сайта за др. видове пелени, но вие със сигурност ги знаете.

Нямам време за повече.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet За всички празнуващи!

ПП Санитам, аз знам стерилизация до 3 месеца. След това вече имат по-силен имунитет, но не съм сигурна.  newsm78

# 623
Честит празник на всички именници днес! Няма да ви изброявам поименно, че ще пропусна някой без да искам.

Линет, и ние си имаме една малка мрънличка от онзи ден. Захапва, мрънка, плюе, плаче, захапва, плюе, плаче, захапва... и така по много пъти. Четох, че това не е кърмаческа стачка, а по-скоро бебетата са порастнали вече и започват да са им интересни разни други неща и се разсейват от храненето. Засега се справяме като гледам да я кърмя на тихо и затъмнено помещение; като започне да се държи така, я вдигам за оригване и я оставям за малко настрани да се успокои и така. Надявам се бързо да мине тази нова мода при всички бебета, че отнема време и е ужасно уморително. Определено не е от липса на кърма при нас, а Инето така или иначе си яде от двете гърди всеки път, за да ме пази от бучки.
Вирджинити, това с говоренето с пълна уста и на мен ми е познато. Много е смешно hahaha
Кукумявче, аз ползвам същите Памперс 3-ка, но не съм имала такива проблеми до момента. А моята мома ака с количества, както могат да потвърдят мамите от срещите в Борисовата градина... Crazy Даже специално погледнах за кои дупчици говориш. Ама не не са точно дупки, а има нещо като найлонова мемрана в тях. Да не би да му е много стегната на дупето пампата и затова да не може да се събере акото?

Джиджи, благодаря за тренировката днес. Беше супер, както и миналия път.

# 624
  • Видин
Санитам, вие не се ли кърмехте? Rolling Eyes
Момичета, понеже бебетата много си лапат ръцете и пипат какво ли не се чудя с какво и как да му мия ръчичките през деня?
Габко днес пак пищя и се дра заради носа, но тоя път свидетел беше баща му и леко се паникьоса.Аз обаче, като вече свикнал такъв, просто си го гушках и успокоявах.Знам, че ще мине и това е.За щастие се дра само 25 минути  Tired
Гледахте ли новата реклама на Тео бебе?Ех, забравила съм вече че и моя мишок е бил такъв мъничък  Joy Сега какъв е грамадан.
Между другото, котката ми има имен ден днес  Laughing
Стеф, кога опасността от алергия вече намалява?
Мама барба, гледах клипа и ми стана много смешно тоя бебок как не се спря нито за миг.Представям си и ние как ще се преобуваме след време  hahaha мама гони бебето из кревата (защото скоро и големия повивалник отива в запаса)

# 625

Честит Имен Ден на всички именници !!!
Да им е живо и здраво името, с  много здраве и късмет да го носят !!!

Днес спортната среща беше супер Simple Smile Многооо съм доволна, джиджи мерси  Hug
Другата седмица пак, няма отказване.  Peace

Санитам, вода не преварявам. Давам му бебешката на Хип, а мисля да стерилизирам до 6 месеца, а от тогава по 1 път на ден. Не, че сега всичко е постоянно стерилизирано, но все пак е нещо.

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 21:45 от Mambina

# 626
  • варненка от София
Привет мацки от варненска земя. По обективни причини пропуснанах спортната среща днес  Mr. Green

Честит имен ден на всички празнуващи днес, да са живи и здрави, да са дарени с много късмет и любов.

Пътувахме днес и ме е яд, че пропуснахме този хубав ден, ама какво да се прави. Тази вечер се отбихме на гости на свеки и утре вече се прибираме тотално и ще ме чака една къща на вили и могили. Трябва да се стегна, че иначе няма оправия.

За зъбите съм ползвала Осанит (за съжаление ги няма у нас, пращаха ми ги от Швейцария), едни други хомеопатични дражета, отново швейцарски и Хамомила на Боарон. Като цяло основната съставка е лайка. Хомеопатията действа с натрупване и аз лично съм давала ежедневно хомеопатия на Стефи в продължение на 2 години, общо взето докато се появят всички зъби.

# 627
Marulka_s - Осанита вместо флуор ли си го давала?

Sanitamm - Мисля да изварявам шишетата до към 1 година, а с водата сигурно и повече ще продължа, нашата чешмяна е с варовик, а до колкото знам не се дава минерална на бебета / малки деца.

# 628
  • София
Джил не са стегнати,даже са хлабавки..Говорим за Active Baby,нали? Тези с еластичните ушички? И това наистина е някаква найлонова мембрана,но имат нещо като найлонови дупчици и през тях пропуска.Трябваше да взема Премиум Кеъра,най-много ми харесват те.
Аманите как се казва котката?  Laughing  Преди малко гледах рекламата на Тео Бебе,май бебето с еказва Георги  Heart Eyes  или поне така ми се чу  Whistling
За гел за зъби май ще взема Дентокинд,предполагам е от същата марка,от която е и Ентерокинд, а от него съм много доволна.
Айдеее къде са снимките от спортистите?!   animal085

# 629
  • София
Аманитка кърмех Маги до 4-я месец, а  Нико ме отказа още на 1-вия. Маги се оказа доста злояда и аз реших, че по-добре да мина на АМ за да видя поне какво изяжда. Може би трябваше да бъда по настоятелна, но...... Cry

Общи условия

Активация на акаунт