Юлски бебчета - 14

• 25 284
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Видин
Един бърз въпрос
Ако пишката е възпалена къде е зачервено? Embarassed На мишко отдолу му е малко червеничко, не вътре  Blush Мазах със Судокремче преди няколко дни, оправи се, ама крема едва го махнах  ooooh!
Притеснена съм  Tired

# 661
Честита месечинка на Кайчето ни  bouquet

Зори - да не е подсеченко? Честно казано, не знам какво друго може да бъде, не се притеснявай Hug

# 662
  • София
Сафо, честито ви зъбче!
А4, след последното форматиране на диска нямам нищо на английски за жалост, освен няколко касети с песнички.Предполагам майчетата , които са в Щатите ще могат да дадат линкове откъде да се свалят песнички, BabyTV е готин канал, може би единственото, което бих оставила да гледа детето по малко на ден(ама нямаме кабелна Laughing)Иначе ще кажа за една съседка и това , което тя направи с децата си, за жалост аз не съм така постоянна и амбицирана  ConfusedОще от бебета им говореше на английски, дори навън на площадката им говореше, но не само и на български също, абе явно както й дойдеше.Сега децата могат разговорно да говорят английски, но й говорят само на нея, нормално наоколо всики говорим на български.И най-интересното в случая, е , че тя е музикант, а не с английска филология, просто знае езика на прилично ниво,таткото също е българин.Но се изисква усилие от страна на майката,да се прави ден след ден, но определено си заслужава.
Маимунче, относно Никон и Канон- вечната война между тях е  нещо като въпроса кое е първо - яйцето или кокошката.Не мисля , че може да се отговори, виждала съм  много добри снимки и с двата модела.Повече след това зависи от задапаратното устройство Wink

# 663
Sanitam, до колкото знам се стерилизира до 6 месец, после е вредно, да се подържа толкова стерилна среда. Изнежвал им се организма, трябвало да свиква вече с бактериите от ежедневието, които не оказват влияние на организма по принцип. Нещо такова ми беше обеснила една лекарка. Виж за водата незнам, аз още я преварявам.
Маймунче, за съжаление си е такъв свекъра. Аз също все се чудя как може такъв тъпунгер да се роди, но какво да се прави. Оня ден ме преследваше с една супа топчета,след като 8 години му обяснявам, че не обичам, аз само като съм я помиришела щяло да ми се прияде, ей сега щял да ми сипе. Веднъж 5 пъти му казах да не ми сипва захар в кафето, всеки път като се засилеше ме гледаше с неговия си празен поглед и накрая ми сложи захар Close.
Сафо, честито ви зъбче на именика Hug.
А4, мисля, че има достатъчно време за всичко и предпочитам да си научи български първо и тогава да подхващам чуждите езици, цял живот има да учи. Искам да говори чист български, а не развален, а и няма да ходим в чужбина да живеем, така че не мисля, че е спешно.
Честит месечинки на всички. Виржинити, искам косата на Кайооооо.
Аз да се оплача, вече имам прекрасни артистични пръски от червено вино на новата ми кухня, направо вчера място не можех да си намеря от бяс. Естествено аз се оказах виновна, защото видиш ли не съм си го отворила аз. smile3511 smile3515. Баща ми веднага се опита да успокои положението като ми донесе един жълт маркер, от тези електриково жълтите, да съм мацнела отгоре, да пробваме, можело и да покрие, направоооо съм без думи Shocked, уж е иннтеуегентен човек, ей, божке незнам от къде му хрумват такива работи нон стоп. Останало ни е малко боя, но нали се сещате, че е готвено вече към 6 месеца, пуша в кухнята и слънце е пекло, разбира се цвета няма да е същия и ще е като изсрано( извинявам се за ирзраза) петно на новата ми стена #Cussing out. Познайте и кой ще го боядиса, защото само мен ме дразни, познайте кой ще ходи да си купи боята и как ще трябва да е цялата стена в нов цвят, за да може да изглежда като търсен ефект, иначе ако е същия уж цвят ще е различно и гадно според мен. Като изказах, по- точно изкрещях тези мои съмнение, баща ми каза, ми ако държиш ще викна майстор, тоест той си е знаел човек, че аз ще си боядисам #Cussing out.

# 664
  • варненка от София
Честита месечинка на Кайче!

Нина, при каката първите симптоми бяха на 5 месеца и тогава започнах да давам гранулките, а първият зъб изби на 13 месеца. Та 8 месеца имахме охкане, къде по слабо, къде по-силно.

Стеф, боаронски са само Хамомила, останалите Осанит и Симиласан са на други фирми. Ето сайта на Симиласан

Сафо, честито ви зъбче. Да е беличко и здравичко и все така мъжката да ги изкарва.

# 665
Добро утро и от нас и честито на всички празнуващи!

Марулка - мерси за инфото, но при нас зъбчето вече е в растеж и явно няма смисъл да почвам сега

Мамбина - Има Аптамил 2, което е за гладни бебета. Мисля има го и в БГ

А4 - Моето мнение е да се почва от по-рано. Аз и говоря на български, а пък таткото на англиѝски. На едно приятелско семеѝство детето е проговорило двата езика едновременно и превключва от единия език на другия без проблем. Можеш от ютюб или аѝтюнс да си свалиш песнички.

Мами - плачат ли вашите бебета на сън? На зъбки ли да го отдавам?

# 666
  • варненка от София
Нина, не е вярно, че няма смисъл, зъбите не растат на веднъж, започваш сега и така. Първите пъти като съм давала видимо се облекчаваше детето. След това славнително лесно излизаха, на това ли се дължеше или на детето не зная, но аз давах. Не му навредих, помогнах му.

# 667
  • София
Аманитка,къде бе,кака,му е зачервено на Габърко?В основата на пишката,на тестисите,на главичката?Дай малко инфо и не се шашкай Hug
Юлско бебе,започвам да се убеждавам,че трябва да спреш да можеш всичко и да научиш мъжете около себе си да поемат част от това,с което ти се нагърбваш.Не забравяй,че вече имаш малка дъщеричка,която ще гледа от теб. Peace

# 668
Нина, не е вярно, че няма смисъл, зъбите не растат на веднъж, започваш сега и така. Първите пъти като съм давала видимо се облекчаваше детето. След това славнително лесно излизаха, на това ли се дължеше или на детето не зная, но аз давах. Не му навредих, помогнах му.

Mерси Марулка, сега ще се разровя как да ги набавя

# 669
  • Варна
Привет момичета, не съм се включвала скоро и нас май зъбки ни мъчат ще ви послушам съветите по горе, а на фона на сезона- какви чайчета давате- с педиатър консултирали ли сте се?

# 670
Аманита, не се притеснявай, обясни къде точно е зачервеното, не е задължително да е нещо страшно. Hug
Мамбина, щом виждаш признаците и сигналите в дечко и така чувстваш нещата , давай и я захранвай, аз съм за по-късното захранване като цяло. Но също и смятам , че всяка майка сама усеща , кога детето и е готово да бъде захранено. Щом така го чувстваш и детето си показва интерес към твърдата храна, значи има смисъл от твоите разсъждения по темата. Peace
За нас: Още не сме отишли на консултация ,защото снощи падна голям сняг и най-накрая се зазимихме.  Laughing
Йоана е повече от добре и след няколоко устни консултации с лекари от Бг се поуспокоих , четук нямат никакво основание да ме плашат така и просто се презастраховат.
Всичко тръгна от измисленато съждение на казахстанската невроложка , че Йоана е имала хипоксия при раждането , въпреки моите твърдения за обратното.
Намерих  обаче, че нося с мен копие от епикризата на Йоана от изписването и от родилен дом "Шейново" .Там няма и помен от подобна хипоксия. Все пак това е епикриза , документ , който се дава за информация на педиатъра  на детето. Моя е грешката , че просто съм го пропуснала да го дам това копи е още в началото. Sad Но тази лудница , която беше и съвсем съм изключила , че се бях подготвила и с такива документи. Tired
Също се свързах с гинекологът ми , който ме е израждал и той ми потвърди , устно обаче , че при раждането на Йоана, не може да се говори за каквото и да била хипоксия.
Сега ми остава да размахам епикризата в другата клиника , ако и там ми твърдят подобно нещо. да го връча и на педиатъра най-наакрая , за да  не твърдят вече такива неща.
 Също и да повторим УЗИ , за да видим , защо ми твърдят , че тези въпросните кръгчета не били толкова кръгли, а леко продълговати/не съвсем кръгли/ при Йоана.
Говорих и с български неврлог , който пък твърди , че тези въпросните кръгчета не е необходимо при всеки човек да са кръглии, и че , когато се говори за недостиг на кислород  трябва да бъдат отчетени много по-сериозни фактори от посочените до сега.
За сега всичко сочи натам , че тук просто преиграват и ми съсипват нервите. Защото въпреки всички тези неща сърцето ми е още свито  Tired и как няма да е при подобни изказвания.
Иначе сме здрави и все още гледаме снега през прозореца/Борис мрънка за което/ Crazy, защото температурите паднаха под нулата и ме е страх да извеждам и Йоана. Ще чакам да се качат над нулата и тогава ще видим снега на живо. Дано не се стопи ,че Борис ми поду главата за това как не може да излезе , заради дребното бебе. Laughing

# 671
Здравейте, милички!
Малко се поизгубих и не знам как и дали ще наваксам в четенето, но вероятно ще опитам.
Изпратих преди малко обещаните неща на всички, които са ми писали - захранване, залъгалки, занимания. Много, много се извинявам за закъснението!! Ако съм изпуснала някой или има други желаещи, нека да ми пишат. Hug

От последната страничка само мернах, че Мишо има зъбче! Сафо, честита ви озъбена усмивка!! Heart Eyes И честито на всички вчерашни именници, макар и на патерици!

# 672
ivinnka, чайчета не давам и никога не съм давала, но ние се кърмим още.

Да се похваля гадния период с буденето нон-стоп тази нощ вече го нямаше и хлапето спа цели 8 часа, което не е било никога! Спа с бибата обаче  newsm78 Не посмях да й я махна. Аз прекарах в леглото общо взето 13 часа и аз, като в 4:30 вече бях кукуряк наспана щото като не ме будят на 2-3 часа и се наспивам, ама после хапнах, гледах малко филм и пак заспах и откарахме с нея до 11:30 с едно междинно хранене  Mr. Green Имах нужда, щях да откача и аз като Мамбина вече.

Вече за пореден път виждам постове за минерална вода, че не се давала на бебета. Никой не е написал че дава минерална вода - девин розов е изворна.

И мен много ме дразнеха за водата, свеки даже в съботата ме издразни с едно такова укорително изражение - давай й вода, като че ли съм казала че не давам...много спецове са всички ай сиктир писнаха ми, като не я ще с фуния ли да я наливам... Казах й че пие вече - то верно че не се мръщи поне... пие 10 мл на ден де, не повече. Баща ми пък се изказа неподготвен да дохранвам - той пък вечно има фикс идея да не остава гладно детето, та и той ми вдигна нервите, не я вижда каква великанка е станала. Да не съм гледала форума, имало си правила в тая работа, всепризнати.  #Cussing out Това по повод, че се оплаках че голям зор с кърменето тези дни. Изобщо нашите обичат да са голям авторитет и как някакъв форум ще ме ръководи. ПОстоянно иска да я тегли, сакън да не заслабне. Аз се притеснявам, че е дебеланка и наддава много, той пък кьорав ли е да й види бузите не мога да разбера дето вече висят направо.

И аз след 6-ти месец знам за изваряването... Макар че аз бибите ги изварявам на ден по веднъж а през това време се подмятат и кой знае какви мръсотии лапа ама не мога всеки път като я изпусне до нея на леглото да я варя...

Мами на колко време се сменяха каучуковите и на колко време силиконовите биби?

# 673
  • Видин
Офф  Confused
На венеца на Габко има едно бяло топче - голямичко е  Confused Не е отдолу, от където трябва да избие зъба, ами горе.Т.е. като си отвори устата се вижда.Там където беше бялата точица, която реших че ще стане зъбче...Където са джобовете  #Crazy След час ще ходя при стоматолога ни.Стискайте палци да не е нещо притеснително това топче  ooooh!

# 674
  • София
Здравейте мили мами,
Честити месечинки на празнуващите!  bouquetМного здраве и късмет!
Честито зъбче на малкия юнак на Сафо!Пожелавам на всички сладури да ми изникнат така бързо и безболезнено зъбчетата!
Аманита, всичко ще е наред, ще видиш!
Fortune, радвам, се че са те успокоили, вярвах, че всичко ще е наред и бебка е здрава.
Сега чакам всички мами да се похвалят със здравички бебчета!
Хубав ден!  bouquet Hug

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 14:35 от cesari

Общи условия

Активация на акаунт